Inlägg

Inlägg som IlyaZ har skrivit i forumet
Av IlyaZ

Vägguttag för Cat 6a samma som Cat 6? + skärmning

Är vägguttag för cat 6 kompatibla med cat 6a?

Låt säga denna:
https://www.kjell.com/se/produkter/natverk/installationsmater...

Jag håller på att dra kabel från en router längs vägg direkt bakom kyl frys och genom en betongvägg till ett rum. Det blir nödvändigt att kapa kabeln med tanke på att kontakten inte går igenom borrhålet. Tänker därför att skarv/uttag enligt ovan kan fungera, även om jag inte kör installationskabel (direktkopplar till routern). Men, det vore surt om skarven drog ner hastigheten. Vet tex att min UPS med överspänningsskydd för ethernet bara matar igenom cat 5 oavsett om högre är tillkopplat. Bättre koppla på vanlig RJ45 kontakt? Samma plasthylsa? Behöver det lödas?

Ger interferens från kyl frys behov av skärmning?

Platsen är rätt otillgänglig, borde jag passa på att mata högre än cat6a?

Av IlyaZ

16:9 är för TV-tittare

16:10 är för riktiga datoranvändare

Av IlyaZ
Skrivet av Philip320:

Jag litar mer på index som
Pressfrihetsindex
Korruptionsindex
Demokratiindex

Index som har kollat upp hur det ligger till på riktigt än spekulationer här på Sweclockers. De är nog betydligt mer erfarna än oss!
Skickades från m.sweclockers.com

Pressfrihet så länge du äger tillräckligt mycket för att föra ut den ideologi som stödjer och legitimerar din makt.
Vad som är och inte är korruption, utifrån dina lagar.
Demokrati där all ekonomisk makt utgår från egendomsförhållandena, och där man rullar ut tanks om folk till slut röstar fel.

Enligt vems kriterier? Vems intressen? Indexen är inte vetenskap, utan ideologi. Någon annans index reflekterar andra intressen. Ett tredje ytterligare något, etc. Frihet för vem att göra vad?

Kanske borde Assange, Manning mfl byta plats med indexförfattarna och deras beställare. Det hade varit mer demokratiskt.

Av IlyaZ

Är det en kommunistorganisation är det ju tvärtom därför man ska gå med.

Hyresvärdarna är välorganiserade. Vill man göda ett system och alla som lever på andras arbete och boende kan man stå vid sidan av varje "kommunistorganisation". Ett finger bryter man lätt, men flera fingrar blir en näve. Det är bara som kollektiv man kan tillvarata sina intressen och tvinga igenom dem.

Av IlyaZ

Förstår inte vad ni menar. Windows 7 är senaste Windowset. Det som kallas Windows 8 och uppåt är bara skräp i MEs anda. Windows 7 hade en svacka med reklamen för Windows 10, som var svår att få bort. Skaffade dual boot med Linux efter det. Med Windows 10 har man inte ens kontroll över sin dator. Mer totalitärt skurk-OS får man leta efter. Folk klagar på Huawei, men där har vi elefanten i rummet, det som inte får uttalas: Windows 10.

Efter det klockrena XP 64 är 7an bästa och sista M$-systemet.

Av IlyaZ

Det går inte att lita på dem för fem öre.

Av IlyaZ
Citat:

Jag kräks varje morgon galla eller små stötar av blod.

Gå till din läkare för att utesluta annan orsak till ditt mående. Stresshantering m.m. via psykolog finns också.

Av IlyaZ

Ni kan ju hålla fast vid någon annans geografiskt närliggande bolag typ Ericsson att producera motsvarande häst och kärra, eller köpa motordrivna vagnar billigare från en konkurrent. Det är lite Amish-stuk över det hela. Pressar man inte priserna och gör saker bättre kommer även Ericsson och Telenor bli uppköpta, nedlagda för att de väljer sämre alternativ.

Kinas ambassadörs reaktion var fullt rimlig. Någon minister har gått och viftat framför ansiktet på dem i yttrandefrihetens namn, och nu förfasar sig alla över att de reagerar. Regimen företräder inte Sveriges intressen, utan Sveriges bolags intressen. Det är inte Sveriges befolkning de reagerar emot, utan regimen. Vanliga människor tjänar på vänskapliga relationer mellan våra länder och folk, och bör sträva efter det.

Av IlyaZ
Skrivet av anon132576:

Okej! Så vi kan lägga ner all högteknologisk forskning och utveckling i det här landet då och istället gå tillbaks till att odla rovor, som det var här i Sverige fram till slutet av andra världskriget ungefär? Bara skänk över all kunskap och IP till kineserna, de är förmodligen på vår sida och har vårt bästa i åtanke! lol Så blåögt.

Om kineserna gör det bättre och billigare, varför inte?

Av IlyaZ
Skrivet av NodCommander:

Välja ett nordiskt bolag istället för ett kinesiskt, ja, varför är det ens tal om något annat?

Bra nyheter!

Skickades från m.sweclockers.com

Varför vill man betala mer för att någon aktieägare i Djursholm ska få mer pengar på kontot? Det är inget annat än missriktad välgörenhet. Betalar hellre mindre för bättre saker så att jag själv får mer i plånkan.

Av IlyaZ

Som med Snowden, Assange, Manning. Alla politiska brottslingar i toppen av ett isberg. Hur vore det om Kinas regering delade ut både medalj och prispengar till hedervärda oppositionella som Bergling? Kanske skänkte en slant motsvarande BNP till oppositionen i demokratiarbetets, yttrandefrihetens och mångfaldens namn?

Härskarna i USA må vara allierade med förtryckarna i Stockholm, men ingen av regimerna representerar sina folk och har aldrig gjort det.

Att stryka Huawei av politiska skäl kommer bara bli en konkurrensnackdel. Det är därför USA-bolagen kräver lagstiftning via sina politruker.

Av IlyaZ
Skrivet av Cad_edis:

Du har uppenbarligen inte förstått någonting alls om kapitalism, nej kapitalisten överproducerar inte varor av den enkla anledningen att överproduktion innebär fallande priser och när detta sker så blir det minskad vinst där de som har sämst marginaler helt enkelt går med förlust varvid produktionen minskas och priserna stabiliseras.

Kapitalisten vill inte överproducera varor av anledningarna du nämner, men står där likväl med varor som inte kan säljas, eftersom systemet gör att det blir så. Kapitalismen är inte stabil, och överproduktionskriserna är återkommande. De som har sämst marginaler går inte alltid bara med förlust, de går i konkurs eller köps upp av andra. Kapitalisten är inte någon rationell allvetande aktör som har perfekta prognoser.

Av IlyaZ

Ja, det är överproduktion och inte överkonsumtion. Det är själva grejen med kapitalismen. Konkurrerande företag producerar mer än vad marknaden efterfrågar och kan betala för. Den generella varuproducenten kan aldrig ha råd att konsumera upp de producerade kvantiteterna, eftersom varuprisernas totalvärde är över de samlade lönevärdena, där skillnaden utgörs av profit. Profitörerna pushar sedan i sin tur ut lån för att täcka den mellanskillnad producenterna saknar för att konsumera.

Kapitalismens cykliska konjunkturer och allt djupare kris återspeglar det och återkommande överproduktionskriser där färre har råd att konsumera det producerade.

Lösningen på klimatkriser börjar inte med individer eller någon form av moraliserande anarkoprimitivism. Modern teknologi som möjliggör vår levnadsstandard ska bejakas och förbättras. Ingen kan avkräva av någon annan att inte köra bil, ha mat på bordet, gå med hela kläder etc etc.

Av IlyaZ

Vad tjänar det till att moralisera kring andra människors konsumtion? Vem är någon att avgöra vad andra behöver eller inte, och vad de lägger pengar på? Man kan inte konsumera saker som inte producerats. Klimatkrisen har inget med någon överkonsumtion att göra. Snarare i så fall överproduktion som del av hur marknaden fungerar och måste fungera.

Man kan inte moralisera bort några kriser och resonera kring hur folk "borde" göra. Det är vad som gör att folk agerar på ett visst sätt som måste angripas.

Hade mer än gärna handlat på Black Friday om det funnits något bra jag skulle ha. Varför betala extra någon vecka senare? Välgörenhet löser ingenting annat än enskilda individers "samvete", och gör att man sedan inte gör något åt grundproblemet.

Av IlyaZ

Fov är rätt viktigt tycker jag. Någonstans behöver man fatta beslutet om man föredrar 2D eller 3D utifrån befintlig hårdvara. Ju bättre hårdvara desto enklare blir beslutet. För min del inväntar jag nästa generation just för flygsimulatorernas skull.

Av IlyaZ

Tittar man på folk som kör Pimax 5k+ räcker knappt 2080Ti. Det är för tidigt att bygga en VR-dator för DCS.

https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=227991

8kX borde vara bättre för flygsim, men frågan är vad som kommer krävas där.

Av IlyaZ

16:9 som 1 920 × 1 080 är för TV-maskiner. 16:10, däremot, är för datorer.

Av IlyaZ
Skrivet av Gender Bender:

Precis. När vårt land blir hotad av kinesiska ambassadören för att vår kulturminister ska närvara på en priscermoni för yttrandefrihet så känns det som att "men USA då" inte är det första man bör tänka på när Kina hamnar under luppen.

Yttrandefrihet för alla i badrummet, men framförallt för det antal som antingen utefter betalning eller inte upprepar det makten för fram i sina tidningar och tv-kanaler. Fullt berättigad och proportionerlig reaktion från Kina.

Av IlyaZ

Sverige gör sig ännu mer irrelevant på det här sättet. Ensidiga de factotullar kommer slå tillbaka mot ekonomin på alla möjliga sätt. Allt för att gynna enskilda särintressen, storbolag som inte hänger med i teknikutvecklingen.

Kina har redan gått om Sverige på många plan. Såna här åtgärder gör bara att vi hamnar efter ännu mer. I Sverige är det inte kinesiska myndigheter vanligt folk behöver hålla upp garden för, utan svenska, som gör som de gör bakom ryggen på folk för att kortsiktigt gynna det egna storkapitalet. Aktiekurserna lär gynnas kortsiktigt, men långsiktigt blir det som med kronkursen, en dopning som slår ut konkurrenskraft genom oundviklig innovation.

Huawei har redan stora och många kunder för 5G. Hur ska Ericsson konkurrera om lönsamheten med så små marknadsandelar som dessutom så ogenerat kräver den egna borgerliga statens aktiva lagstiftning?

Av IlyaZ

Pimax