Inlägg

Inlägg som mape78 har skrivit i forumet
Av mape78

Mesh med OpenVPN server?

Det börjar bli dags att ersätta vår gamla Asus RT-AC66U och funderar på någon mesh-produkt med 3 puckar (Ja, jag vet... men det är ett gammal hus och svårt att dra kabel). Dock beroende av VPN-servern i Asusen men kan inte hitta någon Mesh-produkt som fixar det? Skulle väl kunna skaffa 3 nya Asus-routers som klarar mesh, men det blir dyrt.

Av mape78

Är det inte så att DJI's produkter har automatisk blockering för flygning i vissa zoner?
http://www.dji.com/fly-safe/category-mc

Nu verkar ju många flygplatser saknas på den kartan dock...

Av mape78

@Krasharen: Det blev en P3 Advanced till slut. Fy bölsingen vad roligt det är! Jag är grymt imponerad av maskinen än så länge, enda nackdelen är väl att den hörs ganska bra här ute på landet.

Av mape78
Skrivet av Krasharen:

Nästan alla tar ju samma pris för en Phantom 3 så spelar nog ingen större roll. Skulle valt någon större kedja som har bra historik angående RMA så om det eventuellt skulle bli någon förhoppningsvis inte blir något strul. Sen är det ju roligare och enklare oftast att handla den fysiskt i någon butik än att köpa den via nätet

Ruskigt rolig leksak som man kan få oerhört fina bilder och många roliga stunder med. Börjar ju komma ut endel begagnade med nu på blocket. Tänk dock på att oftast är det inte bara själva drönaren man behöver köpa för att det ska bli komplett, utan gärna något/några extrabatterier, större minneskort samt en hardcase alternativt ryggsäck att transportera den i. Det jag nämnde skulle jag nästan se som måste ha saker för att den ska bli komplett och då skjuter priset upp med några tusen till. Sen blir det ju roligare om man har bra ställen att flyga på runt knuten eller i närheten och inte behöver ta sig så långt

Är det en advanced eller professional du funderar på?

Tack för svaret! Det är en Advanced jag funderar på då jag inte har någon 4k-skärm och förmodligen inte kommer att skaffa på några år. Verkar finnas en del Phantom 2 på blocket men jag gillar de nya funktionerna i 3:an.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mape78

Är galet sugen på en Phantom 3 men priset tar emot. Någon som har tips på varifrån det är bäst att handla? Även intresserad av alternativ till P3 med motsvarande räckvidd kameratid och funktioner. Vad skulle ett dylikt paket gå på ifall man bygger själv?

Av mape78
Skrivet av Kunzite:

Nej det har jag inte, varför skulle man vilja installera malware på datorn frivilligt? Jag vet var man får virus och annan malware på internet, jag vet vad som är säkert att klicka på och vad som inte är det, jag vet vad som är säkert att ladda hem och vad som inte är det. Det är ingen hemlighet, bara sunt förnuft och lite datorkunskaper. Hittills har det fungerat långt mycket bättre än något antivirus någonsin gjort.

Jag håller med om att sunt förnuft är det bästa skyddet, men det du skriver om att "Jag vet var man får virus och annan malware" gäller inte längre tyvärr. Waterhole-attacks, legitima sidor som blivit infekterade, JS/Redirect osv gör att man kan bli infekterad även på normalt sett säkra sidor.

Beteendet hos malware har också ändrats. Förr ville dom som skapade virus mm ha uppmärksamhet, dom ville att det skulle märkas att dom lyckats infektera någon. Idag är det helt annorlunda, det är pengar som styr och en banktrojan eller liknande är designad att inte synas.

Definitionsfiler till antivirus hjälper bara mot sådant som är känt. Ett bra skydd bör kolla av definitioner, beteenden, länkar osv mot ett moln, då skyddas man lite bättre mot 0-dagars-hot. Men helt säker är man aldrig. Om en duktig hacker vill komma åt din dator så gör han det. Men man bör åtminstone skydda sig mot lycksökare anser jag.

Av mape78

3:e fläktkontrollern sönder

Hej!

Jag har en Thor Einride från CDON där min 3:e fläktkontroller precis har lagt av.
Dom funkar ett tag, men sen börjar det med att det "viner" från datorn, som att den försöker driva fläktarna men inte pallar med på oavsett varvtal jag ställer. Efter ett tag verkar den sen dö helt.

Jag har fått 2 kontrollers skickade till mig från Thor-supporten (bra support), men nu är jag rädd för att jag måste skicka in hela datorn för felsökning...
Jag är inte sugen på att vara utan den ett par veckor, så jag tänkte fråga experterna här först om det finns några ideér om vad felet kan vara?

Av mape78

Visar datornamn online trots VPN

Godkväll,

Jag har precis skaffat PrivatVPN. Fungerar fint och har även tätat en DNS leak jag hade.
Nu gick jag in på GRC's ShieldsUP och blev lite rädd när jag såg att dom listar mitt datornamn där genom "Reverse DNS".

Undrar hur det är möjligt trots VPN-anslutning? Och vad kan jag göra för att förhindra det?

Tack på förhand!

Edit: Upptäckte precis att jag bara har detta problem när jag ansluter mot Nacka, inte mot Köpenhamn. Så det verkar vara något hos VPN-servern.

Av mape78

Den här kanske?
http://cdon.se/hemelektronik/thor_einride_-_intel_i5-2500k_-_...
Jag beställde precis en

Av mape78

Hallå! Det blev aldrig något köp ovan, fick andra oväntade utgifter (jädra fartkameror).
Nu hittade jag denna: http://www.komplett.se/k/ci.aspx?sku=10678
Verkar rätt prisvärd, om än lite tiny... kan det vara ett alternativ istället för något liknande ovan? Snabb hjälp uppskattas, erbjudandet går ut vid 22.00 ikväll.

//Mattias

Av mape78
Skrivet av Henke420:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2165820/2012-08-17
Kör på detta. Kommer kunna hantera dagens spel briljant och du kommer vara säker på dator-fronten ett tag framöver.

Ursäkta jag stampar in, men tyckte också det såg bra ut och tänkte köpa något liknande. Behöver man inte kylpasta och lite extra chassifläktar också?

Av mape78

Så här blev det:

https://dl.dropbox.com/u/811757/cdon2.JPG

Kanske blir en Thor Jords V2 istället, större HDD och färdigmonterad för 300 kr mer.
Tack för alla svar!

Av mape78

Jag funderar på om man skulle ta en Thor Vingner V2 istället, och lägga tusenlappen man tjänar på en SSD istället?

Av mape78

Tack för alla svar. Cooler Masters kylare var slut, tog en Arctic Cooling Freezer 13 Pro istället. SSD bytte jag mot Intel 330 120GB och RAM såklart. Tyvärr stack priset iväg till 9456 kr, vilket är över budget. Funderar på att strunta i SSD, men jag bör inte köra en "grön" hårddisk som systemdisk eller?

Av mape78

Snabb hjälp, CDON-rea

Hallå,

Tänkte passa på under CDON's 15%, men behöver lite experthjälp med varukorgen. Bör jag byta ut något? Vad behöver jag för chassi- samt CPU-kylare?

http://dl.dropbox.com/u/811757/cdon.JPG

Tacksam för snabb hjälp!

Av mape78

Det känns som att det tar längre och längre tid varje gång innan jag kan starta, nätagget har nog en 4-5 år på nacken, minst.
Nåja, en anledning att köpa ny dator desto snabbare då, synd man har en hästintresserad flickvän bara...

Tack för svaren!

Av mape78

Bumpar. Någon som vet vad felet kan vara? Inte så sugen på att köpa nytt nätagg när jag snart ska köpa ny, förmodligen Thor Jords v2.

Av mape78
Av mape78

Har en lite skum fråga: Jag har en skärm som jag är toknöjd med, HP w2207, och helst inte vill byta bort. Dock stödjer den bara 1680x1050. Är det overkill att köpa Thor Jords med GTX 670 om jag inte ska köra högre upplösning?

Av mape78

Kanske pratar jämte hatten här, men känns det inte lite overkill för en speldator? Tvivlar på att du märker väldig skillnad på en dator för 36k jämfört med en för hälften. Vill du klara även framtidens spel tror jag du gör bättre i att köpa en för 18000 nu, och sedan köpa en ny för 18000 om ett par år, alternativt uppgradera med komponenter då som ej finns idag.