Inlägg

Inlägg som gäst3256 har skrivit i forumet
Av gäst3256

Tack för svaren. Efter närmare efterforskningar blir det utan tvekan Hero som jag behåller. Att Satio har en bättre kamera betyder inte mycket alls för mig. Dessutom har jag haft så många Symbian lurar tidigare och jag är urless på dem. Eftersom andriod blir nytt för mig tar det nog några veckor längre för mig att tröttna på den

Såg även att google ska släppa en turn-by-turn navigator till andriod som verkar helt underbar.

Ska nog sälja Sation. Om ngn här vill köpa en sproilans ny och olåst satio i kartong - mejla mig.

Av gäst3256

Satio eller HTC Hero?

..vilken är bäst och roligast?

Jag har beställt en av varje och kommer att behålla den ena och ge bort den andra. Jag vill så klart behålla den bästa för mig själv. Jag har inte mer än pillat lite grann på bägge på mediamarkt för någon vecka sedan, så har inte hunnit bilda mig någon uppfattning. HTC Hero verkar ha mer nöjda användare än Satio, vad beror det på?

Personligen tycker jag att satio är snyggast och har förmodligen bättre batteritid än hero, men samtidigt kändes sation lite jobbig i menyerna.

Det jag vill ha ut av telefonen är:

Bra touchscreen (iphone är en bra måttstock i detta avseende)
Hyfsat snabb
Okej batteritid
Exchange
Bra display till att surfa på
GPS (typ tomtom, inte google maps).
Bra radio
Bra kalender
Bra kontakthantering
Det ska vara smidigt att skriva med den
Okej kamerakvalité
Roliga och nyttiga appar

Samt att vara så olåst som möjligt (inte som med en iphone alltså).

Någon som haft båda och kan jämföra?

Av gäst3256
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zotamedu
DVD-formatet stödjer INTE HD så då får ni bränna det som en dataskiva och hoppas på att er DVD-spelare klarar av det vilket inte är säkert.
Jag filmer lite i HD och jag kör alltid högsta kvalité som jag sedan exporterar (SPARA ORIGINALFILERNA) till ett format som stödjs av DVD-spelare efter redigering.

Jag förstår. Vilket program rekommenderar du för att exportera filerna till DVD-format? För jag vill inte bara bränna filerna som dataskiva, eftersom vi vill kunna bränna filmerna och skicka till släkt och vänner.

Av gäst3256

Tack för svaren. Nu funkar det, installerade MPC och CoreAVC.

Jo, du har rätt. Det är bäst att spela in i högsta möjliga upplösning så att vi sedan kan använda dessa när vi skaffar full hd-tv. Om det bara går smidigt att konvertera dessa filer till DVD. Ska testa med Nero och se.

Men jag undrar dock över ifall man inte förlorar i utrymme genom att bränna full-hd filer på DVD? Eller är det så att Nero automatiskt konverterar om filerna så att de ta mindre utrymme?

Av gäst3256

Några frågor om HD-filmning

Min flickvän har köpt en videokamera, en canon HF200. Vi är båda noobs när det gäller de olika formaten på film så jag har några enkla frågor som ni säkert kan hjälpa mig med.

1. När vi filmar på högsta kvalitén (MPX @24 MB/S) så hackar det rejält när vi försöker spela upp det på hennes laptop med VLC. Beror detta på codecs eller är det så att datorn inte pallar spela upp det? Hon har en sony vaio med dualcore, 3gb ram, men integrerat grafikkort. Detta gäller även om vi försöker spela upp inspelningar på FXP @17MB/S.

2. Eftersom vi ännu inte skaffat en tv som klarar full-hd, så vill vi i dagsläget kunna filma med bästa möjliga kvalité för att bränna och spela upp på DVD. Vilken inspelningskvalité ska man ha då?

3. Vilket program till PC behöver man för att bränna MTS-filer?

Av gäst3256

LOL, tack för att ni märkte CPU-fläktarna. De ska vara chassifläktar, så klart

Jag ser ingen mening med dubbla grafikkort eftersom det kostar mer och framförallt väsnas mycket mer. Och jag är säker på att ett GTX 285 duger gott till WoW, Diablo3 och PS, samt lite videoredigering då och då.

BenQ skärmen valde jag för att jag tycker att det var den snyggaste skärmen jag kunde hitta. Bortsett från Apple cinema display 30 tum, men då blir prislappen helt åt skogen.

OZC-minnen blir det istället för de jag tog.

Av gäst3256

Ja, jag tog tre sådana 1TB diskar för lagring. Installationer görs så klart på SSD disken.

Är det någon som har musen och kan tala om ifall den är tyst? Ni vet, vissa möss, oftast de billiga låter ganska högt när man klickar.

Av gäst3256

Så där, vad sägs om detta? Enda jag är lite tveksam till är musen. Någon som har den?

Slutversion

Angående varför jag inte skaffar en Mac: Jag har redan en Mac. Nu vill jag ha en PC.

Och nej, jag håller inte med om att apples tangentbord är bra. Har ett själv (det senaste med sladd) och det är nog bland det sämsta jag haft. Visst är det sjukt snyggt, men det duger inte till spel för fem öre.

Av gäst3256
Citat:

Ursprungligen inskrivet av id_hunter
Tänk på att datorn jag länkade har DUBBLA grafikkort = dubbel prestanda! (nästan).
2tb lagringsutrymme och bättre nätaggregat. Sen tycker jag personligen att chassit jag valde är snyggare.
Skärm lär bli svårt att hitta i aluminium!:P
Edit. Dock blir allt detta till ett högre pris ofc. Men jag tycker det är värt det, varför inte slänga på ett par tusingar till, när man ändå håller på!

Nja, vet inte oom jag håller med om att chassit du tipsade om är snyggare, men det är ju en smaksak

Dock innebär dubbla grafikkort tyvärr också dubbelt oväsen. Kommer nog klara mig länge på ett kort, och när jag inte längre gör det köper jag ett nytt då. Gillade inte heller Razer tgtbordet, för mycket plastkänsla och blå belysning = blä

Men men.. ett steg närmare iaf. Kommer meddela slutversionen snart.

Av gäst3256

Tack för bra förslag. Lutar nog också mot vargens förslag, dock är jag tveksam till skärmen.

Finns det ingen annan skärm med aluminiumram?

Anledningen till att jag inte vill köpa Apples Display är att jag inte tycker att de är värda sitt pris. Och jag vill inte heller ha en Mac-kopia, utan jag vill bygga en stilfull, snygg PC med sin egen karaktär och design. Måste inte vara en Mackopia bara för att den inte ska vara i plast.

MacPro lådorna är sjukt snygga, men som sagt, jag vill inte bygga något som ser ut som en budget hackintosh. Men jag inser nu att min rubrik kanske är lite missvisande

Av gäst3256

Tycker att det svåraste är att hitta en skärm som inte ser så jävla plastig ut. Chassi har jag hittat massor, från Lian-Li, så det blir nog ett sånt. Men finns det INGA andra än apple som tillverkar skärmar som inte skriker plast?

Av gäst3256

Bygga exklusiv PC med MacPro känsla 30k

Som rubriken lyder, jag tänker bygga mig en fet PC, men jag vill INTE ha plast. Antec för all del, men det är för mycket plast för att de ska smälta in snyggt hemma hos mig. Vidare kan vi glömma plexiglas och allt sånt som hör de finniga tonåren till. Alltså, jag vill ha en PC, men som är kraftfull och stilren som en tex en MacPro. Har kikat lite på Lian-Li chassin, vilka jag gillar starkt på utseende och kvalité.

Så hjälp mig att komponera ihop något trevligt. Budget är cirka 30k.

Här är mina preferenser:

1. Prestanda som räcker till highend-spel, PS och videoredigering
2. Tyst, men utan att tumma på prestanda allt för mycket
3. Mycket lagringsutrymme, och gärna en SSD till OSet.
4. 24-tums skärm eller större
5. Matchande, bra tangentbord, mus och högtalare.

Och så klart, aluminium eller likande material, inte plast. Så utmaningen här är väl mest att hitta ett riktigt schysst chassi, som är tyst nog, och som matchar någon schysst skärm som inte ser plastig ut.

Önskade färger: Svart eller silver.

Av gäst3256
Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.
Hur ska man veta om man blir diskriminerad p.g.a. sitt namn eller inte? Tror du att all diskriminering sker genom att arbetsgivaren säger "vi vill inte ha några jävla mohammed här"?
Om han skickar in en jobbansökan och inte blir kallad på intervju, ska han då anta att det är p.g.a. namnet, och be dem fara åt helvetet?

Självklart kan man inte veta ifall man blivit diskrimenrad eller ej när man bara skickar in en ansökan och inte får svar. Och nej, man ska inte anta saker och be folk dra åt helvete till höger och vänster. Det är inte det som den här diskussionen handlar om.

Jag har argumenterat för att jag tycker att det är en dålig anledning att försöka låtsas vara någon annan än den man är, bara för att tillfredställa rasister som har märkliga fantasier om att man skulle vara på ett eller annat sätt just på grund av vad man heter eller var man kommer ifrån.

Vad är det som är så svårt att förstå?

Av gäst3256
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Random-person
Alla är inte lika fästa vid sitt namn som du verkar vara. Jag själv (som har ett namn som är bland de ~1000 vanligaste i Sverige) hade verkligen inte haft något problem med att byta mitt namn (om jag hade en anledning att göra det), detsamma verkar gälla trådskaparen.

Men har du inte förstått någonting? Jag har inget principiellt emot att byta namn. Det jag vänder mig emot - som torde vara självklart - är att byta namn av den enda anledningen att rasister inte gillar ditt namn, eller har märkliga fantasier om vem du är på grund av vad du heter. Det är rasisten som har ett problem. Inte personen som har ett utländsk namn. Därför borde den självklara reaktionen vara att göra sig av med rasismen, inte det egna namnet. Dock verkar trådskaparen vara ovillig med att göra sig av med rasismen, eftersom han delar rasistens värdegrund.

Av gäst3256
Citat:

Ursprungligen inskrivet av minibite3
Det är lätt att säga så, men alla har faktiskt fördomar. Även om vissa inte vill erkänna det eller har det undermedvetet.

Jag hade hellre anställd en Johansson än Abdullah jag också om jag bara såg namnet framför mig. Det skulle kännas säkrare som arbetsgivare på något sätt. Så jag klandrar inte svenskar på något sätt, utan förstår varför samhället är på det tragiska sättet som det är.

Du diskriminerar visst om du resonerar så som du gör ovan. Det är bra att du är medveten om dina egna fördomar och att du ser dem som just fördomar - men det ursäktar eller legitimerar inte ditt förhållningsätt till dessa kulturer på något sätt.

Men det som du visar upp är iofs inget nytt fenomen. Inom feminismen brukar man använda ett begrepp, internalisation, vilket beskriver det som händer när en person länge blir diskriminerad eller förtryckt under lång tid pga sitt kön (eller detta fall etnicitet). Man internaliserar förtrycket och vänder det mot sig själv när man inte orkar stå emot längre.

Det funkar ungefär som att alla tex. skulle säga att du var en elefant tillräckligt länge, skulle du till slut tro att du var det. Även om du rent intellektuellt inte kunde rättfärdiga en sådan tro, så blir det enklare för dig att tro det i alla fall, snarare än att kämpa emot. Ungefär så beteer du dig nu.

Av gäst3256
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dave R
Att länka till aftonbladet kultur är till att börja med ungefär som att länka till valfri vänsterextrem sida. Men framförallt är inte Henning Mankell någon som sitter inne med någon tung kunskap i ämnet eller har den minsta trovärdighet öht. Han är snarare helt i armarna på arabdiktaturerna.

Vänd på steken, hur kommer det sig att det inte kan bo 400 judar i en stad med 40000 personer utan att de måste beväpna sig och skyddas av soldater? Finns det någon lag eller liknande som förbjuder judar att bo på dessa områden?

Du är ju bara för mycket. Att likställa Aftonbladet, som är Sveriges största tidning med "vänsterextremism" vittnar tydligt om hur långt till höger du själv måste vara. Brunhöger med största sannolikhet. Den slutsatsen drar jag inte bara efter den kommentaren, jag förstod det redan genom ditt obönhörliga försvar av den rasism, kolonalism och terrorism som Israel bedriver mot sina grannar.

Du kan inte mena allvar med att försvara illegala israeliska bosättare? Jag antar att du skulle tycka att det var okej att jag tex kom hem till dig och sköt på dig, ställde mig och urinerade på din flickvän och om du försökte försvara dig så skulle jag skjuta ihjäl dig?

Det är nämligen precis det som bosättarna gör. Alla har fattat det - utom du.

Av gäst3256

Ett underskattat jobb är faktiskt att vara telefonförsäljare. Visst finns det riktiga skitjobb inom den kategorin, men det finns också seriösta riktigt välbetalda telefonsäljarjobb. De jobben är mycket lätta att få och företagen söker fler folk än de har ansökande. Jag vet, eftersom jag rekryterar folk till många företag inom den kategorin.

Som 18-åring borde du lätt få jobb som tex telefonsäljare på tex Tre eller Viasat. Ofta går man in med en grundlön på ungefär 15k + provision. Är man riktigt duktig (tillräckligt motiverad och driven) kan man tjäna sjuka pengar. Jag började själv min säljbana som telesäljare och sålde annonser, och vi var ett gäng 18-åringar som snittade runt 40k per månad. Men det fanns även folk som inte ansträngde sig och de fick aldrig någon provision och tyckte att det var världens sämsta jobb.

Det är mitt tips. Jobben finns, och det är bättre än att bara sitta hemma. Ett annat tips är att ta telefonsäljarjobb som riktar sig mot företag och inte mot privatpersoner. Det finns mycket mer pengar att hämta B2B och det är lättare att få avslut och du slipper ringa och störa oskyldiga konsumenter mitt i middagen.

Av gäst3256

Man blir ju fan rädd när man läser den här tråden. Trådskaparen har uppenbart problem med sin identitet. Missförstå mig inte, jag kommer själv från mellanöstern och har ett arabiskt namn, men jag skulle aldrig i världen få för mig att byta namn. Snacka om att spela idiotiska rasister i händerna.

Precis som många redan påpekat; vill du verkligen jobba på en arbetsplats som inte skulle ha anställt dig ifall du inte suddat bort din identitet genom att byta namn? Ska du gå omkring och låtsas vara någon annan än den du är i resten av ditt liv bara för att du har fördomsfulla människor omkring dig?

Du säger att du bor i "en finare" stadsdel". Vad menar du med det? Är det finare bara för att det bor färre människor som har samma bakgrund som dig där? Snacka om dålig självbild.

Jag kan säga att jag själv jobbar som rekryteringskonsult och vet av erfarenhet att folk diskrimenineras på grund av sitt namn. Det är sant att du får komma på färre intervjuer om du heter Mohammed istället för Fredrik. Det är fördjävligt men sant.

MEN - målet är ju inte att få komma på intervju, målet är att få jobbet och sedan trivas där. Och om du inte ens kan få komma på en intervju pga att arbetsgivaren har ett problem med du heter tex Mohammed, så lär han/hon ändå inte anställt dig även om du fick komma på intervju och hette Philip. Problemet är inte att arbetsgivare ser ett praktiskt problem med att du heter tex Mohammed, utan problemet är att arbetsgivaren automatiskt tillskriver dig negativa, specifika egenskaper, baserade på fördomar han/hon har mot människor som har samma ursprung som dig.

Så bollen ligger hos dig. Väljer du att byta ditt namn så väljer du att acceptera och legitimera rasistiska och fördomsfulla attityder. Du förvärrar bara problemet ytterligare genom att bli en del av det.

Du ska inte ens tänka tanken att byta namn av den anledningen. Om jag var du skulle jag be den som diskriminerar mig pga mitt namn fara åt helvete. Och om du väldigt gärna vill ha ett specifikt jobb, så kan du alltid ringa upp företaget och presentera dig. Därmed kan du visa att du talar svenska perfekt, trots ditt namn. Och då finns det inga som helst skäl för arbetsgivaren att tro att du skulle vara sämre än någon annan pga av ditt namn.

Skärp dig för fan!

Av gäst3256

Jag jobbade förr i en kontorsvarubutik där vi sålde en del skrivare och tillbehör. En dam i 40-års ålder ringer in:

- Ja hej, jag har en skrivare och när jag skriver ut kommer det inget på pappret.
- Ehm, ja, då beror det nog på att bläcket eller tonern har tagit slut, svarar jag.
- VADDÅ FÖR TONER, skriker damen
- Ja, det är det som man har i skrivare och som gör att det kommer ut färg. Vad har du skrivare?
- Det är en stor skrivare som jag köpte nyligen. Sådana som dom säljer på el-giganten.
(jag håller mig för skratt och börjar tro att det är ett skämt)
- Jag förstår, säger jag, men vilken modell är det, det brukar stå på skrivaren vad den heter?
- HEULETT PACKAD, skriker hon till mig.
- Okej, men vet du om det är en svartvit skrivare eller färg?
- Vaddå färg?? Den är ju GRÅ!

Av gäst3256

http://www.aftonbladet.se/kultur/article5283239.ab

Är på jobbet för tillfället och hinner inte besvara den nonsens som Sentenced och David R sprider här på forumet.

Men för den som är intresserad kan man idag läsa på aftonbladet, Henning Mankell skriver om sin senaste resa och erfarenheter från Israel/Palestina.