Inlägg

Inlägg som migge100 har skrivit i forumet
Av migge100

För alla som har problem med återkommande CTD/krascher kan jag varmt rekommendera följande "mod"/guide: http://skyrim.nexusmods.com/mods/32363//?

Jag har över 100mods igång samtidigt som funkar helt ok men brukade få CTD med jämna mellanrum, dvs ca var 30min och ibland oftare. Sedan jag följde guiden har jag inte haft en enda krasch. Har väntat med att rekommendera den tills jag hade testat den men nu har jag spelat 4-5 kvällar och ett antal timmar utan något problem!

Av migge100

red: flyttar mitt inlägg till mods tråden.

Av migge100
Skrivet av klotim:

Dessa mods är de som jag har skapat. Högupplöst Dragonborn DLC samt Högupplöst Tropical Skyrim.

Snyggt, väldigt bra jobb.

Har planerat att göra en playthrough med Tropical Skyrim i framtiden och då använder jag gärna din mod.

Av migge100

Testade igår och kom upp i ca 2,2 på sina ställen men lutar just nu ändå åt att jag köper ett EVGA 670 2gb...

Av migge100

Från ett 7950 till Nvidia vad köpa?

Har kommit till ett läge där ju mer jag läser på ju mer osäker blir jag på vad jag borde köpa.

Det hela började med att jag satt på ett MSI 560 ti twin Frozr II som jag var väldigt nöjd med då det var både tyst och blev inte särskilt varmt. Har datorn i vardagsrummet under TVn så fokus är lite på att få så bra prestanda som möjligt men samtidigt få ett tyst och svalt kort. Dessutom har jag en låda som begränsar mig en del eftersom det inte finns mycket arbetsyta, Silverstone Grandia.

Spelar nästan uteslutande Skyrim men då väldigt moddat med närmare 150 mods där hälften är HD texturer. Det var detta som gjorde att jag valde att köra på ett Gb 7950 3gb vram: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1105772. Har inte varit särkilt nöjd med kortet eftersom den buggar och funkar rätt dåligt med en HDtv. Ljudet klipper och får inte bios att synas i TVn etc etc. Fast det sämsta är att det blir alldeles för varmt i lådan så jag tvingas ta bort ovansidan på chassit för att få till en vettig kylning.

Jag är riktigt less på mitt 7950 och funderar nu på att gå tillbaka till Nvidia men vet inte om jag ska ta ett 660ti, 670 eller ett 680. Det viktiga är som sagt att den presterar bra med ett moddat Skyrim i 1900*1080 så jag är inte helt säker på att 2gb vram är tillräckligt?
Dessutom är det ju bra om det är tyst och har vettiga temps. Om jag klockar lär jag inte direkt pressa kortet eftersom jag egentligen mest vill att det ska hålla nere värmen och vara stabil.

Skulle som sagt uppskatta lite tips och rekommendationer!

Av migge100
Skrivet av Buio:

Hehe, rätt roligt faktiskt. Tankade ner den så man har den beredd i alla fall.

Kolla upp det men har läst att patchen kan förstöra så man inte kan ta dragon souls vilket gör att man inte kommer vidare i storyn.

Tror de jobbar på en uppdatering så jag lär vänta med patchen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av migge100
Skrivet av Zcenicx:

Minnesmängden är högst sekundär, och allt över 2 GB är bortkastat på 600-serien då minnesbussen är för trång för att hantera det.

Intressant, utveckla gärna. Sitter just nu själv och funderar på ett 660 3 GB. Tänkte använda det till ett tungt moddat Skyrim och där är swr bättre med mer VRAM men skulle vara bra att veta om det är bortkastat på ett kort med 192 buss.

Av migge100
Skrivet av Snackbox:

Dealen har utgått, out of stock! Faaaaaaen!!!

det kommer definitivt ett liknande erbjudande snart. gmg har haft det här priset i ca 1vecka nu.

Någon som har upptäckt mods som slutat funka när de har lagt till dragonborn? Är lite orolig över min nuvarande playthrough med närmare 90 mods...

Skickades från m.sweclockers.com

Av migge100

Kan tipsa om att köpa detta på GreenManGaming där den kostar $19 och med deras 20% rabatt så blir det $16 vilket blir ca. 100kr.

Lite bättre än Steams 20 euro

Av migge100

Har inte dessa själv men jag är lite i samma sits som du och för min del lutar det åt:

Logitech Wireless Headset F540

Mycket för att jag inte vill ha en stor ställning där lurarna ska laddas..

Av migge100

Kolla in dessa spel också, billiga och mycket bra:

- Vanquish
- Binary Domain. (gå in på Zavvi och kolla. Bättre pris där men kan ta tid att få hem sakerna).
- Dark Souls

Sedan rekommenderar även jag Red Dead Redemption. Ett av de bästa spelen jag spelat.

Av migge100

Ständiga Bluescreens

Hej,

Har sedan en tid tillbaka byggt en HTPC och uppdaterade då alla drivrutinerna. Tyvärr har jag sedan starten fått konstanta bluescreens som jag inte kan förstå varför de uppstår. Har tagit bilder på två gånger det har hänt och om någon vänlig själ har lust och ork att hjälpa mig skulle det uppskattas!

Bluescreen 1

Bluescreen 2

Av migge100
Skrivet av twit:

Se till att stänga av kompassen och eventuellt även quest markers.

Precis, har redan gjort så men skulle vilja gå hela vägen och skapa fog på world map också. Det var inte lätt att hitta en sådan karta. Överraskande att ingen har gjort en sådan mod där man kan välja en sådan funktion...

Av migge100
Skrivet av loefet:

Du menar "Fog of War"?
Har ingen aning om Elder Scrolls, men googla på det så borde du hitta något...

det var så det kallades. Tack! ska leta.

Av migge100

Tips på mod som "täcker över" kartan?

Har försökt leta efter en mod som så att säga täcker över de delar av kartan där man ännu inte har varit. Har hittat massor av mods som gör kartan bättre etc etc men ingen som gömmer den!

Jag tycker det ökar lusten att utforska att inte veta hur den delen av kartan ser ut. Dessutom hjälper det mig också att veta i vilka områden jag har varit resp inte!

Någon som har tips på en sådan mod?

Av migge100

Tycker det är lite konstigt att DAoC är med på listan. Missförstå mig rätt nu. Det är det bästa mmorpg som någonsin har gjorts men den hade sin topp 2003 eller något vid den stilen. Kan knappt vara någon kvar som spelar det? Det var just folket och rvr som gjorde den så bra.

Annars tycker jag väl att Football Manager spelen kunde vara med under strategi. Antingen CM0304 eller senaste FM spelet.

Av migge100

Om man väl har laddat ner textur pack kan man välja bort den? Laddningstider på 30sek är inte spelbart.

Edit: 30sek inte min!

Av migge100

Vilket i sig visar att något är fel när du måste läsa på innan du skapar din karaktär för att undvika att spelet blir ospelbart efter halva.

Av migge100
Skrivet av landizz:

Inga mods du kan rekommendera? Eller som fungerar bra ihop?

Edit; Ok, jag har laddat ner "Elsweyr Anequina mod", "Wrye Bash", "OBMM" & "Natural environments".
Någon som har en aning om det här kommer fungera bra?

Eller så tittar du i den här tråden Lång tråd om just Oblivion så slipper du starta en ny tråd. Massor med rekommenderade mods samt tips på hur man kan få dem att funka tillsammans.

Kan redan nu nämna att för att få allt att funka så kommer du behöva lägga ner lite tid på att lära dig hur det funkar etc. Finns bra guider att följa men det är lätt att missa något och då kommer spelet bli väldigt instabilt/ospelbart.

Tillbaka till Morrowind så kan jag nämna att jag precis har skaffat det. Ska bli spännande att börja spela det. Tack för tipset Risgryn på vart man kunde köpa det för det facila priset av 59kr inkl frakt.

Av migge100
Skrivet av vikham:

Nä, till spel är det absolut inte overkill. Men nu har TS inte sagt något om att spela på den. Allt han har sagt är att använda den som HTPC. Och jag förmodar att du vet vad en HTPC är.

Som sagt, bortkastade pengar att köpa en sån här dator bara för att spela upp filmer och musik på.

Tror jag vet vad TS efterfrågar eftersom jag är TS

Skrivet av migge100:

Det jag letar efter är ett kort som är så bra som möjligt till spel i en HTPC, mao måste det vara en bra balans mellan ljudet den avger och prestanda i spel.

Finns i mitt första inlägg sista stycket

edit: ah tror jag vet var du är på väg. HTPC'n ska användas även för spel. EN HTPC är kort och gott vad man gör den till. Primärt film och sekundärt spel.