Inlägg

Inlägg som SanTeoX har skrivit i forumet
Av SanTeoX

Kul att läsa denna tråd! Har precis köpt en Subaru Outback -2019 med 3700 mil på mätaren och uttustad med Active-paket (tyvärr ingen Summit, men klarar mig ändå). Ägd av en äldre herre (70+) innan. Får den om några dagar från bilfirman.
Kul att läsa att så många är nöjda här inne med sina outbacks och att det verkar vara bra bilar.
Vi har letat bil ett tag sedan vi dissade leasingbilen på el som aldrig dök upp. Vi har dock haft svårt att hitta en bil i passande storlek och ok pris, tills denna dök upp. Men nu ska vi nog få plats, 2 vuxna och 3 barn (snart 3). 🙂

Kommer nog stega ner ett hack i bensinförbrukning jämfört med min Saab 9-5 automat som gärna sörplade i sig 1,5L/mil i stan och svårt att komma under 0,85 på landsväg.. Jag är nöjd om den är något snålare än det. 🙂

Känns även tryggt med konstant fyrhjulsdrift och en av världens säkraste personbil, med flera barn i bilen. 👍🙂

Av SanTeoX

Lite svårare att behålla ip-klassning om batteriet sitter bakom en lucka som lätt ska kunna tas bort misstänker jag.. Men det går säkert lösa det med.

Av SanTeoX
Skrivet av Edin1984:

Det går alltid att returnera produkten tillbaka till ÅF? Har aldrig stött på problem själv när jag fått felaktig produkt kontra annonserade produkten. Problemet som jag ser här är att dem flesta utav er som köpt produkten klagar på att ni har fått felaktig produkt, men ingen vill returnera den tillbaka för ni vet att det var ett riktigt bra pris oavsett processorn nu. I mina ögon klagar ni för att få medkänsla här och pengar från ÅF. Från mig får ni iaf ingen medkänsla alls. Visst, ni fick inte riktigt exakt den produkten ni beställt men ni har alltid möjligheten att ångra köpet och skicka tillbaka grejerna, men tror för det priset ni fick kommer ingen av er att skicka tillbaka något utan ni hoppas på att ju mer ni klagar desto större kompensation kommer ni få.

Vi behöver inte din medkänsla, tack ändå.
Jag behåller min dator och jag har inte begärt något extra tillbaka heller för den delen.

Ontopic:
Har fått exakt samma mail som er andra i tråden och att dom ska rätta till misstaget på sidan. Men det är ju bullshit eftersom det förekom redan 2019. Men en dator för strax över femhundringen är billigt ändå, så jag är nöjd.

Av SanTeoX
Skrivet av Wikai:

Fick svar från butiken nu. De kunde m.h.a. serienummerna verifiera att det skett ett misstag.
Jag bad om en kompensation/återbetalning på 50kr per enhet till följd av felaktig beskrivning/processor, totalt 500kr, vilket de gick med på.
Man hade kanske kunnat vara girig och be om mer, men det var ett bra pris på burkarna oavsett processor

Undrar om man kan be dom skicka en ny dator med rätt processor? 🙂

Av SanTeoX
Skrivet av Wikai:

Har gått igenom mina M93p:or nu, om någon är intresserad av vad som fanns i dem.
Samtliga (10) kom med:
Dual core i5-4570T (och inte quad core i5-4590T som stod på produktsidan)
Samsung 256GB SATA-SSD
"Comfast" USB-WiFi-sticka
COM-port i extraslotten
65W nätadapter

1x8GB i fem av dem, 2x4GB i de andra fem.

Ska du behålla dom trots den sämre processorn?
Jag testade att höra av mig till Amazon, vilka var väldigt tillmötesgående. Men efter lite mer rotande av kundtjänsten kunde dom inte ändra priset då det inte är dom själva som säljer den. Men kudos till hon på supporten som ändå försökte justera priset på datorn.
Dom erbjöd dock att skicka tillbaka den om man ville och få full återbetalning.
Jag kommer behålla min, det är ändå bara en enklare lekdator som får agera enklare server av något slag.

Mer irriterande är att Postnord lyckats slarva bort min andra dator som är beställd från datorbutik på nätet. Sjukt störigt, den datorn har utgått från sortimentet och lär inte gå att hitta till det priset igen. Så jäkla irriterande så det finns inte..

Av SanTeoX
Skrivet av walkir:

Hoppas datorn hittar hit imorgon. Surt med 4570T, men lite positivt med Samsung SSD samt en RAM-sticka. Har en 8GB SODIMM liggandes här

Nog bra att dra igång en reklamation i vilket fall som helst. Trots allt så är normala priset på över 1500:-.

I min satt det det en sandisk-ssd och enbart 4570T då..

Av SanTeoX
Skrivet av DST:

du behöver inte orka men du orkade det ändå

Återigen hur kan maskinen vara för den professionella marknaden när den största branschen utesluts då det inte går att köra programmen ens. Ingenjörer/caddare å dylikt är en gigantiska sektor trots allt, eller hur.

du kan koda på en typ alla enheter, du kan redigera film/foto på typ alla enheter men när det gäller den massiva industriella verksamheten så är det x86/windows som gäller. Visst ändringar kostar pengar och tid, men apple har varit där och försökt få kodare/photo/film redigera över till sin plattform men vågar inte för ingenjörerna.

”Vågar inte för ingenjörerna”? Vad menar du ens? Varför skulle dom inte våga det? Tror du inte dom själva har några ingenjörer eller? Det finns en väldig massa olika ingenjörer.
Det är ju inte Apple som tillverkar all programvara. Det är väl upp till tillverkaren av programvaran att stödja fler plattformar.

Av SanTeoX
Skrivet av DST:

pro är när det kan köra alla pro applikationer... sen får du ta det som du vill, men ärligt talat, vad är viktigast, att din film/foto är tjustigt eller att din produkt är rätt konstruerad?

Jag har problem med att det inte kan köra program som en gammal skräp x86 kan.. då kan det inte klassas som en pro, eller hur?

apple vågar inte få dålig kritik från ingenjörer och dess bransch, därför de inte pushar å hjälper till. om de hade velat ha de stora företagen på sin plattform så hade de sträckt ut handen, eller hur?

Pro hit och pro dit, herregud, du pratar i nattmössan. Bara för att du inte kan köra vissa program som du vill så är datorn inte en ”pro”?
Äh jag orkar inte ens fortsätta, inte värt det.

Av SanTeoX
Skrivet av Sidde:

Så skönt att jag köpte en Mac Studio förra året istället för att invänta Mac Pro. Det där priset är inte som när jag köpte mina Powermacs.

Är också supernöjd med min Mac Studio. Med den svaga kronan nu kommer den nya studion antagligen bli kanondyr här med.. Lär nog inte hålla samma pris som M1 Studion, även fast de hävdade att den skulle ha samma pris som m1:an.

Mac pro:n såg ju saftigt dyr ut.

Av SanTeoX
Skrivet av MatteN:

Som har sjuka priser på sina prylar.

Jo säkert, men dom finns där iaf och det var ju vad som frågades efter.

Av SanTeoX
Skrivet av aradove:

Var köper man den? bara ali express?

https://r-pi.se/collections/orange-pi

Av SanTeoX
Skrivet av THB:

Ser gärna en RPI5 med 8--64GB RAM, M.2 Plats, 2.5GBe, Snapdragon 8G2 från typ 2500:-

Vore perfekt! Och GPU:n får mer än gärna ha en encode/decode för alla vanliga videoformat så den kan transcoda 👍🙂

Av SanTeoX
Skrivet av cp_:

Ett hett tips är att begära ut ett amorteringsunderlag så att de förstår att du är beredd att byta bank. Det kan du kanske göra när du träffar dem, då får du ett annat förhandlingsläge.
Du kan ju spä på lite när du berättar om rabatten du får hos konkurenterna och se hur lågt de är beredda att gå för att behålla dig.

Min bankman brydde sig inte ett skit när jag bad om ett amorteringsunderlag, han skickade ut efter några dagar. Allmänt tråkig bankman, så jag ska byta bankman och se om det blir bättre, annars blir det byte av bank. Jag ville ha 0,1% mer i ränterabatt, vilket jag vet andra bekanta som fått, men gick inte för sig. Uppenbarligen tappar dom mig hellre som kund än ger 0,1 mer i ränterabatt. Rabatten jag har på deras annars ganska höga listränta är inget speciell så dom skulle lätt kunna ge 0,1 % till..

Av SanTeoX

Den här kanske inte passar fullt ut i fyndtråden, men tyckte ändå det var helt ok pris för en dator med sff och rätt bra prylar under huven.
Kanske kan vara något för någon som är ute efter en halvliten dator till skrivbordet.
Visserligen en cpu från 2020, men det är varken en u-cpu eller -t så den är ju inte begränsad.

Dell Precision 3440 SFF
Intel Core i7 10700
16Gb ram
512Gb ssd
Expansionsplatser för att bygga ut med mer diskar och pci-e kort.

Någon som inte vill bygga själv eller funderar på en nuc men kan tänka sig en någon större dator så borde ju det här bli billigare..

https://www.dustinhome.se/product/5011194461/precision-3440-s...

Edit: Gick fort. Slutsåld nu. 5017:- var priset.

Av SanTeoX

Det är väl grafikkort jag snålar in på. Behöver inget värstingkort eftersom jag inte spelar något. Annars köper jag ganska väl avvägda komponenter för vad jag behöver. Ser även till att det är kvalitetsagg som sitter i burken, Seasonic oftast. Även chassi brukar jag byta eftersom jag sällan plockar ner en befintlig dator när jag köper ny, den får fungera som något annat, server eller vad som helst.

Vad gäller moderkort brukar jag sikta på ett rimligt chipset, men inte dom dyraste moderkorten. Men senast jag köpte blev det ett Z690 med en Core i5 12600k, när den kom ut. Absolut inte värstingkolponenter, men inte heller snålat nåt särskilt.

Jag brukar passa på att köpa lite SSD, Ram och sånt när det dyker upp bra erbjudanden och då kan jag passa på att uppgradera lite. Sitter med 64 Gb ram i min pc och 1 + 2 Tb nvme-diskar i pc:n.
Använder visserligen sällan pc:n längre men används nån gång ibland. Blir nog en server av den snart 🙂

Av SanTeoX
Skrivet av Baxtex:

Jag har jobbat på företag som kräver säkerhetsklassning etc, wifi funkar där också. Det fanns kabel till skrivborden men 80% av tiden så fungerade de inte.

Säger inte att det är så överallt. Men har nog konsultat på 8-10 företag nu och ethrrnet används nästan aldrig. Nu har ju många datorer inte ens porten längre, krävs adapter eller docka.

Jo jag med och visst funkar wifi på säkerhetsklassade arbetsplatser, vilket jag också skrev, alltså att det går att säkra upp.
Men aja, det varierar nog kraftigt där ute. Jag har inte varit med om någon arbetsplats som enbart förlitar sig på wifi.

Av SanTeoX
Skrivet av Mjoork:

Wifi på allt, funkar klockrent. Spelar allt möjligt, aldrig problem och jag vinner typ jämnt. Däremot skulle jag aldrig köra trådlösa tangentbord eller möss, där har vi dynga alltså haha

Har du ens testat trådlösa möss och tangentbord? Låter inte så. Trådlösa tangentbord och mus är ju tusen gånger stabilare än ett wifi.

EDIT: Om man nu inte köper skräpgrejer.

Av SanTeoX
Skrivet av Baxtex:

Är ju bara att kolla företag. Både stora som små kör wifi till alla medarbetares laptops.

Jag föredrar dock kabel för att wifi alltid känns så ostabilt. Kvittar vad man köper, strular ju alltid känns det som.

Nja, så är det ju inte direkt. Om man som företag funderar något på säkerhetsaspekten så är ju kabel betydligt säkrare än vilket wifi som helst. (Ja jag vet att det går att säkra upp även wifi på ett bra sätt) De jobb jag varit på har kört kabel till alla arbetare, så det stämmer ju inte att "alla" kör wifi..

Av SanTeoX
Av SanTeoX
Skrivet av ChristofferC:

Jag har 10GbE trådat mellan stationära datorn och filservern nu för tiden, så är verkligen betydligt snabbare än trådlöst.

Jag med. Wifi strular också betydligt mer än trådat.
Inget trådlöst kommer upp i 10Gbe. Rätt skönt att inte märka om filerna ligger lokalt eller på servrarna 🙂