Inlägg

Inlägg som improwise har skrivit i forumet
Av improwise

Det påminde mycket om masshysterin kring #metoo, BLM osv. och då som nu var det dom som visste minst och helt saknade praktisk erfarenhet som ansågs veta bäst. Minns att Icon ville anställa mig, men både Spray och Framfab ansåg att jag med mina typ 27 år var för erfaren eftersom ingenting som gällde i världen före 1995 var relevant längre och man ville ha folk som kunde "tänka nytt". Och som om det inte var illa nog hade jag dessutom en högskoleutbildning vilket tydligen var jättedåligt.

Till skillnad från dom finns jag dock fortfarande kvar i branschen så något måste jag gjort rätt

Av improwise
Skrivet av Nearyn:

Jaha, du tänker på en skärm som är 21:9, 32:9 eller dylikt, men helt platt? Det lät väldigt intressant, men tänk på att ögonen är runda och troligen ser bäst mot sidan om den är närmare och välvd. Om man kör 2 displayer eller 3, så har iaf jag de snea mot mig, lite som curved men med nästan halv hexagonal uppställning.

Att ögonen är runda spelar säkert mindre roll än det faktum att dom sitter bredvid varandra. vilket väl också är skälet (åtminstone ett av dom) att man gick från 4:3 till 16:9. Sen verkar Samsung ha hittat på någon egen pseudovetenskap om ögats krökning osv men vad jag vet är det inget som bekräftats av någon forskning med ursprung utanför Samsungs marknadsföringsavdelning

Av improwise
Skrivet av Nearyn:

Intressant att veta. Helt ärligt finns det även 1 + ... Nämligen att reflektioner inte kan ske på samma sätt som på en platt skärm som är semi-glossy eller glossy. Personligen tycker jag att den lilla böjningen inte är för mycket, i jämförelse med vad man ser på andra skärmar.

Det stämmer men rimligtvis till det sämre iom att en kurvad skärm lär koncentera reflektionerna mot mitten där användaren sitter till skillnad mot en platt.

Av improwise
Skrivet av Varg:

Verkar ju onekligen vara riktigt trevliga skärmar, men varför måste alla Ultrawide vara konkava nu? Jag vill ha en vanlig (inte böjd) skärm.

Även om marknadsföringen hävdar något annat så var det väl initialt för att betraktningsvinklarna, i synnerhet på VA-paneler, var så dålig att det inte fanns något val annat än att kröka dom. Sen verkar folk ha vant sig med det och verkar vilja ha det även när paneltekniken inte kräver det (dvs OLED) vilket för mig är en gåta men det måste väl var och en avgöra själv. Helt klart verkar åtminstone Samsung inte anse att en rejäl kurvning är lika viktigt när inte de dåliga betrakningsvinklarna kräver det.

Av improwise

Nu verkar även OVPNs klient följa resten och bli sämre och sämre, numera om jag kör den (vilket jag allt mer måste eftersom fler och fler noder är blockade) och väljer "best server automatically" så verkar jag numera kastas runt lite hur som helst i världen, nu senast var det tydligen Seattle som ansågs erbjuda bäst prestanda vilket jag tvivlar på med en ocean och en världsdel mellan oss. Förra gången hamnade jag i Österrike istället vilket väl ändå var bättre än Seattle...

(Passande nog så dog OVPN kopplingen första gången jag försökte posta detta )

Av improwise
Skrivet av ankan_84:

Ja, det hade jag allt tänkt.

Då skulle jag nog säga att 42" är rätt bortkastat (så vida inte upplösningen är höger än 4K men det finns vad jag vet inte). Det gäller väl iof alla 4K skärmar som kör i native upplösning utan skalning. Däremot fungerar 75 cm i sig utan problem för 42"..

Av improwise

Det beror nog på om du likt många tänker insistera på att köra alla program i fullskärmsläge eller något merr effektivt?

Av improwise
Skrivet av pine-orange:

Är det vanligt att skribenterna presenteras? Jag tror inte jag har sett det här på SweC de senaste åren i alla fall?

Beror väl på ifall dom är kända här sen tidigare eller inte, vilket hon åtminstone inte är för mig. Messi behöver förmodligen inte presenteras på Fotbolls-VM men kanske om han besökte en bokklubb för baklängespoesi i Säffle.

Av improwise
Skrivet av griid:

Ingen aning om vem personen är, men det är säkert coolt

Även jag hade gärna sett en presentation av en person jag verkar förutsättas veta vem det är men dessvärre aldrig hört talas om tidigare

Av improwise

Nån IF-metallare som gömt sig i trunken kanske?

Av improwise

Var det inte initialt så att Viaplay bara skulle höja för nya kunder, vilket är ett klassiskt sätt att försöka få befintliga kunder att inte lämna eftersom dom då får dyrare tjänster när dom återvänder?

IPTV som begrepp känns rätt 2015 när de flesta streamingtjänster väl är just IP baserade. PiratTV vore nog ett lämpligare begrepp.

Av improwise

Har någon bemödat sig med att läsa vilka datakällor etc som faktiskt ligger bakom de påståenden som presenteras och gjort någon bedömning av om de verkar rimliga?

Av improwise
Skrivet av Bom:

Det hade förmodligen varit lika dant vare sig med eller utan uppköp. Ta det med dem som spärrar.

Det lär vi aldrig få reda på men oavsett anledning så är det uppenbarligen fler än jag som anser att OVPN blivit väsentligt sämre sen uppköpet (även bortsett från funderingar kring ägarbilden osv) och tittar på alternativ.

Av improwise
Skrivet av meteor:

Tråden handlar om OVPN, men problemet som diskuterades just nu var sajter som ip-blockerar VPN-tjänster. Så jag tyckte min kommentar kändes relevant.

Nu har jag bara benchmarkat mot Mullvad som verkar ha klart färre/mindre problem än OVPN har just nu (precis som OVPN haft tidigare). Det verkar som fler har liknande upplevelser med OVPN senaste tiden men kampen för att blocka VPN noder i sig är väl inte leverantörsspecifik så vida inte en viss leverantör/nod har ovanligt mycket "olämplig trafik".

Av improwise
Skrivet av evil penguin:

Det kan man dock bli även utan VPN, de verkar blockera rätt aggressivt.

Gissningsvis är det väl någon större nätleverantör som trappar upp kriget, typ CloudFlare osv. Stremingtjänsterna har väl länge kört den kampen och där har OVPNs streaminglösning fungerat rätt bra tidigare åtminstone, där har jag inte sett att någon annan leverantör har något motsvarande. Split tunneling osv löser en del av problemet, men är lite lättare att hantera via en mjukvaruklient på datorn än i routern.

Av improwise
Skrivet av meteor:

Du missar poängen med att problemen inte är unika för OVPN.

Jag bytte till Norge-noden och kommer på så vis runt de flesta blockeringar.

Tråden handlar om OVPN så det känns väl rätt rimligt att fokusera just på OVPN. Åtminstone för min del har dom siter som inte fungerat med OVPN fungerat utmärkt så fort jag dragit igång Mullvad-klienten istället, men det kan så klart variera över tid.

Att t.ex. behöva köra via Norge för att få det att fungera må vara en workaround men knappast en lösning.

Av improwise

Börjar nästan bli humorisktiskt nu, kan inte ens ladda ner uppdateringar från Samsung till mina hörlurar utan att gå någon annan väg än via OVPN. Hoppas verkligen få lite tid under julen att byta för det här håller ju inte längre

Av improwise

Gissar att några på Insomniacs lider av sömnsvårigheter just nu.

Av improwise
Skrivet av mastrovious:

Om du nu måste ha trådlösa, så ex
https://www.hifiklubben.se/audeze-maxwell-p-ps/pc-gaming-head...

Men det finns en anledning till varför bästa ljudet är trådat. Finns inte ett gamingheadset som slår ex:
beyerdynamic dt 990 pro
Sennheiser 560-650

För att nämna några.

Så istället för att köpa ett trådlöst gaming headset så rekommenderar du att köpa...ett trådlöst gaming headset?

Av improwise
Skrivet av mastrovious:

Köp ett par trådlösa hifi lurar så är du halvvägs i mål. Skillnad på mus och lurar.

Och vilka är dessa trådlösa hifi-lurar som inte lider av de problem som gäller för icke hifi-lurar (vad nu det innebär)?