Inlägg

Inlägg som abbelito har skrivit i forumet
Av abbelito
Skrivet av rothen:

Ändrade lite ikoner i dockan för någon dag sedan. Inget speciellt men skönt med snygga ikoner.
http://i248.photobucket.com/albums/gg190/r0then/Screenshot_au...

Vilken soft bakgrund! Var hittade du den? Tineye ger bara risiga lågupplösta träffar på den.

Av abbelito
Skrivet av FlummbulleN:

Valfri Thinkpad Inget problem att hamra spik med en sådan.

Skrivet av freka:

Lenovo X1 verkar vara rätt så stryktålig. Släpptes från hög höjd i http://www.youtube.com/watch?v=6RIabO4xOJE. Själva testet känns rätt meningslöst, men det säger ändå lite om deras ambition med produkten.

Lenovo X220 ligger lägre i pris, fortfarande mkt rejält byggd. Instegsmodellen, som heter X220i, bör gå att få nedåt 5000 SEK i USA.

Båda dessa har rätt enkel grafik och små skärmar, osäker på om det är ett problem för din del. Bör funka till Civ, osäker på övriga spel. För Thinkpads som dessa lär det vara enkelt och rimligt prisvärt att skaffa svenskt tgtb om du önskar.

Jaa, vi har såna på jobbet. Passar till alla klåfingriga dårar, men jag tycker designen är så ful. Kommer ha den liggandes framme i lägenheten hela tiden så den får ju gärna vara snyggare. Kollade lite på HP:s Envy och Dell XPS 15 (z) och dom ligger rätt okej prismässigt. Hur är byggkvaliteten på dom?

Av abbelito

Köpråd för bärbar dator med bra byggkvalitet

Jag har tänkt köpa en ny bärbar dator eftersom min HP DV5 1192eo håller på att rackla sönder i tusentals bitar. Som motreaktion mot det fuskbygget till dator tänkte jag köpa något väldesignat med bra byggkvalitet. Som tur var åker jag till USA i juli så tänkte passa på att köpa en ny dator när jag är där.

Är intresserad av att köpa en dator under 10 000 SEK. Mac/PC spelar ingen roll. Har ni några tips på datorer? Den kommer främst användas till att se film på TV:n och kanske ibland till spel som Heroes of Newerth och Civilization-serien.

Av abbelito

Tack för tipsen!

Skrivet av Red Beaver:

Truecaller visar vem som ringer. Förövrigt tror ja du kommer ångra dej grovt om du går från android till symbian

Okej. Ska kolla in det, när jag köper den nu i veckan. Varför tror du att jag kommer ångra mig? Jag använder i princip bara spotify och de apparna som jag listat där uppe på min android just nu. Symbian får väl ut mer av hårdvaran i telefonen och N8s kamera är ju bättre än det som går att hitta på androidtelefoner?

Av abbelito

Apps till Nokia

Jag funderar på att gå från HTC Hero till Nokia N8, främst för att få kameran. De flesta appar som jag kan tänka mig behöva nu ser jag finns i OVI-store (spotify, torch, angry birds, guitar tuner). Men jag hittar inte:

  • SL App (typ STHLM traveling som jag har på android). Går det att få den på nåt sätt? Är jag blind och klantig?

  • "Vem ringde"/Eniro-app. Guld värt att få upp namnet på den som ringer.

  • Google kalender-app. Finns det något bra alternativ? Hur bra är den medföljande?

Någon som har bra tips på alternativa apps? Eller är jag bara kass som inte hittar originalappsen?

Av abbelito

Laptopkylare skadligt för hårddisken?

Slits hårddisken mycket av att vara i en liten lutning så som den blir om laptopen placeras i en Zalman NC1500? Egenskaper för Zalman ZM-NC1500

Hade tänkt ha min laptop som stationär och undrar om hårddisken skulle få kortare levnadstid när den belastas hårt då den lutar.

Av abbelito

Platt kylplatta - Bättre kylplatta?

Jag tänkte köpa en kylplatta till min HP dv5 1192eo och undrar vilken man ska köra på. Har läst mycket om Zalmans olika plattor men är lite besvärad över att ingen av dem är platt. Jag har nämligen en kompis vars laptophårddisk gick sönder efter det att han började använda en tiltad kylplatta. Det låter ju logiskt att hårddisken mår bäst av att vara i horisontalläge, i alla fall när den ska belastas hårt och under en längre tid, eller?

En av de otiltade kylmattor som jag hittat är Targus Chill Mat 15,4 - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Kylning för bärbara datorer fast den tar en USB plats åt sig själv och har inte någon på sig i sin tur. Eftersom jag bara har ett ledigt USB-uttag i dagsläget känns det lite bökigt.

Så är det någon som har en platt kylplatta till 15" laptops att tipsa om?

Av abbelito

Komma åt access point via routern.

Jag sitter just nu hos min pappa som har skaffat en dreambox till TV:n och jag tänkte prova streama till datorn via VLC. Comme ca: http://www.dreamboxx.nu/wiki/index.php/Titta_p%C3%A5_TV_i_dat...

Jag undrar nu hur man gör för att koppla upp sig mot Dreamboxens IP adress när den är kopplad till routern via två trådlösa accesspunkter?

I mitt fall så har jag:
- En router som jag är kopplad till (en D-Link Gamers Lounge utan trådlöst stöd) som har IP 192.168.0.1.
- Den routern har en trådlös accesspunkt kopplad till sig (en Netgear WG602) för att ge trådlöst nätverk till Pappas bärbara datorer och dreamboxen på nedervåningen. Den har IP 192.168.0.150.
- En Compex Accesspunkt på nedervåningen med IP 192.168.0.150. Det är den som har Dreamboxen ansluten till sig.
- Dreamboxen har i sin tur tilldelats IPn 192.168.168.2 av Compexen.

Så jag vill ta mig från Datorn -> D-Link -> Netgear -> Compex -> Dreambox.

Och när jag kollar i listan över anslutna enheter till Gamers Lounge routern som jag är direkt ansluten till via kabel ser jag min egen dator, Netgearen, Compexen och pappas två bärbara datorer, men inte Dreamboxen som är ansluten till Compexen.

Såå öööh... Hur kan jag ansluta till Dreamboxen från min dator?

Av abbelito

Undervoltning av P7350

Jag håller på att undervolta min HP dv5-1192eo som har en P7350a och kör Windows 7 64bitars. Jag har laddat ner senaste versionen av RMClock samt patchat den med rtcore64 som jag hittade i den här tråden http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=235824.

Men när jag startar RMClock och går och kollar på mina P-state transitions så finner jag bara två olika värden en med 6 multiplier och en med 7 och båda har samma voltvärden. Är det RMClock som läser av fel eller vad är det frågan om? Använder inte P7350an speedstep? Alla guider jag kommit över visar fler värden än två. Eller är det bara så att den helt enkelt inte använder sig av fler lägen?

http://i31.tinypic.com/11uw4d3.jpg

Av abbelito

Samsung i780 strular

Jag har lånat en i780 av min farsa eftersom skärmen på min w960i sprack efter en fylleincident. Nu tycks det ha blivit knas på även den här telefonen som jag har vårdat som ett nyfött barn. Touchscreenen slutade fungera samtidigt som den optiska musen enbart ville klicka nere i höger hörn fastän den gick att röra över hela skärmen. Riktigt konstigt problem tyckte jag men tänkte att fuck it jag ska bara använda den tills c903 kommer ut. Så jag vande mig att navigera enbart med knapparna. Nu inatt tänkte jag att jag kunde prova resetta den för att se om det var något konstigt med mjukvaran.

Jag hade inte tänkt på att man skulle vara tvungen att justera skärmen det första man gjorde när man resettat den. Jag kan inte använda skärmen. Jag har inte kommit på hur jag ska göra för att komma förbi det. Tips någon? Jag har tyvärr inte tillgång till datorkabeln.

Av abbelito

Undervoltning P7350

Jag sitter på en HP dv5-1192eo m ed en P7350 cpu och kör 64bitars Windows 7 på den. Jag har läst lite på olika forum om undervoltning och kände att jag skulle kunna behöva göra det eftersom den här rackaren kan gå ganska varmt.

Jag läste på något forum att P7350 använder halva multipliers och att man därför tappar klockfrekvens om man undervoltar med RMClock så jag tänkte använda crystalcpuid. Jag hittade däremot ingen guide för hur man går tillväga i det programmet. Så här ser det ut i alla fall.

http://i39.tinypic.com/bzd5e.jpg

Jag undrar lite över varför både minimum middle och maximum har samma multiplier, är det fel eller är det jag som har förstått det fel? Hur ska jag göra för att undervolta med crystal?

Av abbelito

bärbar för nuub 8k

Hej jag söker efter en ~13" bärbar i 8000 kronorsklassen åt min syster.

Den ska användas främst för bild och ordbehandling och ska vara lätt att ta med sig. Och gärna vit.

Bra kravspec från en bra kravställare.
Jag tänkte en macbook, fastän jag är en liten apple-hater. Vad säger ni? Några tips så där rakt från höften?

edit: tydligen väldigt gärna med upplyst tangentbord också

Av abbelito

Erfarenheter av HPs laptopbundle?

Hej!

Jag har just beställt en ny bärbar HP (Pavilion dv5-1192eo) och antar att den kommer komma med massa bundleprogramvara som inte går att avinstallera utan en massa stök och bök. Så min tanke vara att jag skulle formatera den direkt och lägga in vista på nytt. Däremot så har jag den erfarenheten att färdigbyggda datorer brukar inte få med en vanlig OS-skiva utan en recoveryskiva som smackar in allt i datorn igen, även leverantörens programvara.

Har någon erfarenheter av HPs bundle, är det mycket nerslöande? Är det värt att formatera den?

Sen undrar jag om det är lagligt att ladda ner en likadan version av Vista och använda den produktnyckel jag får med datorn för att installera den (för att undkomma recovery-cd-problematiken)? Så länge det är samma version tycker jag att det borde vara okej. Sedan hörde jag av någon kompis att det kan uppstå vissa problem när man gör det men jag finner inte någon anledning till varför det skulle göra det. Erfarenheter, någon?

Av abbelito

Erfarenheter av Fujitsu Amilo Xa3530?

Jag är ute efter en dator i 9000:- klassen och orkar inte med äckligt fula Acerdatorer och är lite kluven inför HPs design. Jag vara först inne på att köpa en XPS1530 med brilliantviewskärmen för 9000 med 15%rabatten, men upptäckte sen Xa3530 som verkade ge mer valuta för pengarna.

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=391585

Jag tänker förmodligen inte köra mer krävande spel än WoW på den som det verkar just nu, men vill ändå ha ett bra grafikkort i den så den inte blir värdelös direkt.

HD3650 512mb verkar vara bättre än 8600m GT 256 som XPSen har och skillnaden mellan Intel T6400 CPUn och AMD X2 QL-62 i prestanda verkar vara minimal?

Däremot så undrar jag vad ni har för erfarenheter av Fujitsu-laptops i allmänhet och 3530 i synnerhet?

Hur är de inbyggda högtalarna?
Hur mycket låter fläkten och hur varm är den?
Är tangentbordet skönt?
Känns den plastig?

Eller har ni något annat förslag på en dator i den prisklassen med bra gpu som inte ser ut som nåt som en tolvåring har designat? Ska jag köra XPSen istället?

edit:
köpte en dv5-1192eo istället för 8300:- istället och fick bättre grafikkort och ett märke som jag provat tidigare, så nvm.

Av abbelito

Battery Maximiser är så jävla ful!!!!!!111!!1

Hej. Jag har norpat min pappas gamla X31 att ha nu när jag studerar och försöker göra den mer uthärdlig. Jag gillar grejen med att se batteriförbrukningen tydligt, men battery maximiser har en grön jävla ikon som är sinnessjukt stor med tanke på att skärmen är typ 12 tum. Går det att fixa nåt snyggare alternativ eller att ändra storleken på rackaren? Som jag förstår det så fyller den även nån funktion som strömsparande?

Av abbelito

Teknisk fråga vid dubbla ljudkort

Jag har just införskaffat ett Xtreme Music kort från creative på grund av lite strul med ljudet sen tidigare. Nu visar det sig att det inte går att koppla en högtalare, en hörlur och en mikrofon till uttagen där bak, så jag tänkte att min värdelösa boynq vas (som min tekniskt okunnige pappa köpte till mig i julklapp) kan få köras på det inbyggda ljudkortet för att slippa hålla på att koppla om. Jag ska alltså inte använda högtalaren, och därmed inte heller det interna ljudkortet, vid spelande

Min fråga är då hur det kommer att fungera i spel? Så som jag har förstått det så ska en av fördelarna med att köpa ett ljudkort vara att det kan avlasta processorn till viss del när man spelar nyare spel genom att låta dess egna cpu göra vissa ljudrelaterade beräkningar. Om jag nu har båda korten igång så borde väl den fördelen försvinna? Eftersom datorns CPU i såna fall likväl måste göra beräkningarna åt det inbyggda ljudkortet?

Stämmer det eller har jag fått någonting om bakfoten? Finns det något smart sätt att få den att bara använda sig av ena ljudkortet vid spelande?

Av abbelito

Har formaterat om datorn nu för andra gången och la följaktligen in alla basala program och uppdateringar samt WC3. Jag kunde lira det obehindrat i två raka dagar då jag har tabbat ut ett oerhört antal gånger samt lyssnat på musik från två mediaspelare samtidigt bara för att stresstesta. Problemet uppstod inte igen och tänkte att det är nog med bevis för att det inte är min dator som är spyless att jag ska lira ett så pass gammalt spel.

Imorse så hände däremot samma sak. Det ENDA som jag har gjort sen igår är att jag har kopplat TV-out och klonat skärmarna för att se film när jag skulle gå och lägga mig. Jag använder NVIDIAs egna program (NVIDIA Control Panel), vilket jag även gjorde före de två formateringarna. Den är av version 1.5.30.38. Jag har ju som sagt provat uppgradera drivrutinerna för grafikkortet och allt annat som står där uppe i första posten. Problemet uppstår även fast kablarna är urkopplade och det löser sig när jag formaterar om datorn och systemåterställning fungerar inte av någon anledning... Hjälp?

Edit: Jämförde informationen från dxdiag före och efter problemet uppstod och såg att några poster var annorlunda. Vet inte vad det innebär men någon här kanske gör det.

Före problemet:
Static/Strm HW Mix Bufs: 33, 29
Static/Strm HW 3D Bufs: 33, 29
Monitor Max Res: 1600,1200

Efter problemet:
Static/Strm HW Mix Bufs: 33, 32
Static/Strm HW 3D Bufs: 33, 32
Monitor Max Res: (inget värde)

Av abbelito

Jag har provat installera om Windows. Provat formatera samtliga hårddiskar. Lägga in XP på nytt igen och provspelat. Det funkade faktiskt bra nu i två dagar. Men sen så la jag in tre stycken nyare spel. Assassins Creed, nya CoD, UT3 osv. Alla spelen frågade vid installation om jag ville installera DX9c men eftersom jag hade haft det sen direkt efter formateringen så nekade jag givetvis. Dagen därpå när jag ska lira WC3 igen så händer samma problem. Jag försöker göra en systemåterställning till före incidenten och möts av ett felmeddelande utan förklaring som säger att det inte gick att genomföra den. Jag avinstallerar samtliga spel manuellt och lägger in DX9c från windows hemsida (om det skulle ha varit något korrupt i spelens filer eller nåt) och startar om datorn och försöker igen men problemet uppstår igen.

Jag har inte lagt in Tune-Up Utilities den här gången och jag gjorde fullständiga formateringar av hårddiskarna. Någon som har någon aning om vad jag kan göra och vad som är fel? Det händer alltså även när jag prövar D3D och DDraw testerna i dxdiag. Kan och bör jag ta bort DX9c helt och sedan prova att installera det igen, hur gör jag det i såna fall? Jag är inte sugen på att formatera igen. Fy fan.

Av abbelito

WC3:TFT beter sig väldigt konstigt vid uppstart

Jag har ett litet konstigt problem med mitt Warcraft III - Frozen Throne. Det är så att 80% av de gångerna jag ska starta spelet så börjar allting gå väldigt, väldigt, väldigt långsamt.

Problemet i detalj
Om jag exempelvis sitter och lyssnar på musik och startar spelet så blir skärmen svart (så som den brukar bli i någon bråkdels sekund) och ljudet saktas ned så att jag hör hur det börjar lagga/hacka extremt mycket. Sen så förblir skärmen svart tills jag alt-tabbar ut ur spelet, en procedur som tar upp till 30 sekunder. Tabbar jag in då så börjar det hela om från början. Sedan kan jag fortsätta använda datorn som vanligt. Det här händer också när jag inte har musiken igång och då spelet väl går igång (långsamt långsamt långsamt) så hör jag bakgrundsljudet från menyerna hacka fram. LÅNGSAMT. Jag har försökt vänta ut problemet, utan framgång.

Om jag sedan stänger ner spelet genom aktivitetshanteraren och försöker igen en eller två gånger utan framgång så brukar datorn vid försök tre endast börja pipa när jag trycker avsluta aktivitet. Musen går att röra men den går lååångsamt och den piper sedan tills jag har startat om den. Några gånger har den istället för att genomgå den där pipande proceduren bara sagt att det blivit fel med drivrutinerna för grafikkortet och slängt på en fin 640x480 med 256 färger och bett mig starta om datorn för att åtgärda problemet.

Om spelet startar problemfritt så fungerar det också problemfritt. Men om jag gud förbjude tabbar ut ur spelet så löper jag en risk av att få samma problem när jag tabbar in i det igen.

När jag kollar på processoranvändningen under den tiden som WC3 laggade ner datorn så är den inte utöver det normala (~10%). Ramminnesanvändningen är inte heller onormalt hög. Temperaturen ligger på 36 grader för CPUn och 42 grader för GPUn. Inga andra spel som jag har spelat under perioden som det här har hållit på (bland annat UT3 och Crysis) har haft liknande problem eller ens problem över huvud taget.

Datorn som problemet uppstår på:
Intel Core 2 Duo 2.13GHz (E6400)
2Gig DDR2 533MHz (Kingston)
GigaByte 8800GT 512MB (fabriksmonterad Zalman)
GigaByte GA-965P-S3 Moderkort (använder det inbyggda ljudkortet)
Samsung SP-250

Åtgärder jag har provat:
Stänga av alla processer som jag har igång förutom de som windows kräver.
Starta WC3 med kommandot -opengl
Uppdatera till nyaste drivrutiner för både grafikkortet, ljudkortet och chipset (fungerade bra i ett par timmar efter det)
Ominstallera spelet helt och hållet (jag har givetvis originalspelet och använder inget crack eller någon modifikation av något slag).
Starta spelet i ett annat kompabilitetsläge. Det fungerade då felfritt i två dagar sen så började det om igen. Fyra separata tillfällen, kan förvisso ha varit en slump.
Installerat alla windowsupdate-uppdateringar.
Edit: Formatera om samtliga hårddiskar och installera om XP (läs svarsinlägget en bit ner)

Annat:
Samtliga hårddiskar är nyligen defragmenterade.
Spelet ligger på en partition som har 10Gb ledigt.
Senaste patchen för spelet innebär dessutom att man inte behöver ha skivan isatt för att spela, så problem relaterade till CD-läsaren och skivan bör kunna uteslutas.
Problemet uppstod för någon månad sen och har börjat inträffa mer och mer ofta. Kommer därför tyvärr inte ihåg när det var problemfritt och kan inte göra en systemåterställning till tiden före.
Jag har använt Tune-Up utilities en tid före problemet började. Jag vet inte om det (läs: jag) kan ha fifflat med någonting då som orskade det här.

Edit: Jag provade köra en directdraw och direct3dtest i dxdiag och då händer samma sak...

Av abbelito

Dubbla sökfält i firefox

Jag har firefox 2.0 och använder frekvent den lilla sökrutan som finns uppe i höger hörn. Jag har lagt till en rad olika sökmotorer som jag använder där och det har varit smidigt och bra. Däremot börjar det bli ganska många där och eftersom helst söker utan att lyfta händerna från tangentbordet så har ctrl-k + alt-nedåtpil börjat kännas för jobbigt

Så jag undrar om det finns någon add-on som gör att man får två separata sökfält så jag kan dela upp mina sökmotorer bland de två fälten. Någon som vet? Kommer något liknande med 3.0:an?