Inlägg

Inlägg som SanTeoX har skrivit i forumet
Av SanTeoX

Renoverat huset, bytt fasad på gavelspetsarna samt målat huset. (Påtvingat måste-projekt). Höjdpunkten var dock att vårt tredje barn föddes nu på semestern 😃

Av SanTeoX
Skrivet av aMp:

Överväg en billigare istället, tex DJI Mini 2 Fly More Combo RTF. Om du bara ska använda den privat mest för skojs skull duger den till det mesta. Är du en content creator kanske satsa på en dyrare, men DJI Mini 2 duger även för de flesta även för små/medelstora creators. Det är mitt tips.

Ja precis. Är långt ifrån någon content creator så en billigare lär duga bra. 😄 Skapar bara content åt mig själv och för familjen 🙂

Av SanTeoX
Skrivet av rickardj:

Nu bara strör du salt i såret! 😂

😂

Av SanTeoX
Skrivet av rickardj:

Rackarns! Det var bara något endagarserbjudande eller? Idag har paketet gått upp till 12.600 kr istället så där gjorde ni nog ett kap!

Avkokade min idag, hade varken skickats eller debiterats ännu. Villhöver-behovet tog över lite, kommer nog inte kunna använda den i den utsträckningen som jag vill så tyckte det blev för dyr leksak, trots priset. 🙂

Av SanTeoX
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Ajdå, menade inte att få dig att avboka! Det är ganska låg risk att någon bryr sig och ännu mindre att någon skulle anmäla om du kör med respekt. Att åka ut utanför stan och flyga är ju det bästa, slippa alla hus som stör och fånga en upplevelse i en vy som du aldrig kan få med mobilkameran tex. Men ja, det är lite dyrt. Tillbehör behöver du inte mer än det som ingår i kitet!
Mini är så liten att du lätt kan ta med den när du åker iväg o hittar på något med vännerna. Flyger du på låg höjd (20-30m) ska du inte riktigt behöva tänka på rött område heller och är du osäker kan man då ringa upp ansvarig och få tillstånd.

Nejdå det var mer faktorer än så som påverkade beslutet att avboka. Inser att jag inte riktigt har tiden att pyssla och lär mig den den närmsta tiden. Så jag väntar tills jag känner att det faktiskt finns tid för den. Nu är det barnen som får ta min tid och snart en tredje unge, så misstänker att den mest kommer få stå ett tag. Blir troligtvis nyhetens behag och sen står den och det är en lite för dyr leksak för att bara stå. Hade varit kul att ha, men väntar något år eller två och då kanske drönarna blivit ännu bättre också.

Av SanTeoX
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Och 249g vilket innebär inget körkort för drönare så det är ju skönt.
Min mavic pro (v1) kräver körkort med teoriprov egentligen

https://dronechart.lfv.se/?x=1669792.3619&y=8859142.80057&z=5...
Tänk på att alltid kolla detta innan du vill flyga. Luftfartsverket kan bli sura annars. (Böter om polisen kommer)
Max 120m upp utan körkort också och inte ovanför hus.

Med detta sagt flyg med respekt så löser det sig.

Helt sant, kollade och det är väldigt rött där jag bor. Inte precis här, men runt omkring..
Känner att det blir meckigt att hålla koll på allt detta hela tiden och sen kommer säkert
massor tillbehör och grejer som behövs XD
... Så jag tog och avbeställde den.. Lite för dyr leksak som jag inte riktigt vet om jag kommer
använda.

Av SanTeoX
Skrivet av Finnpajsarn:

Jo försäkringen e ju värd 1000kr bara den.

Blev en beställning..
Känns som det var rätt pris med tanke på det som följer med. Den bättre kontrollen samt försäkring och ett extra par propellrar o.s.v. Får snåla in på annat nu

Av SanTeoX
Skrivet av Finnpajsarn:

Produkt: DJI Mini 3 Pro (DJI RC) & DJI Care Refresh 1-Year Plan
Länk: https://www.amazon.se/dp/B0C4B5BTTN/
Kategori: Drönare
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=6302236
Pris: 9899kr

Jäklar, jag har länge velat ha en drönare men lyckas aldrig riktigt motivera för mig själv att jag behöver en..
Men det här verkar ju vara ett rätt bra pris på en väldigt bra drönare som har allt jag skulle vilja ha hos en drönare..
Men det är så svårt att motivera ett köp för sig själv XD

Av SanTeoX

Vad många duktiga det finns här inne som aldrig någonsin returnerar något. Nästan lite konstigt med tanke på hur ofta man läser om returer i forumet.
Själv returnerar jag när jag inte är nöjd över något eller om det inte var som tänkt.
Många här inne som skriver att dom läser på först, men allt går inte läsa på om varken för teknik eller andra grejer. Men men, duktigt av er som aldrig returnerar något. Själv skulle jag inte klara av att behålla en produkt jag inte är nöjd med, oavsett kategori.

Av SanTeoX

Jävligt gnälligt här inne måste jag säga. Förstår inte alls argumentationen att om man inte har ett biffigt grafikkort så behöver man inte några fler m2-platser?
Tycker det är ett utmärkt sätt att nyttja lanes som inte används av grafikkortet.
Jag är en av dom som inte spelar något och klarar mig alldeles utmärkt på ett low-end-grafikkort. Men tydligen behöver inte jag någon extra lagring då heller enligt många här inne. Jisses.

Av SanTeoX
Skrivet av Dunde:

Jag menar ni ska vara försiktiga med ojämnt födointag. Dels får ni svajigt blodsocker. Och det är lätt att få magkatarr, det blir ofta så att den blir efterhängsen, nästan kronisk.

Hmm, man får väl ännu mer svajigt blodsocker om man äter? Varje gång man äter något med kolhydrater sticker ju blodsockret.. Nu blir det ju bara 1 gång per dag..

Av SanTeoX

Nyttjar Youtube rätt mycket så betalar gärna en slant för att slippa reklam. Det borde alla göra om de vill slippa reklamen. Blir bäst för alla i slutändan.
Personligen skulle jag inte orka med reklam i tid och otid..

Av SanTeoX
Skrivet av medbor:

Så vägde mig för första gången på några veckor:

5 veckor av att äta ungefär varannan dag (lite fuskdagar på midsommar och sådär)

-11kg, så ungefär 2kg per vecka

Fastedagarna är det bara kaffe med mjölk

Ingen större skillnad i medvetandet, bara lite hungrig ibland

Har faktiskt gjort lite liknande ett tag nu, fast jag skippar frukost och äter nästan inget till lunch. Typ en frukt på sin höjd. Sen äter jag kvällsmat som vanligt. Har hoppat frukost ett bra tag nu,
men sista 1,5 veckan även lunch. Ca 5 kilo minus på vågen. Det är inte ens jobbigt faktiskt, märker att kroppen blir mätt på det lilla den får till lunch.

Av SanTeoX

Föredrar Mac OS, men har flera datorer och kör både Mac OS, Windows och Linux.
Har två macar och några pc och gillar att hålla mig uppdaterad på alla os, då jag är systemutvecklare, så det kan vara bra att ha koll på alla tre.

Jag är djupt rotad i Windows från början, så det sitter ju i ryggmärgen, men ogillar hårt hur Microsoft förändrat OS:et sista åren. All skit som följer med, vilket lapptäcke gui:t blivit med flytt av inställningar så det är på massor med platser och dessutom mycket sämre när man väl hittat rätt. Gillar heller inte telemetrin Microsoft börjat med. I grunden har jag alltid föredragit Windows eftersom allt funkar där, men det blir mer och mer oanvändbart.

Mac OS är däremot trevligt, likaså Linux, men det var inte helt lätt att gå över och känna att det var 100% när man var så van med Windowd samt att allt inte alltid funkar på annat än Windows. Numera är det mycket bättre och det mesta funkar, framförallt på Mac OS.

På servrar föredrar jag Linux 100%, vilket jag kör på alla mina servrar hemma med.

Av SanTeoX
Skrivet av Albinfiskare:

jo subarun kunde vara snål men inte om man kör korta sträckor och på vintern (Bor utanför luleå). jag tror vår snittade 0.9 på livstidsförbrukningen. Toyotan ligger precis över 0.5 Men jo den är bullrigare vilket jag tror beror rätt mkt på 18" fälgar med kassa falken originaldäck med 45 i profil. Tycker dock att jag sitter rätt likvärdigt i den annars, iaf i framsätena (jag är 1.89). Sen är det rätt stor skillnad mot auris, de nya corollorna är ett kliv upp.

Nästa bil så sneglar jag åt mazdas cx60...

Kan tänka mig att Corollan är trevligare. 👍🙂 Den fanns dessvärre inte när vi köpte Aurisen.
Toyota gör onekligen trevliga bilar. Gillar att dom är rätt ”enkla” i sitt utförande som gör att de tenderar att strula mindre, i typiskt japanskt manér. Subaru är ju lite likadana på så sätt.
Jag har ägt Volkswagenbilar (Vento samt Golf Alltrack), Volvo (S60), Toyota (Gamla Corolla -95, Auris Hybrid), Saabar (9-3, 9-5) och nu Subaru. Jag dras dock till japanska bilar då jag känner mig mest trygg med dom av någon anledning, så jag lär fortsätta med japanskt framöver med. Även fast andra märken kanske har mer bells and whistles 🙂

Angående förbrukning så är ju som du säger en Toyota-hybrid betydligt snålare, vår Auris hybrid kunde ju köra på 0,48 - 0,52 (vid försiktig körning) i stan medan Subarun verkar ligga på 0,8-0,9 i stan nu när jag mätt, om man kör lugnt och sansat, så det är ju en skillnad.
Hade som sagt varit bra att ha en andrabil, men det kostar ju det med 😅

Av SanTeoX
Skrivet av Albinfiskare:

Halloj! Jag bytte faktiskt ned mig redan 2021 till en Ny corolla (hybrid) touring sports TREK pga insikt att man inte behöver awd ens i norrbotten och att vi kör många korta sträckor med barnen.

saknar outbacken mkt, men corollan är faktiskt rätt trevlig den med, drivlinan från prius är mycket mjukare än subaruns kedjecvt. Och bränsleförbrukningen är i princip halverad.

Ja det är ju en helt annan typ av bil. 🙂
Jag köpte en ny Auris Hybrid 2016, den hade vi i 4 år. Det var en bra bil, men komforten var ju inget vidare, rätt högt vägljud och jag var lite för lång för den. Slog i huvudet i taket typ. I Outbacken har både jag och frun rejält med plats, samtidigt som barnen har rejält med utrymme bak. Även när 3:an kommer så känns det som vi får gott om plats inklusive rejält bagage med plats för vagn och mycket annat bak.

Jag gillar Toyota och har alltid gjort, spanade länge på Rav4 men till slut föll valet på Subarun. Väldigt nöjd med med. Vet att den är lite törstigare än en mindre bil, men körde hem den från bilfirman på 0,59, det tycker jag inte är så farligt.
Vi kör inte så pass mycket så att förbrukningen blir något major issue, kör ca 1000-1200 mil per år typ.

Skulle vilja ha en Toyota hybrid som andrabil, men det får bli senare när plånboken hämtat sig 😄

Av SanTeoX

Kul att läsa denna tråd! Har precis köpt en Subaru Outback -2019 med 3700 mil på mätaren och uttustad med Active-paket (tyvärr ingen Summit, men klarar mig ändå). Ägd av en äldre herre (70+) innan. Får den om några dagar från bilfirman.
Kul att läsa att så många är nöjda här inne med sina outbacks och att det verkar vara bra bilar.
Vi har letat bil ett tag sedan vi dissade leasingbilen på el som aldrig dök upp. Vi har dock haft svårt att hitta en bil i passande storlek och ok pris, tills denna dök upp. Men nu ska vi nog få plats, 2 vuxna och 3 barn (snart 3). 🙂

Kommer nog stega ner ett hack i bensinförbrukning jämfört med min Saab 9-5 automat som gärna sörplade i sig 1,5L/mil i stan och svårt att komma under 0,85 på landsväg.. Jag är nöjd om den är något snålare än det. 🙂

Känns även tryggt med konstant fyrhjulsdrift och en av världens säkraste personbil, med flera barn i bilen. 👍🙂

Av SanTeoX

Lite svårare att behålla ip-klassning om batteriet sitter bakom en lucka som lätt ska kunna tas bort misstänker jag.. Men det går säkert lösa det med.

Av SanTeoX
Skrivet av Edin1984:

Det går alltid att returnera produkten tillbaka till ÅF? Har aldrig stött på problem själv när jag fått felaktig produkt kontra annonserade produkten. Problemet som jag ser här är att dem flesta utav er som köpt produkten klagar på att ni har fått felaktig produkt, men ingen vill returnera den tillbaka för ni vet att det var ett riktigt bra pris oavsett processorn nu. I mina ögon klagar ni för att få medkänsla här och pengar från ÅF. Från mig får ni iaf ingen medkänsla alls. Visst, ni fick inte riktigt exakt den produkten ni beställt men ni har alltid möjligheten att ångra köpet och skicka tillbaka grejerna, men tror för det priset ni fick kommer ingen av er att skicka tillbaka något utan ni hoppas på att ju mer ni klagar desto större kompensation kommer ni få.

Vi behöver inte din medkänsla, tack ändå.
Jag behåller min dator och jag har inte begärt något extra tillbaka heller för den delen.

Ontopic:
Har fått exakt samma mail som er andra i tråden och att dom ska rätta till misstaget på sidan. Men det är ju bullshit eftersom det förekom redan 2019. Men en dator för strax över femhundringen är billigt ändå, så jag är nöjd.

Av SanTeoX
Skrivet av Wikai:

Fick svar från butiken nu. De kunde m.h.a. serienummerna verifiera att det skett ett misstag.
Jag bad om en kompensation/återbetalning på 50kr per enhet till följd av felaktig beskrivning/processor, totalt 500kr, vilket de gick med på.
Man hade kanske kunnat vara girig och be om mer, men det var ett bra pris på burkarna oavsett processor

Undrar om man kan be dom skicka en ny dator med rätt processor? 🙂