Platt kylplatta - Bättre kylplatta?

Permalänk
Medlem

Platt kylplatta - Bättre kylplatta?

Jag tänkte köpa en kylplatta till min HP dv5 1192eo och undrar vilken man ska köra på. Har läst mycket om Zalmans olika plattor men är lite besvärad över att ingen av dem är platt. Jag har nämligen en kompis vars laptophårddisk gick sönder efter det att han började använda en tiltad kylplatta. Det låter ju logiskt att hårddisken mår bäst av att vara i horisontalläge, i alla fall när den ska belastas hårt och under en längre tid, eller?

En av de otiltade kylmattor som jag hittat är Targus Chill Mat 15,4 - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Kylning för bärbara datorer fast den tar en USB plats åt sig själv och har inte någon på sig i sin tur. Eftersom jag bara har ett ledigt USB-uttag i dagsläget känns det lite bökigt.

Så är det någon som har en platt kylplatta till 15" laptops att tipsa om?

Visa signatur

E6400 / GA-965P-S3 / 2GB Kingston 533 / Samsung SP-250 / GigaByte 8800GT 512mb / Hiper HPU-4M530

Permalänk
Inaktiv

Jag har använt en tiltad kylplatta i 4 år nu med min gamla laptop och den håller fortfarande... och hårddisken arbetar 24/7 eftersom jag kör all min musik från den dygnet runt...

Permalänk
Medlem

Altså, då det inte står på hårdiskarna att de inte skulle får vara tiltade (samt att 99% av alla bärbara datorer används icke plant (ex i knät))tror jag det inte spelar ett dugg roll.

Visst, det är millermeternoga, och om armen nuddar i plattorna är disken körd, men å andra sidan tror jag massivt stål bör klara av det utan några problem alls, och om något problem uppstår är det nog för att skivorna snurrar tusentals varv per minut, och att läsarmen rör sig med en hastighet utav 100Kilometer i timmen, fram och tillbaka, och inte på grund utav att hårdisken inte hålls längst en rät axel!