Inlägg

Inlägg som cLi har skrivit i forumet
Av cLi

Självklart spelar det roll vilken skolan man väljer, olika skolor har olika förutsättningar.
Det gäller att hitta en skola som har de förutsättningar du söker, vill du t.ex. plugga utomlands som en utbytesstudent i ett speciellt land så har olika skolor olika bra kontakt med andra skolor runt om i världen. (Även om det självklart går att komma in i en skolan där din skola inte har ett utbytesprogram med.)

Sen finns det ju massor av olika program, leta upp ett program där majoriteten av kurserna är något som du brinner för. Även om det är KY, YH och allt vad det heter. Brinner man för något så kommer du komma i kontakt med andra som brinner för samma sak och där igenom skapa dig ett kontaktnät ut i arbetslivet som kommer ge dig ett jobb.

Men för att svara på dina frågor ifrån min synpunkt:
Ja, högskoleutbildning väger högst och högskolan/universitet är olika rankade beroende på kvalitén av utbildningen.

Av cLi
Skrivet av Olegh:

Någonting som skulle vara lite "roligt" är om en större mängd slutanvändare började skicka skriftliga återbetalningskrav till copyswede där man intygar att man inte använder sina hårddiskar/usb-minnen/dvd-skivor/etc. till privatkopierade filer utan semesterbilder och dyl.

Men jag kanske bara är barnslig.

Spelar ingen roll, du kan använda det för att ta backup på ditt musikbibliotek.

Av cLi

Jag hade köpt 500GB versionen, nu vet jag inte hur stora spelen är men BF3 med alla tillägg ligger på ca 10GB.

Av cLi

Inte helt svaret på din fråga men kolla länken nedan; principen är nästan den samma.
http://blogs.msdn.com/b/shawnhar/archive/2007/06/08/displayin...

Av cLi

Importera den till Excel och importera därifrån.

Hur man importerar: http://support.microsoft.com/kb/321686

Av cLi

Mitt förslag är att du implementerar State pattern för att underlätta läsningen av din kod samt för att få en snygg lösning.
Se mer på http://www.dofactory.com/Patterns/PatternState.aspx

Vidare så kan du testa att använda dig av gameTime och inte uppdatera allting varenda gång. Just nu görs en update 60 gånger per sekund, sänk till 30 gånger och se resultatet.
Samma sak för Draw metoden, sänk antalet ritningar och se hur det påverkar prestandan. Då har du börjat felsöka lite i alla fall.

Läs mer här: http://blogs.msdn.com/b/shawnhar/archive/2007/06/08/displayin...

För mer information om hur man kan tänka när man kodar spel kolla in Shawn Hargreaves blog: http://www.shawnhargreaves.com/blogindex.html

Av cLi

Nu har jag inte kollat på din kod eller sett spelet, men första tanken är att din Collision Detection inte är bra.

Av cLi

Körde på One.com under 3 år, tills jag bytte till CityNetwork.se

Lika nöjd med båda, men bytte till CN.se eftersom jag ville leka med ASP.NET.

Så mitt tips är, börja med One.com och byt sen eftersom att dom är så billiga.

Av cLi
Skrivet av thomasson:

Jasså har du provkört på PC? Eller är det på console? Jag har hört från folket som spelar i samma klan som jag på PS3an att det är lite action.

PS3 och dom servrarna jag lirade på igår så va det kass action.. Bara massor av JAVs osv. Visst smällde det mycket men på PS3 så är det alldeles för lite tanks för att det ska bli intressant, kommer dock fortsätta spela AK så jätte kasst är det inte

Av cLi

AK var en riktig besvikelse.. Galet mycket buggar, låg SPM (Gällde alla på servern max 6k efter 15min spelade Rank 46+ på alla)...

Av cLi
Skrivet av Ninotramp:

Jag har fortfarande inte köpt BF 3. Ska jag köpa vanliga versionen eller premuim?

Du ska köpa båda. Premium är mer som ett tillägg.

Av cLi
Skrivet av killawife:

Jag kom på en grej till som irriterar mig. Att man har mage att släppa något som borde ingå gratis när man har betalat för spelet och sen ta nästan 500:- för det. Och bara för att man kallar det Premium så springer 800.000 idioter och köper det? Det lär ju inte precis göra att de tänker om och gör rätt nästa gång.
När BF4 kommer så får man säkert bara en tom ask för sina 500:- sen får man köpa kartor, vapen, fordon, minimap, scoreboard, stats och allt annat som DLC. En tråkig utveckling helt enkelt.

Tycker du har fel, premium är bra för oss spelare som vill köpa alla expansioner. Det är inte direkt något nytt att DICE tar pengar för expansioner, så tumme upp för premium.. Sen att premium får med sig fler fördelar är bara en bonus.

Det hade varit sämre om de gjorde något liknande från BC2, där de "släppte" redan existerande kartor fast till andra spellägen..

Av cLi
Skrivet av You:

Varför duplicera existerande funktionalitet (bortsett från rent inlärningssyfte)? Du lär inte kunna skriva mer korrekta och effektiva implementeringar än STL ändå.

Tycker du svara bra på din fråga

Av cLi

Jag började med C och rekommenderar alla att börja med det, alt. C++. Sen bör man börja med att koda sitt egna bibliotek som du kan använda i framtiden. Med det menar jag t.ex. sin egna stack, queue & linked list osv.

Av cLi

Någon som beställt ifrån Spelbutiken ?
Samt vet ni varför dom är de enda som har release den 28 okt?

Av cLi
Skrivet av Megacrash:

Kör du med dator inkopplad så har du ju redan stöd för alla filtyper:D

Jag skaffade den tv du länkade, fick hem den idag. Som med alla LCD/LED så får man en viss grad clouding/backlight eller va det heter, jag är inget bra på alla termer men det är det här som gör att på svarta ytor så kan det lysa upp lite.

Jag har 2st fläckar på ca 2-3cm, en i övre vänstra hörnet och en i övre högra. Inget jag stör mig så mycket på då man bara ser det på helsvarta bilder, jag hade liknande på min gamla LCD som jag även den körde som PC skärm. Har precis kollat på Avatar bluray, det va bra bild, jag märkte inte av blacklight alls även fast jag riktigt satt och ansträngde mig för att se om man såg något.

Skulle jag inte kört dator på den hade jag nog kört på en Plasma.

Jag är nöjd med tv:n ändå, bra med kontakter och finesser (trots avsaknad av 3D) för mina behov. Gillar verkligen den optiska ljudutgången så man slipper köra sönder högtalarna i tv:n då jag gillar att fläska på med hög volym när jag ser film och spelar spel:D

Självklart kan jag välja att köra genom datorn, men får panik av alla fläktar i den så försöker ha den avstängd så mycket som möjligt

Tack för recensionen

Av cLi

TV runt 8 000kr

Söker en 46-47"s LED-TV som ska användas för PS3, dator och vanligt TV tittande.
Skulle även vara bra om den hade stöd för att kunna använda sig av appar, tror dock att det är ett tag kvar innan man kommer kunna ha stöd för att streama serier eller filmer men ändå..

Är inte ute efter något med 3D men DLNA stöd är ett krav och att den stödjer många filtyper.

Har tittat lite på denna (Dock inte IRL): http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=857528
Någon som själv äger den och kan säga vad som är positivt/negativt?

Tack!

Av cLi

Avskyr Apple mer än något annat företag, sitter ändå med en iPhone 4 och en iPad 2. Skulle i dags läget inte byta ut dom emot Android då dessa inte håller måttet emot Cydia. Så ja en iPad är värd 4 000kr

Av cLi

Spelbutiken.se har funkat bra de andra gångerna.

Edit:
Såg nu att spelbutiken inte skulle få inte BF3:LE innan 28 okt. Lite drygt men men...

Av cLi

Dropbox?