Från ett 7950 till Nvidia vad köpa?

Permalänk
Medlem

Från ett 7950 till Nvidia vad köpa?

Har kommit till ett läge där ju mer jag läser på ju mer osäker blir jag på vad jag borde köpa.

Det hela började med att jag satt på ett MSI 560 ti twin Frozr II som jag var väldigt nöjd med då det var både tyst och blev inte särskilt varmt. Har datorn i vardagsrummet under TVn så fokus är lite på att få så bra prestanda som möjligt men samtidigt få ett tyst och svalt kort. Dessutom har jag en låda som begränsar mig en del eftersom det inte finns mycket arbetsyta, Silverstone Grandia.

Spelar nästan uteslutande Skyrim men då väldigt moddat med närmare 150 mods där hälften är HD texturer. Det var detta som gjorde att jag valde att köra på ett Gb 7950 3gb vram: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1105772. Har inte varit särkilt nöjd med kortet eftersom den buggar och funkar rätt dåligt med en HDtv. Ljudet klipper och får inte bios att synas i TVn etc etc. Fast det sämsta är att det blir alldeles för varmt i lådan så jag tvingas ta bort ovansidan på chassit för att få till en vettig kylning.

Jag är riktigt less på mitt 7950 och funderar nu på att gå tillbaka till Nvidia men vet inte om jag ska ta ett 660ti, 670 eller ett 680. Det viktiga är som sagt att den presterar bra med ett moddat Skyrim i 1900*1080 så jag är inte helt säker på att 2gb vram är tillräckligt?
Dessutom är det ju bra om det är tyst och har vettiga temps. Om jag klockar lär jag inte direkt pressa kortet eftersom jag egentligen mest vill att det ska hålla nere värmen och vara stabil.

Skulle som sagt uppskatta lite tips och rekommendationer!

Permalänk
Medlem

Titan! You know you want one!

Skämt å sido, 2Gb VRAM för ett spel i 1920x1080 är inget problem. BF3 i 2560x1440 toppar runt 1700Mb VRAM.
Kör MSI Afterburner samtidigt som du kör spelet, slå på loggning så får du svart på vitt hur mycket VRAM som används under sessionen.

Visa signatur

Better to have and not need, than to need and not have.

Permalänk
Medlem

Testade igår och kom upp i ca 2,2 på sina ställen men lutar just nu ändå åt att jag köper ett EVGA 670 2gb...