Inlägg

Inlägg som analex har skrivit i forumet
Av analex

Den är snygg men har svårt och bestämma mig om det gröna där du har rubrikerna passar eller inte men bestämde mig efter noga överväganden att de gjorde det Men helheten på sidan hade vart snyggare om du inte skrev texten du har under inloggningsrutan direkt på bakgrundsfärgen.

Sen om man skriver fel användarnamn eller lösenord så hamnar felmeddelandet ovanför Top5 boxen (iaf i Firefox).

Edit: Eller ja, inte ovanför utan rätt på rättare sagt.

Av analex

Hur står sig dom två mot XPS 1530? Spelmässigt osv.

Av analex

Laptop för spel, film, programmering m m

Är på jakt efter en laptop för max 13 000:-
Skärmen skall vara 15,4-tum. Kommer att koppla in extern skärm.

Kommer använda den till att surfa, webbutveckling, programmering, Photoshop och sen vill jag kunna lira spel på den. C.O.D 4, Far Cry 2 osv. Vill även använda den till att kolla film på.

Har kollat runt ett tag nu och får beslutsångest. Dells XPS M1530 har jag varit inne på men grafikkortet där verkar inte vara det bästa?

XPS M1530

Processor
Intel® Core™ 2 Duo-processorer T9300 (2,50 GHz, 800 MHz FSB, 6 MB L2-cache)

Operativsystem
Äkta Windows Vista® Home Premium SP1 - svenska

Bildskärm
15,4-tums Widescreen™ WXGA (1 280x800) TFT-skärm (220 nit) med TrueLife™

Grafikkort
NVIDIA® GeForce™ Go 8600M GT med 256 MB dedikerat grafikminne

Minne
4 096 MB 667 MHz DDR2 SDRAM-minne med dubbla kanaler [2x2048]

Hårddiskar
500GB Serial ATA (5400RPM) Hard Drive

Optisk
Fast 8x DVD+/-RW slank fackmatad enhet, inklusive programvara

Sen har jag studentrabatt på Dell och HP så det är ju en fördel men absolut inget krav.

Av analex

[C++]Undermenyer

Jag har en meny med tre val. Under varje val ska det finnas ytterligare en meny. Kan man köra med en switch i switchen som styr den första menyn eller finns det något annat sätt man kan göra det på?

Av analex
Citat:

Problemet med detta är att flera händelser kan hända samma frame, eller så händer ingenting under en frame. SDL_PollEvent stoppar enligt dokumentationen in nästa händelse i kön i event. Detta förutsätter givetvis att det finns en händelse i kön, och SDL_PollEvent returnerar därför 1 om det fanns en händelse, eller 0 annars. Dokumentationen specificerar inte vad jag kan se vad som händer med event om händelsekön var tom, så att använda event utan att kontrollera vad SDL_PollEvent returnerade kan potentiellt vara farligt. Vanligvis så använder man därför en while-loop för att hantera alla händelser, se exemplet i dokumentationen eller lektion 4 av Lazy Foo. Att använda SDL_GetKeyState är förmodligen ingen bra idé heller, eftersom event kommer innehålla information om vilken tangent som tryckts ner eller släppts upp, om händelsen var en tangentbordshändelse.

Okej alltid bra och veta i framtiden!

Citat:

Men anledningen till att jag misstänkte att du inte förstod hur din kod fungerade var att du verkade tro att du genom att skicka andra argument till DisplayPlayer kunde fixa problemet. Det kan hända att jag missförstått din fråga. DisplayPlayer är ju i alla fall en funktion som du själv skrivit, och som förmodligen laddar in en bild och ritar ut den på de angivna koordinaterna.

Jo jag förklarade dåligt i trådstarten. Problemet var att funktionen körs varje loopvarv som går som du kan se. Så den laddar in en bilden för varje varv. Det var det jag ville slippa genom att ladda bilden engång och sedan bara uppdatera koordinaterna.

Men men.. har börjat om med Laze Foo guiderna iaf. Det är lite mer ingående där.

Citat:

fast nu var iofs inte detta ett problem för tillfället

Större spelproblem får bli ett senare problem

Av analex

Jodå, jag förstår hur koden fungerar. Grunden i koden för att få SDL att fungera osv har jag skrivit efter en guide och sen byggt vidare på den för att testa mig fram med olika saker. Började med SDL inatt så att jag inte har dom smidigaste lösningarna vet jag om.

Men vad är det du tänker på ser suspekt ut?

Edit: Kollade länken du skickade och den verkade väldigt bra må jag säga! Man tackar. Guiden jag följde tog inte upp mer än ladda in bild och röra bilden med tangenterna... ungefär.

Av analex

Jag förklarade rätt konstigt men såhär menade jag helt enkelt.

DisplayPlayer(screen, "player.png", iPosX, iPosY);

Det är bilden på gubben man flyttar runt, så varje gång loopen körs när man trycker piltangenten åt något håll så laddas gubben in igen och kopieras till sin nya position. Laddar jag bilden innan loopen så går det inte att förflytta honom.

Jag vet inte riktigt vad jag söker men jag vill helt enkelt förflytta gubben till sin nya position utan att han fördubblas varje gång och att slippa ladda in han i varje loopvarv...

Av analex

[SDL] Flytta en bild

Tjenare,

Håller på att lära mig SDL här och skulle behöva hjälp med den här biten:

while (1) { SDL_PollEvent(&event); switch (event.type) { bla bla bla... keys = SDL_GetKeyState(NULL); if (keys[SDLK_UP]) iPosY -= 5; if (keys[SDLK_DOWN]) iPosY += 5; if (keys[SDLK_LEFT]) iPosX -=5; if (keys[SDLK_RIGHT]) iPosX += 5; if (keys[SDLK_ESCAPE]) { cout << "Avslutar..." << endl; SDL_Quit(); return 0; } } DisplayPlayer(screen, "player.png", iPosX, iPosY); SDL_Flip(screen); SDL_Delay(25); }

Jag har här en evighetsloop som laddar in samma bild till sin nya position varje gång man vill förflytta bilden. Vad kan man skriva för argument istället för att bara ladda in bilden engång och sedan uppdatera samma bild men på den nya positionen?

Av analex

Du kan byta ikon på batfilen med nåt program till en jpg ikon tex. Så är det bara att hoppas dom inte kollar så noga på vilken filändelse det är............

Av analex

Njuub

Av analex

4 dl havegrynsgröt, 3 smörgåsar med ost, skinka och gurka på, 3 ägg, 2 bananer, 1 liter vatten.

Av analex

Inget snack om saken. Design 2!

Av analex

På min finns det ett litet hål brevid luckan där man kan trycka in en liten skruvmejsel eller liknade så öppnas luckan Kanske samma på din?

Av analex

Testa att slänga in det här:

body,
html
{
margin: 0px;
}

Av analex

Kan man inte skriva ut sidan direkt i headern då?

header("Location: index.php?mainPage=lager&page=$page");

Av analex

Hot Shot 2!

Av analex

Räcker la med f5?

Av analex

Re: Re: en eller fler css-filer

Citat:

Ursprungligen inskrivet av conio
Är det bara jag som tycker det påståendet är lite humoristiskt med tanke på att CSS står för Cascading Style Sheets? 8-)

Det är ju smidigt att ha två filer där en styr layouten och en styr färger till exempel, så att man snabbt och lätt kan gå in och ändra på rätt ställe.

//C

Vad blir översättningen på svenska?

Av analex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av totoo
Okej, vad har vi för argument bakom det påståendet? Jag har konstruerat en och annan site med 5+ css-filer i alla fall och finner att det kan finnas riktigt goda argument för detta. Man laddar helt enkelt in de stilmallar som behövs för den specifika sidladdningen. Förslagsvis har man en css-fil för allt "vanligt" på siten, men har man sedan en adminzon eller liknande så lägger man till en admin.css i det som inkluderas. Med mera. Cssfiler kan bli riktigt stora för t.ex. ett community, och om man bara använder en liten del i taget så laddar man helt enkelt in onödigt mycket material.

Men för en vanlig liten svenssonsite så tycker jag att en stilmall räcker bra utan att det blir rörigt. Men ibland har jag ändå två.

Jo, argumentet var just att använda flera css-filer förtär anledningen varför man använder css. Tyckte det lät väldigt konstigt.
Kan ju bli jävligt rörigt om man använder enbart en css-fil för en väldigt stor sida.

Jo absolut man behöver ju inte överdriva men just att fler stilmallar skulle förstöra själva anledningen med att använda css. Kan inte förstå på vilket sätt.

Av analex

en eller fler css-filer

Har fått höra av en lärare att man enbart ska använda en extern css-fil för att följa standarden. Håller inte riktigt med om de då det kan bli rätt många raders kod om man har en stor sida.

Är ju bättre att dela upp för menyn osv... Men hur ligger det till om man ska följa standarderna till 110% ?

EDIT: Missuppfatta lite... att använda flera css-filer sabbar syftet med att använda css, var det.