Inlägg

Inlägg som kirkunit har skrivit i forumet
Av kirkunit

Har sett så många sådana här idiotprojekt. Typiskt en sån grej SKR borde sätta en standard för för HELA sverige, så slipper man alla dessa förbenade kommunala / regionala system som alla skall göra exakt samma sak men på sitt eget lite speciella vis.
Typexemplet är journalsystem för sjukvården där i princip inget system kan prata med nån annan regions eller tom primärvården i samma region, vilket faktiskt kostar liv idag.

Av kirkunit
Skrivet av jOnÄTÄn:

De har haft bra priser flera gånger när jag köpt elektronik. Men de kanske inte brukar ha vettiga priser före lanseringar?

De har marknadens buggigaste prissystem. Du kan aldrig lita på dem.
Men du kanske tycker att en flaska shampoo för 1,4 miljoner SEK är en bra deal?

Av kirkunit
Skrivet av GuessWho:

...
2011 Macarna där du kunde använda standard RAM och SATA HDD (hade även räknat standard M.2).
Det kallar jag uppgraderingsbart!

Ja, då är vi iaf två som inte håller med om tidsrymden när de var uppgraderingsbara

Av kirkunit

Spelade igenom ettan några veckor innan remastern började puffas.
Med moddar som ALOT (of textures) och MEUITM, motsvarande för cutscenes, samt QoL-fixar i ME1 Recalibrated och ... nödvändigast... Faster Elevators var det häpnadsväckande snyggt och roligt i 4k på sansad (GTX1080) hårdvara.

Skärmdumparna här ser ju faktiskt nästan utan undantag sämre ut än med de vanligaste moddarna...

Av kirkunit
Skrivet av GuessWho:

Det var 10 år sen man kunde uppgradera Apples bärbara med ram och hdd/ssd.

Mjae, min 2015 MBP går att uppgradera SSD själv på, det är bara en ickestandard M.2-kontakt som gör det en smula dyrt.
Var väl med intåget av 'Retina'-macs som det blev svårt att uppgradera?

Av kirkunit
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Vad är då Apples lösning på detta? Jo precis vad enda pryl man köper ska vara tillverkad av dem. När precis "all teknik" man äger är tillverkad av Apple, så kan de göra lösningar som innebär att de inte alls behöver dela datan mer än onödigt. Problemet med såna stora företag blir exakt samma som med Amazon, de konkurrerar ut andra och i långa loppet kan det bli skit.
*edit*
Kommer t.ex. Apple öppna ett API emot deras tjänster som hälsoappen så man enkelt kan plocka ut information i denna och använda där man vill? Eller är det ett företag som prioriterar Vender-lock-in och vill stänga ute all konkurrens? Förutom det så stängs man ute från att göra vad man vill med sin egen hårdvara, man kan prata om integritet. Men kan man t.ex. enkelt utveckla en app till sin mobil och sprida den till ens polare utan att blanda in Apple? Om inte så är det integritetskränkande till den förbannelse att Apple ska in och snoka i vad man utvecklar för Appar.

Min egna nuvarande lösning så uppdateras min smartklocka med min aktuella vikt 2 gånger per dag, tack vare att det ej är inlåst. När kan man göra likadant på en Apple klocka? Jo troligen först när Apple har lanserat deras egna badrumsvåg.

Peka på dockan var Apple gjorde dig illa.
Nu drar du väldigt många växlar som inte stämmer, det finns mängder av produkter och tjänster som kan kommunicera med (den mycket avancerade) hälsoappen. Min withingsvåg har tex inga problem att kommunicera med varken hälsoappen eller min Apple Watch.

Av kirkunit
Skrivet av KTL:

Same here!

Och för att få det sagt, folk som sitter på Chrome idag bör ge FireFox en ny chans. Webbläsaren har blivit jäkligt mycket bättre och rappare på senaste åren.

Jag håller med helt. Jag började använda Firefox igen för några veckor sen efter att tvingats ge upp för några år sen då det gick för segt för att vara vettigt på min 2015 MBP - nu går det alldeles utmärkt. Lite trist att inte kunna köra Safari, men där sköt Apple sig i foten rejält när det kom till kraven för plugin-utvecklare.

Av kirkunit

"Det går dock att komma förbi begränsningen i Philips egna gateway, genom att köpa en gateway från tredje part."

Snälla säg att det finns en bättre lösning på min nuvarande som inbegriper att behöva ha två gateways per våningsplan för att få täckning i huset, och sen i appen behöva byta mellan varje gateway för att komma åt lamporna efter som den bara kan vara kopplad till en i taget...

Av kirkunit

Cyberpunk 2077: redan på väg med posten.
Planen att skaffa ett 3080 innan release: grusad
Förväntad prestanda med mitt GTX1080 i 4k: <flamberade hånskratt från grabbarna i baren>

Av kirkunit
Skrivet av Kyraal:

Vi snackade om routrars/APs Wi-Fi, så när jag säger att radiovågor är ofarliga för människor var det inte rimligt av mig att anta folk skulle förstå att det var dessa jag snackade om?

Vi snackade om en artikel baserad på osanning och pseudovetenskap, så var det inte rimligt av mig att belysa falska påståenden och ge en korrekt förklaring förankrad i vetenskapen?

Av kirkunit
Skrivet av Kyraal:

Radiovågor är inte skadliga för människor.

De är synnerligen farliga för människor. Det är bara en fråga om effekt.

Av kirkunit

"Vad tycker du om vad EVE V bjuder på? Ett alternativ för dig som söker hybriddator, eller är det alldeles för osäkert att satsa på en dator från en obeprövad aktör?"

Det låter som det är en beprövad aktör i konsten att blåsa folk på pengar iallafall?
Rätt många varningsflaggor hur som helst:

* Anställda låtsas vara "vanliga människor" som hittat "värsta grejen" i foruminlägg
* Betalar för fejkade recensioner på Trustpilot
* Blivit bannade på Reddit för röstmanipulation (och den ribban ligger rätt jäkla högt)
* Skyller på ett annat företag som i princip ägs av dem själva

Känns lite Gizmondo här...

Av kirkunit
Skrivet av Deroan:

Ironiskt att du använder en amp-länk för att hänvisa till inlåsning...

The problem with AMP

Kill Google AMP before it kills the web • The Register

Why AMP is bad for your site and for the Web

Google AMP Can Go To Hell | Polemic Digital

Av kirkunit
Skrivet av PlogarN97:

Hur garanterar skärmkalibrering att det ej finns döda pixlar menar du?

För att de kollar det innan de börjar kalibrera?

Av kirkunit
Skrivet av Swedishliquid:

Vafalls.... då kanske det slutar med att jag åker in och byter den mot en icke kalibrerad 😂

Jag köpte min idag också, det var ganska rejäl förbättring enligt kalibreringsrapporten iaf. Sen är ju de där lägena inte med i HDR-modes heller... men:

Den största anledningen till att jag pyntar extra är att då är man garanterad att inte ha pixelfel direkt ur kartong. Finns väl inget värre än att försöka stoppa tillbaka en 65-tummare i lådan igen och åka tillbaka till MM med den...

Av kirkunit
Skrivet av WDac:

jo, mer bandbred mer plats för fler kanaler. de var de som var grejen med TR Gen3 å PCI-E, dock är de så jävla svindyrt med TR Gen3 så jag får nöja mig med Ryzen 5900, kanske en 5950.

https://www.reddit.com/r/confidentlyincorrect/

Av kirkunit
Skrivet av IlyaZ:

Polisen i alla dess former och regeringen är ytterst inget annat än storföretagens förlängda arm. För dem är vanligt folk kanonmat redo att offras i konkurrensens namn.

Och i Kina är storföretagen och polisen inget annat än regeringens förlängda arm. För dem är vanligt folk kanonmat redo att offras i ... ja, vad nu kommunistpartiet har för agenda den dagen.

Av kirkunit

Nickelsår! Förpackningsstorlekarna! Svårt att förstå hur kan det bli såhär fel...

https://i.imgur.com/vT2Nd4Z.jpg

Av kirkunit
Skrivet av wargreymon:

Saken är ju den att nästan alla lanseringar blir "papperslanseringar" då, vilket strider mot att produkten bara finns så gott som på papper, och inte i folks händer. Nu finns kort i folks händer. Samt att lanseringen ser exakt likadan ut som för tidigare generationer, men förra lanseringen var inte papperslansering men denna vad, trotts samma antal kort. Känns konstigt i min mening.

Kan inte påstå att jag vid tidigare lanseringar sett att alla stora återförsäljare inte ens låter en BESTÄLLA korten några dagar efter lansering. Allt är ersatt av "meddela mig"-knappar, och vissa har placeholders till nästa år. Det är inte normalt.

Av kirkunit

Ganska talande att rtx-3080-nvidia-store-availability är en helt tom sida nu.