Inlägg

Inlägg som tomzaj har skrivit i forumet
Av tomzaj
Skrivet av razeer:

Har en Lumia 800 wp 7,5 (hade problem med 7,8) med telenor. Jag har under senaste året märkt att ibland så kommer sms vänner skickad till mig fram timmar efter dem skickat det. Står i mobilen att det inkom ex 0900, men jag får det inte förrän kanske 1000 istället. Blir förbannad på det, oc förstår inte vad felet är! Någon idé?

Vad hade du för problem med Telenor med 7.8?
Tappade du 3g mottagningen?=

// Tommy

Av tomzaj

Min gjorde det, men det är inte alls svårt att uppdatera bios på detta kort, du kan uppdatera bios via usb finns ett speciellt usb port för det, alltså du kan uppdatera med nya grejjerna i den.

// Tommy

Av tomzaj
Skrivet av mrqaffe:

Latensen borde inte påverkas om det är den du syftar på.

Latensen kan påverkas där beroende på om han har bra täckning för 4g, nackdelen är att d-link routern har en massa barnsjukdomar som de har försökt lösa med många nya firmware. Den tappar signal lite hur som helst det kan vara hur bra som helst i 1timme med låg ping och snabb download och plötsligt bara krascha ihop.

// Tommy

Av tomzaj

Har haft Telenors 4G 80 och det fungerade bra i 2 veckor sedan blev det skit av allt, pingen drog upp dc stup i ett. bytte ur routrar på löpande band provade nya firmwares. Största problemet var de ständiga DC.
nu sitter jag på adsl 24 som är stabilare än 4G.

// Tommy

Av tomzaj

fick bli ett nytt billigt audiokort, så nu har man ljud.

Av tomzaj

Ljudproblem

Hej, Har ett nytt moderkort Asus M5A97 R2.0 som jag inte får ut ljud på. Har provat olika bosversioner på moderkortet och både gamla o nya drivisar på det integrerade ljudkortet. Har windows 8. har ni några lösningar eller är det fel på ljudkretsen?

// Tommy

Av tomzaj
Skrivet av Xinforel:

Hej alla på sweclockers. Jag har väldigt stora problem med mitt internet, har 0.5 i hastighet men betalar för 16. Telenor sa att routern var sönder så vi skickade in den på lagning (även fast den inte var sönder) och när vi fick tillbaks den var det likadant. Telenor säger att de inte kan göra något åt saken, och vi kan heller inte byta p.g.a att vi är bundna i 2 år. Vad ska jag göra?

Är det Telenors trådlösa? Vilken router är det? Är det D-link? Om det är D-link så har de haft jätteproblem med dessa. Jag hade visserligen 4G routern som jag fick byta ut 6 ggr efter det så ledsna jag på skiten och tror att Telenor ledsna på mig, jag fick avsluta abbonnemanget efter ca 4-5 månader. Det var så kallat Godwill från deras sida.

// Tommy

Av tomzaj
Skrivet av frelleX:

Har exakt samma problem. Samma router, och vill också fixa en Minecraft-server. All hjälp är välkommen!

har ni kollat om det finns nyare firmware till den. Läste på nätet idag om den kommer inte ihåg riktigt var men har för mig det var på Flashback.

// Tommy

Av tomzaj
Skrivet av Subdubwise:

Min familj har bytt ISP från Telia till BBB. Sedan i fredags har vi varit utan internetuppkoppling, men i dag kopplade de rätt i telestationen så äntligen fungerar det igen. Dock är nu pingen mer än dubbelt(!) så hög än vad den var tidigare. Det verkar inte spela någon roll vad det är för någonting jag pingar.

Förut låg jag alltid kring 20-25 ms, nu ligger jag omkring 50-55 ms. Är detta ett problem som jag kommer behöva leva med eller finns det någonting man kan göra åt det? Vad beror det på? Har BBB någon heeeeelt annan routing än Telia, som resulterar i att förbindelsen med ALLA världens servrar går mer än dubbelt så långsamt?

Tack på förhand.

Du har ADSL? Vad har du för modem? Router? Pinga routern o kolla vad du får där, jag körde med deras router och då fick jag ca 10 ms mer i ping.

// Tommy

Av tomzaj

slängde upp en gammal Thomson Router som jag hade till Glocalnets ADSl, fungerar utan att behöva göra inställningar t.o.m telefon fungerar pingen är under 1ms till routern. skitgrejjer man får från BBB.

// Tommy

Av tomzaj
Skrivet av Destromath:

Har grova problem med detta förbannade modem, det krånglar som fan, gör det omöjligt att besöka sidor till och från om det står i routing läge, går inte att öppna upp portar genom routern etc etc, skriver av mig lite för att ventilera för jag har sett att flera haft detta förbannade problem här på sweclockers så jag var i kontakt med BBB idag och teknikern jag pratade med satt och vart lika förvånad som mig själv, han fick inget grepp om problemet heller utan efter att ha kollat sweclockers själv och sett hur många trådar det finns om detta helvetes modem (gör en sökning på modemet på google och skriv problem efter så ser ni vad jag menar) så skall han skicka ett modem av en annan modell med routing funktion i hopp om att det löser problemet.

Anyhow nu när jag skrevit av mig lite så kommer jag faktist till en fråga, eller kanske lite mer av en undersökning... iaf ni som har detta modemet och som har haft problem med det i routing läge kan ni kanske svara på några snabba frågor av mig,

1, hade ni problem med modemet om ni anslöt till det via wifi? Kör kabel till modemet då jag har en stationär dator och det är där i problemet ligger, kör jag med brorsans wifi nät på modemet så har han inga problem så det verkar vara exklusivt för dom som sitter med kabel i modemen.

2, har ni lyckats få portar att öppnas upp och hittat en fix för modemet? Ifall ni har och det inte innefattar att brygga skiten så kan ni väll skriva upp hur ni gjorde här så jag kan testa det med.

3, har ni varit i kontakt med BBB? Han jag pratade med hade jobbat där i några år men hade aldrig stött på eller hört om detta problemet innan och inte heller dom 2 andra teknikerna han pratade med.

Om någon har några frågor eller vill försöka hjälpa mig med problemet jag har med detta modem så skriv gärna i tråden jag svarar efter hand.

Har också problem med den. pingar man den så får man värden som ligger på 1ms- 10ms och ibland så får pingvärden upp över 200.
Fick en ny router ab BBB idag och det är samma problem.

// Tommy

Av tomzaj
Skrivet av WrongTarget:

Här är ett test, tyvärr innefattar det inte Phenom II 965 (3,4GHz), men väl Phenom II 980 (3,7GHz). 980 är exakt samma processor som 965, fast med 300MHz högre klockfrekvens. Av processorerna som finns med i testet är det väl Intels 9550 som ligger närmst 965 i prestanda (beroende på program så är den ena något bättre än den andra och vilken som är bäst varierar, så i stort är de likvärdiga ).
http://www.sweclockers.com/recension/15375-amd-fx-6100-och-fx...

I det stora hela skulle jag vilka säga att Phenom II x4 965BE och FX-6100 är rätt likvärdiga processorer prestandamässigt.

Ah det blev en 965

Av tomzaj

Phenom II 965 vs Fx-6100

Beslutsångest!! Vet inte vilken av Phenom II 965 eller Fx-6100 som är bäst för mig.
Det ska vara för allround användande lite spel och Photoshop. Har inga större krav. skiljer ca 150 :- mellan dessa.

// Tommy

Av tomzaj

såg reklam att Telenor kör med 4G nu eller missuppfatta jag reklamen, det var på Tv igår. har inte sett något på hemsidan.

// Tommy

Av tomzaj
Skrivet av nVIDIA:

vad pratar du om? Jag tappar 10-15% enbart under standby under 24h perio, det är inte godkänt... Jag har allt avstängt , tom 2g på, enbart för att spara batterier..

Det är väl ganska normalt eller rent ut sagt ganska bra. Kanske blir ännu bättre om du kör på 3g, du kan eventuellt ha bättre täckning med 3g.

Av tomzaj
Skrivet av klazzon:

Det verkar som vi båda köpt via nätet, då blir det ju svårt "att lämna in" den. Bara frakten+reg-rutiner gör att det bli tre dagar även om du lägger den på posten samma dag som som du mottagit varan. Så frågan är hur det hanteras i E-handels ärenden?

Det borde räknas från den dagen du har fått telefonen till den dagen du anmäler den.

Av tomzaj
Skrivet av Reyintaz:

Jag har funderat på att skaffa något skydd till Lumian när den ligger i byxorna, typ en strumpa, pga jag har så mycket småpartiklar i fickorna som kan skapa smårepor på telefonen. Tanken är skyddet ska tas av direkt när telefonen åker upp ur fickan och därför inte är i vägen på något sätt. Kanske går emot Nokias principer lite grann, men har en i skolan som gör så med hans Iphone 5 och det ser lätt ut samtidigt som det inte är ett störrande yttre skal när man väl använder telefonen.

Vet någon en produkt som skulle passa till Lumian? Stilren samt så ska den inte sitta tajt, kan tänka mig att då blir det jobbigt att få ner telefonen.

det finns små tygpåsar som man får med till skyddsglasögon har använd det som skydd i fickan när jag är på jobbet. Enkelt o få fram telefonen snabbt.

Av tomzaj
Skrivet av Eazil:

Har stängt av Nätverket, så det är tyvärr inte det.

Stängde precis av flygplansläge och har förlorat 6% på 15 minuter (gjort samma som när flygplansläget var påslaget). Är nästan säker på att det är sökandet efter bästa nät som jävlas med mig och min telefon.

Några tips eller fungerar inte lumia 920 med Telenor i skåne?

det beror ju på hur bra täckning du har, har du dålig täckning så drar det batteri. Spelar ingen roll vad du har för operatör.

Av tomzaj
Skrivet av WM8-Erk:

Hej hej hej

Har någon fått internetdelning att fungera?

Har en 920 från elgig med tele2 och datorn kopplar upp sig men sedan tar det stopp - fungerar ej. Jag hade inga problem att dela nätverket på min iphone med samma ab.

Kan någon annan med en inköpt från elgig testa om de får internetdelning att fungera?

Internetdelning fungerar inta på alla abonnemang de är låsta. Vet att det är så på nya abonnemang från Telenor iaf.
Jag har ett äldre abonnemang från Telenor som internetdelningen fungerar på, Grabben har ett nyare 3 månader gammalt och det är spärrat.

Av tomzaj
Skrivet av MattiasAsb:

Vill inte låt som en grinig gammal gubbe men det kan jag inte tänka mig att det fungerar Fungerar på S60 och Symbian 3 men inte i WP om du inte fått någon special version

Ajfan du har rätt det fungera inte, trodde jag hade använt det på min lumia men det var nog på N8:an som jag hade. Sorry