Inlägg

Inlägg som improwise har skrivit i forumet
Av improwise
Skrivet av Henrico:

Är det någon som sett några intervjuer, tweets eller liknande av anställda som verkligen vill vara fackanslutna, jag tycker det verkar extremt tyst.

Jag har bara sett en anonym partsinlaga från Arbetet och sedan dikeskörningen från SVT när de missat den lilla detaljen att personen var politiskt aktiv i sossarna och var tvungen att pudla.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/tobias-strejkar-fran-t...

SVTs förmåga att "råka" intervjua någon aktiv politiker inom S, MP eller V som en representant för allmänheten är närmast legendarisk. Har för mig det till och med finns en FB grupp bara för det

Av improwise

Vet inte om detta är OVPN specifikt eller om det börjar gälla även Mullvad, Azire etc men jag märker att fler och fler siter verkar blockera iaf OVPN, t.ex. allt med Klarna verkar numera kört via Stockholmsnoden. Någon som vet ifall det är bättre med andra pålitliga leverantörer som Mullvad osv?

Av improwise
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag har en annan ide. De har olika sätt att upptäcka fuskare på. När de har upptäckt denna, så kommer de sakta och försiktigt att försämra spelaren förutsättningar. Så att spelaren upplever att den bara blir sämre. Och detta gör de typ på hela personens steamutbud. Det kan vara saker som att alla slumpmässiga drops och annat för dem oftare ger dåliga saker, eller försämre precisionen lite när den springer, hoppar och skjuter. De lägger in ett litet randomvärde på inputen.

Sedan efter 20år får spelaren ett mail där det står. Av misstag har vi försämrat dina spelföresättningar för alla spel på steams, då vi trodde du var en fuskare, men vi har nu kommit fram till att du ej var detta. De beskriver det ovanför, sedan säger de att personen får ett presentkort på 20kr som plåster på såret för detta.

Detta skulle förmodligen fungera bättre om Activision ägde Steam och inte syftet med verksamheten var att sälja spel med mera även till de som fuskar

Av improwise
Skrivet av Barbaskoen:

Ny lön 3 år senare: 86 000 kr/mån, möjlighet till bonus kopplat till bolagets resultat.

Riktigt imponerande med tanke på att genomsnittslönen verkar vara 50k som patentingenjör.

Av improwise

Eftersom detta kommit att bli något av "allt om Samsungs TV-apparater tråden", har även Samsungs 2023 OLEDs den här "rosa tinten" när dom är avslagna precis som en del tidigare modeller? Trodde inte att jag skulle bry mig om det men åtminstone OLED G9 var tydligt "rosa" i jämförelse med LGs OLED som mer såg ut som en svart spegel avstängd vilket jag fann lite irriterande i hemmiljö. Å retade jag mig på det på en 49" monitor lär jag garanterat göra det på en 77" TV

Av improwise
Skrivet av klotim:

Nix, 42, vill ha samma storlek som innan. Vad är nackdelarna med qd-oled jämfört med oled enligt dig?

QD-OLED är en variant av OLED så inga alls. Mellan WOLED och QD-OLED upplever jag att skillnaderna är överdrivna, främt påhejade av personer som köpt det ena eller det andra och då gärna vill framhålla det som det bästa på allt. Det verkar som om QD-OLED är lite mer känsliga för inbränningar än dagens WOLED, men förmodligen kommer det bli bättre med tiden precis som det blev för LGs OLEDs. Sen finns det så klart större skillnader om man jämför olika produkter snarare än olika paneltekniker.

Av improwise
Skrivet av Dreas89:

Jag vred nacken för mycket i FPS. Att gå från 1800R till vad nu G9 har var en dröm! MMO kan mycket väl vara annorlunda.

1000R kräver dock att du vrider på huvudet ännu mer om det nu är så att du faktiskt ska se sidorna annat än i periferin förutsatt samma avstånd till skärmen. Nu har väl många FPS inte ens stöd för 32:9 av olika skäl.

Av improwise
Skrivet av klotim:

Har en OLED 42" idag. Hade varit trevligt med QD-OLED 42" istället.

Menar du en 32" för annars är det mer av en sidegrade med vissa fördelar och vissa nackdelar men på det stora hela rätt lika?

Av improwise
Skrivet av Thomas:

Jag har inte sett popupen någonsin och jag kör inloggad. Firefox med uBlock Origin.

Njut så länge det varar för jag kör också FF med uBlock origin och har rutan sen någon vecka.

Av improwise

Verkar göra rätt stor skillnad mellan att vara inloggad och att inte vara det, som utloggad får jag (än så länge) inte denna popup. Känns ju inte helt orimligt att det skulle finnas ett attribut på kontot som trackar detta och då lär allt man gör client side kvitta.

Av improwise

Skulle inte spekulativ exekvering även kunna sammanfatta Aftonbladet rätt väl?

Av improwise
Skrivet av _Samuel_:

Okej. Så då bör min budget kanske sättas närmare 30k.
Det finns ingen vinning i att välja ett dyrare paket för att få datorn att vara mer framtidssäker? Kanske blir billigare att uppdatera datorn när det väl krävs.

Vad din budget bör vara måste du nog komma fram till på egen hand men värdet per spenderad krona sjunker dramatiskt efter 30k, förmodligen även från 20k. Framtidssäker är en illusion som många lagt pengar på genom åren

Av improwise
Skrivet av _Samuel_:

Har haft svårt att bestämma en siffra eftersom jag inte riktigt förstår vad en dator för 30k kan prestera, jämfört med en för 50k.

Väldigt lite extra. Och det sagt som någon som tveklöst skulle valt 50k datorn alla dar i veckan

Av improwise

Fler än jag som har problem med att Klarna verkar ha blockerat OVPN? Kör också via Stockholmspoolen och det verkar ofta lösa sig om man drar igång klienten och kör någon annan region/nation.

Av improwise

Bara jag som blir nyfiken på hur SweClockers verifierat att kunden verkligen är (den svenska) Försvarsmakten?

Av improwise

Vem kunde ana att NetFlixs satsning på PK/woke innehåll som folk borde se snarare än vad dom vill se inte skulle bli någon succe?

Av improwise

Jag vet att det ligger i tiden men måste man absolut bli kränkt bara för att man inte gillar något? Frågorna i undersökningen verkar skriven av någon som drömmer om att bli praktikant på Aftonbladet.

Av improwise
Skrivet av Baxtex:

För att du slipper betala för saker med dina pengar? 😅

Fast syftet med reklamen är väl rätt ofta att man ska betala för saker med sina pengar?

Av improwise
Skrivet av DasIch:

Utan riktad reklam hade jag aldrig hittat läderbyxorna och analduschen från Wish.

Absolut, vi tror dig

Av improwise
Skrivet av arjansbralla:

vad är den billigaste produkten man kan beställa idag för att lyckas claima en bonusprodukt?

Vet inte svaret på din fråga men vet att jag såg någon soundbar som i princip kostade lika mycket som den vara man fick "gratis" på köpet.