Inlägg

Inlägg som Pnorberg har skrivit i forumet
Av Pnorberg

Någon som har tips på bra sorteringsväskor med tillhörande rack?
Har flyttat till nytt hus och planerar pojkarnas lekrum. Några Ikea trofast som botten med skiva på + massa förvaringslådor, men för småbitar skulle det sitta bra med sorteringsväskor/lådor som snyggt kan förvaras i rack eller vägghylla.

Denna hade varit perfekt om det gick att dela upp lådorna i små fack.

Av Pnorberg
Skrivet av anders190:

Lite nyfiken på hur det går, typ 2 månader senare.

Hade lite i bakhuvudet att du nämnde just Optimus Prime. Slog du till på den hos Webbhallen? https://www.webhallen.com/se/product/346481-LEGO-Icons-Optimu...

Nere på 1299kr, ifall priset hinner gå iväg uppåt innan du ser. Amazon verkar matcha för stunden, sen börjar priset dra iväg uppåt.

Det är ju bara jul (en gång om året).

Själv sneglar jag återigen på Rivendell men funderar på att ta den när jag fyller år om någon månad. Lite för lyxigt just nu.

Köpte Ecto-1 så Optimus får vänta en stund innan köp, men tack för tipset. :⁠-⁠)

Av Pnorberg
Skrivet av Alexraptor:

Lyckades lägga vantarna på den här lilla godbiten! Hela clips på flaggorna och seglet är rent med väldigt lite fransande.
<Uppladdad bildlänk>

Har nu en nästan komplett samling av Imperial Soldiers temat, enda som saknas är 6245: Harbor Sentry, men räknas den vekligen?

Är nog inte allt så svårt att komplettera genom bricklink. Den finns i min eller ja, nu mina barns lego. 😁
Lust att bjussa på seglen från Caribbean Clipper? 😁 Mina syskon tyckte det var en smart ide att klippa ut bitar från mina segel när de fick låna det efter jag illa tvunget "växte ur det".

Av Pnorberg
Skrivet av landahl:

Det är alldeles för många som nu träder fram och säger att icke mänsklig intelligens ligger bakom farkosterna och har besökt oss under oöverskådlig tid. Allt detta tyder på att det är sant. Det blir väldigt svårt för skeptikerna snart att förneka verkligheten.

Har du samma tankesätt när det kommer till religion och gudar?

Av Pnorberg
Skrivet av medbor:

Jag har gjort detsamma 3 eller fyra gången nu… det blir ett rum ungefär om man ska sortera lite och ha lite färdigbyggda miljöer…

Men jag tycker det är rätt väg att gå, blanda gammalt med nytt, starwars med lotr, minecraft med technic

Absolut bästa sättet att få en massa nya bitar för en billig peng.
Konstigt nog så har alla de tre högarna som jag köpt haft få eller inga instruktionsböcker, vilket har lett till en massa pusslande till att få fram vilka byggsatser som finns i högen. Men ska inte klaga då det är rätt så kul och avslappnade. 😁

Av Pnorberg

Köpte nyligen 14 kg begagnat Lego till mina barn, vilket blir tredje gången jag köpt en massa kilo begagnat, plus att vi har kvar allt som jag ägde sedan jag var barn på 80-90-talet vilket är några tiotals kilo. Nu säger min sambo att jag ska väl ta det lite lugnt med Legot ett tag framöver...

Får börja smygköpa, gömma undan och flytta in en mindre mängd åt gången in i pojkarnas samling så hon inte märker något. Dock så har hon stenkoll på allt som har med förvaringslådor att göra så hon lär fråga varför jag köper några nya 45 liters lådor från Ikea...
Hmm, krävs sin planering det här!

Av Pnorberg
Skrivet av Matjon:

Har i flera år funderat på köpa hem ett lego set men det har aldrig blivit av. Men så råkade jag titta in i denna tråden och slog nyligen till på en Ducati #42107. Blev precis klar med den. Så jäkla mysigt att sitta och bygga

<Uppladdad bildlänk> <Uppladdad bildlänk>

Som liten hade jag massvis med lego, city, pirat, medeltid, rymd och en jäkla massa tåg! Tyvärr var jag dum i tidiga 20 års ålder och sålde bort alltihop rent för billigt! Den serie jag minns bäst är Lego Model Team. Hade tre modeller och har precis budat hem 5590 Whirl and Wheel Super Truck. Ska även få tag i de andra två modellerna jag hade, 5510 Off Road 4x4 och 5550 Custom Rally Van. Sen suktade jag efter Giant Truck 5571

<Uppladdad bildlänk> <Uppladdad bildlänk> <Uppladdad bildlänk>

Har inte bestämt mig vad nästa nya modell ska bli, ECTO-1 och BMW M 1000 RR lockar men det finns så mycket annat som ser kul ut

Oj oj vad jag ville ha den där lastbilen med helikoptern i unga dagar. Fick nöja mig med att bygga en kopia av det legot jag hade då.

Fick själv hem min Ecto-1 i veckan! Dock så kanske jag avvaktar med att bygga tills jag är hemmastadd i det nya huset som flyttas till i slutet av denna månad. Får se hur stressad jag kommer vara på jobbet under de närmaste veckorna, för stressad = bygga för att koppla av.

Av Pnorberg
Skrivet av oggan:

Spelade ett modernt TP i veckan. Jösses vad spelet hade sjangserat. Hur? Jo, man kunde ju svaren på nästan allt.

Gone are the days när kulturkategorin efterfrågar skägglängd på Picassos bortglömda kusins syster som, egentligen, aldrig var känd men vars namn som TP ändock ber om. Det är ju hela charmen med spelet. Nä, gubben ska ut och shoppa en utgåva från den gamla goda tiden. Middagsgästerna ska inte ha så roligt i salongerna framgent!!

"Vad heter författaren som skrev boken ...."
Avskyr kulturfrågorna!

Av Pnorberg
Skrivet av shugge:

Funkar på t.ex. https://www.inet.se/produkt/x203516/tp-link-usb-tl-wn823n-min..., så en vara för minimum 100kr verkar det vara.

Vet inte om jag är blind men hittar ingenstans jag kan mata in koden.

Edit: Äh, måste klicka på presentkort > värdekod.
Hittade

Av Pnorberg
Skrivet av ipac:

Väldig massa? Vi pratar väl i det här fallet om 2 st olika typer? Inte 10. Antingen Apples gamla typ eller USB-C.

Men på din beskrivning så låter det som om vissa laddar sin mobil i tid och otid, både här och där. Då kan jag, kanske, se poängen. Oklart varför man behöver ladda så frekvent dock.

De enda gångerna någon behövt låna en laddare hos mig eller på jobbet har varit iPhoneägare av någon anledning. Dock så har jag ingen iPhoneladdare så har ej kunnat hjälpa dem.

Hade de haft USB-x så hade problemet löst direkt.

Av Pnorberg
Skrivet av SuperSverker:

.....hur många är det som väntat med att köpa på grund av USB-C?

Jag i alla fall har sett iPhone som otänkbart men har sakta men säkert väntat på just USB-C innan jag köpt...

Tänkte att jag skulle köpa en begagnad iPhone mini eller SE eller vad den nu heter, minsta modellen i.a.f.
Dock så ångrade jag väldigt fort när jag kom på att jag inte kan ladda den med mina nuvarande USB-c laddare.

Av Pnorberg
Skrivet av cdavidsson:

Alla tre är fantastiska modeller, skulle dock rangordna dom:

  1. Ecto-1

  2. Back to the future

  3. Optimus Prime

Ecto-1 är ett av mina absoluta favoritset någonsin, underbart roligt bygge. Men samtliga tre är riktigt roliga och blir rejält fina, att man kan "transformera" Optimus Prime är ju en extra bonus, likaså att man kan bygga alla tre bilarna från Back to the future. Vilken du än väljer så kommer du att vara nöjd!

Skrivet av anders190:

Om du planerar att köpa mer än en av dessa så bör du kolla om någon av dessa har fått status som ett set som kommer sluta säljas. När de lämnar marknaden så kommer priserna dra iväg rejält.

Sedan är det nog en fråga vilken du känner mest för och som har störst betydelse. Sedan finns alltid alternativet att dra en "äh fuck it" och köper samtliga.

Har lite dålig koll på dessa själv men var nära att köpa Ecto-1 när Amazon körde någon sjuk deal med denna för 1200-1400kr något gång tidigare i år. Känns som det är det är som funnits ute längst också.

Tackar för svar!
Blev Ecto-1, den har varit länge på marknaden så kan likväl försvinna efter nyår.
Optimus kan vänta och om det inte dyker upp ett bra pris på Deloreanen så skippar jag nog den, har redan en fin modell i skala 1:16.

Av Pnorberg

Lånar tråden lite, ska snart flytta min verksamhet till en lokal kopplat till mitt hus och behöver bra arbetsbelysning. Håller på med dekaler och har b.la. ett arbetsbord som är 400x160cm. Detta bord bör ha så bra belysning som möjligt, vad rekommenderas? Tänker att det blir nog tre ljuskällor i 30x30cm, eller behövs det mer?

Av Pnorberg

Nu är det över två år sedan jag köpte senast något att bygga (Millenium Falcon till sambon (den mindre) X-wing och Tie fighter till mig), så nu är det dags igen. Dock så har jag otroligt svårt att bestämma mig vilken av dessa tre jag ska välja och blev inte lättare när ingen var på rea:

Optimus Prime:

https://www.lego.com/cdn/cs/set/assets/blt36fb03cdeb25ad1a/10302...

Ecto-1 från Ghostbusters:

https://www.lego.com/cdn/cs/set/assets/blt82c1d28894d6bd7f/10274...

eller DeLoreanen från Back To The Future:

https://www.lego.com/cdn/cs/set/assets/blt55fbccadb7d66885/10300...

Lutar nog mest mot Ecto-1 eller Optimus Prime då DeLoreanen är jag inte riktigt hundra med när det kommer till utseendet, ser inte helt korrekt ut.
Beslutångest deluxe!

Av Pnorberg
Skrivet av julgranen:

Säger bara Samsung samsung samsung. Fördelen med Samsung är att om du inte trivs med den kommer du bli tvungen att byta inom ett par år ändå för den har blivit obrukbart trög.

Haha! Hade hoppats på att äga en telefon i 3-5 år. 😁

Av Pnorberg

Jag vill ge en liten varning för Pixel.

Vi har två i familjen, en 6 och en 6a:
Sambons 6a har värdelös fingeravtrycksläsare.
Den fryser sig och blir oanvändbar en stund.
Ibland får hon inte ner toppmenyn med aviseringar, inget händer.

På min började det värsta efter Januariuppdateringen vilket gjorde så att Bluetooth kopplingen mellan min telefon och båda bilarna börja strula. Till ena bilen kopplar den inte upp sig alls ibland. Med den andra bilen måste jag para telefonen med stereon nästan varje gång jag startar bilen. Sambons 6a har inte dessa problem.

Med Android 14 började Bluetooth strula mot mina Jabra Elite earpods. Telefonen visar att den är uppkopplad men inget ljud hörs. Händer rätt så frekvent nu.
Sen dök även dessa buggar upp:
- ibland försvinner namnen på den som ringer eller SMSar, trots att de finns sparade under kontakter.
- hemskärmen blinkar till när jag ska byta app och alla ikoner på startskärmen försvinner. Måste swipa uppåt så dyker de upp igen.
- det har hänt att allt bara fryser. Går att låsa och låsa upp telefonen men inte byta appar eller ens stänga av appar under någon minut.
- appar kraschar så fort som de öppnas, omstart krävs.

Annan bugg som både jag min sambo har är att volymkontrollen vid samtal fungerar inte alltid om du inte drar upp och ner reglaget på skärmen istället för de fysiska knapparna.

Finns säkert fler som jag inte kommer på nu men efter ett år vill jag byta telefon och en Pixel står inte på min lista i a.f.
Dock sitter jag annars i samma sits som du och vet inte vad jag ska köpa.

Av Pnorberg

Spelade igenom Carmageddon 2 för cirka ett år sedan, var fortfarande ett roligt spel men hade gärna sett en uppdatering av grafiken.

Quake 1 hade även varit trevligt att få en ny version på i stil med de senaste Doomspelen.

Grand Theft Auto 1 i ny tappning hade varit kul, d.v.s. man ser uppifrån.

Kan även lägga till Sim Tower och Transport Tycoon som jag gärna hade sett en remake / uppdatering på.

Av Pnorberg

Är inte alls brydd över end-game och spelar D4 just nu men har tröttnat. Plockade varje sidouppdrag som jag stötte på längs vägen men började kännas rätt så repetitivt, så pausade med det om de inte är i närheten av huvudstoryn.
Men det som inte gör mig alls nöjd är det här med att fienderna är alltid på samma nivå som man är på. Jag kan alltså inte nöta på en plats för att göra min gubbe starkare och bara köra över fienderna i nästa område om jag så vill.
Vad är poängen då med att gå upp i nivåer?
Förutom The Butcher har jag inte hittat något speciellt längs spelets gång, ingen hemlig portal eller gigantiskt monster som bara kommer fram under en viss tid (eller något liknande), inga så kallade hemligheter eller "easter eggs".
Kanske de finns där men allt bara känns likadant vart jag än går, varje dungeon är svinlång och så gott som alla liknar varandra, kändes väldigt enformigt så jag slutade springa in i dessa.

Hoppas på att det utvecklas som 3:an gjorde för det blev bra till slut, mycket att utforska efter att huvudstoryn är genomspelat.

Dock tycker jag de redan i trean gjorde en stor miss där det började droppas legendariska föremål alldeles för ofta. Blir lite riktigt den där WOW-känslan längre, som det var i början med D3.

Av Pnorberg

Går det att ta bort den där sökrutan från startskärmen eller måste jag fortsätta använda launcher för att slippa den?

Av Pnorberg

Ska inte tala illa om dagens barn och ungdomar utan snarare så är jag orolig över, vad jag ser, hur de egentligen kastar bort en av de mest minnesvärda tiderna i deras liv åt att spela online och spendera tid på sociala medier.
Vad kommer de komma ihåg? Vad kommer de blicka bakåt till när de tänker på vad de gjorde som barn?
Fortnitematchen som var likadan som alla andra 1000 matcher? Tiktok klippet som gav ett skratt i fem sekunder?

Personligen kommer jag bara ihåg två matcher av alla tusentals jag spelat sedan 1998, en är under ett LAN i CS där jag jävlades med de andra genom att fuska och en Q3 Arena match i 1v1 (sedan några singleplayer händelser men inget av dessa är egentligen spelsessioner utan har även koppling till händelser till den verkliga världen). Resterande minnen kring spelandet är snarare allt runtomkring på t.ex. LAN, när jag fick mitt NES, första datorn, första ljudkortet
Däremot har jag helsikes mycket minnen på allt annat möjligt jag gjorde från barndomen till ungdomen som jag med värme tittar tillbaka på.

Spel är kul, men som det verkar vara idag med barn så spenderar det från för ung ålder alldeles för många timmar spelandes varje dag.