Inlägg

Inlägg som grovlimpa har skrivit i forumet
Av grovlimpa

Om det innebär att kortet blir billigare så är det en bra idé. Jag har aldrig kört SLI och kommer nog aldrig göra det heller.

Av grovlimpa

config.nt verkar det som att du ska ändra i:
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-up...

Av grovlimpa
Skrivet av Lillfettoknubb:

@Christley: Vad skulle du köpt ifall du hade en budget på 2500 och ska köra ftb modpacksen? funkar denna http://www.ebay.com/itm/HP-DL160-G6-ProLiant-Rack-Server-Dual... ?

Håll dig borta från rack-servrar. Dom brukar ha jättesmå fläktar (iaf 1U) som låter sjukt mycket. Om du inte behöver fördelarna som en rack-server har så är det bättre med en vanlig dator. Se om någon har en gammal dator du kan använda istället. Du behöver absolute inte ECC och specialgrejer för en garderobsserver.

Av grovlimpa
Skrivet av Yorg:

Så, ditt argument är att hen är "fånigt och onödigt", bägge ord som i sig inte borde skapa mer än en axelryckning. Gick du ut med högaffeln och krävde en ursäkt av barnet som fick med ordet fickla som nyord för ett gäng år sen? Det är ett fullkomligen fånigt och onödigt ord och hjälper inte någon, inte alls som hen som underlättar väldigt mångas arbete.

Skillnaden mellan "fickla" och "hen" är att ingen säger att jag, för att citera ett tidigare inlägg, "försätter människor i obekväma situationer" om jag inte använder fickla. Jag upplever att det finns en väldigt stark vilja att alla ska använda hen och om man inte gör det är man elak, bakåtsträvare och troligtvis mansgris. Om man har riktigt otur kanske någon blir kränkt för att man kallar en kvinna hon eller en man han, hemska tanke! Bryr jag mig om det? Verkligen inte. Jag bryr mig lika lite som om någon blir kränkt för att jag ritar en rondellhund som föreställer Muhammed. Det jag däremot inte vill ska hända är som med zigenare vs rom. Över en natt blev zigenare ett hemskt ord som man absolut inte fick säga även fast väldigt få personer bryr sig. Jag tycker det hade varit väldigt synd om detsamma hände med "han" och "hon".

Av grovlimpa
Skrivet av NoSubstitute:

Helt enkelt för att människor, i alla fall i sekulära någorlunda utvecklade länder, inte längre måste hålla hemligt hur de upplever sig själv i förhållande till sin omvärld. För att inte onödigtvis försätta människor i obekväma situationer med ett ordval som för majoriteten (av alla!) inte har någon som helst betydelse. Det kostar dig ingenting att använda hen istället för att chansartat välja han eller hon för att hänvisa till en person vars biologiska kön eller sexuella identitet du inte känner till.

Som det har skrivits tidigare finns det andra ord som funkar tillräckligt bra i fall då jag inte känner till personens kön. I värsta fall kan man alltid använda "han/hon". Det är inte som att folk för 10 år sen gick omkring med konstant ångest för att de inte visste om de skulle säga "hon" eller "han". I de fallen då man faktiskt har svårt att säga även när du ser personen IRL är det ju minst lika illa att säga "hen". Folk brukar inte uppskattas att bli kallade androgyna.

Skrivet av NoSubstitute:

Eftersom du, och vissa andra, tycker det låter fånigt, föreställ dig då om någon medvetet skulle kalla dig hon varje gång du nämndes.

Om någon hade envisats med att kalla mig "hon" (trots att jag är man) hade den personen framstått som ganska konstig. Lika konstigt hade det varit om personen alltid hade kallat mig "Sir Lancelot", trots att det inte är mitt namn. Jag förstår däremot inte hur något av dina argument får "hen" att låta mindre fånigt?

Skrivet av NoSubstitute:

Helt enkelt för att de inte respekterade din önskan att bli kallad han för att du råkar ha en snopp. Hur långe tror du att du skulle acceptera det utan att bli det minsta upprörd?

Det finns en väl vedertagen definition av vad "han" och "hon" är, det har ingenting med någons önskan att göra. Jag hade inte förväntat mig att alla skulle använda "doktor" som prefix på mitt namn bara för att jag vill det, trots att jag inte är det.

Skrivet av Yorg:

Varför har du inte samma problem med de tusentals andra nyord som vi hela tiden inlemmar i vårt språk?

Jag tycker det är rätt stor skillnad mellan "damhockey" (som kom in i SAOL 2015) och "hen". En klar majoritet av de nya orden som kommer in varje år är antingen låneord, försvenskningar av dessa eller ord som man blir förvånad inte redan fanns med. Jag förstår inte varför jag skulle ha exakt samma åsikt om alla 10000+ nya ord som kommer in. Mitt största problem är, som jag skrev tidigare, att "hen" låter fånigt och är onödigt. Damhockey tycker jag varken låter fånigt eller är onödigt.

Av grovlimpa
Skrivet av Yorg:

Varför är människor så rädda för ordet hen? Har aldrig riktigt förstått hur det kan skapa så starka känslor.

Jag tror få personer är rädda för det. Jag ogillar det starkt för att jag tycker att det låter fånigt och att vi har klarat oss bra utan det hittills. Varför skulle vi behöva ett nytt ord för det helt plötsligt?

Av grovlimpa

Jag bytte från min gamla MX510 till en G500 när en snäll person från Logitech gav mig en. Den tycker jag funkar bra. Tyvärr säljs inte den heller längre

Av grovlimpa
Skrivet av Erwya:

Det är möjligt att det är därför eftersom N-acetylcystein är läkemedelsklassat. Kan isåfall inte säga annat än att tullen silar mygg och sväljer kameler. Finns betydligt viktigare saker att stoppa istället för i princip harmlösa (läkemedelsklassade) kosttillskott, t.ex. knark. Nej, det händer till och med att de medvetet släpper igenom knark. Det är ett rent hån mot skötsamma medborgare.

Så man ska bara stoppa det absolut viktigaste? Isf skulle jag säga att tullen inte borde spendera tid på något annat än atombomber. Det är ju jätteviktigt att dom inte kommer in i landet.

Av grovlimpa

Om du vill ha det chassit och är villig att beställa från två affärer kan du spara 400:- genom att köpa det från komplett, inet hade lite överpris på det:
https://www.komplett.se/product/755465/datorutrustning/chassi...

Av grovlimpa

Jag hade nog använt den. När du sätter på den kommer den smetas ut ändå eftersom du klämmer fast den så pass hårt. Om jag däremot hade haft allt jag behöver för att rengöra den och en tub fräsch pasta hade jag kanske gjort annorlunda. Jag skulle bli väldigt förvånad om processorn gick sönder.

Av grovlimpa

Det var ju inte särskilt bra, nej. Jag ser potentialen men just nu är det på tok för ointressant. Du kan hoppa runt och kompostera potatis. Rymdarkad- och pilbågsspelet i valves demo och budget cuts är otroligt mycket mer underhållande

Skickades från m.sweclockers.com

Av grovlimpa
Skrivet av Guybrush82:

@TheYardbird: För DDR4 verkar "sweetspoten" ligga vid 2400-2666 MHz när det gäller pris/prestanda. Men det är ju som sagt väldigt marginella skillnader som ofta bara kan påvisas i benchmarking-program.

Eftersom jag också tittar lite på DDR4-minnen slänger jag in en relaterad fråga här:
Hur ska man väga klockfrekvensen mot cas-latency:n? Tex (pris från webhallen):

Det vedertagna sättet att räkna latencyn verkar vara CL / frekvens x 1000 = ns, dvs:

  • 6,1 ns

  • 6,0 ns

  • 5 ns

Vilket ger är rätt stor fördel till 3000MHz-minnet. 100:- extra för 1 ns (!! ) och nästan 50% högre klockfrekvens låter ju som hittat, eller?

Av grovlimpa

Det hade varit spännande med en x86 intel soc.

Av grovlimpa
Skrivet av iMatter:

Finns väldigt många som inte vill anpassa sig eller integrera sig, dom vill leva och göra som dom alltid gjort, men här i Sverige, med våran hjälp. Det måste man nästan vara blind för att inte se.

Prova att vända på det. Om Ryssland skulle invadera Sverige och du hade tvingats fly till ett muslimsk land hade du då direkt konverterat till islam och helt ändrat hur du lever? Hade du börjat tycka att kvinnor inte ska få klä sig som män? Eller hade du hållit hårt i dina värderingar och fortsatt äta sill och skinka till jul?

Av grovlimpa
Skrivet av verithros:

Kanske om man hade gått dit med ett fat bullar och välkomnat människorna istället för att måla upp bilder så kanske man hade vågat att gå ut och inte behöva sitta hemma och vara rädd för dessa ensamma "barn".

Bästa förslaget i hela tråden Gå dit och förklara varför Sverige är ett så bra land och vad vi står för och värderar högt och få dom att känna sig välkomna. Mindre utanförskap och segregering kommer minska risken för brott markant.

Av grovlimpa
Skrivet av Mithras:

Som så ofta så är inte verkligheten densamma som rasisternas uppfattning. Folk har ofta en binär syn på livet i många olika områden och inser ofta inte att livet inte är så. Att flyktingar = sänkt värde är så otroligt korkat tänkt, går inte igenom deras huvuden. Det finns 10000 olika andra faktorer som spelar in. Ett bra exempel är ju t.ex bostadsbristen i Stockolm. Kolla på Kista, ett område som har en majoritet av invandrare, priserna är fortfarande bland de högsta i Stockholm och gås om egentligen endast av Solna och innerstaden.

Sen kan man ju diskutera hur folk tänker när deras värde på huset/lägenheten faktiskt går före att hjälpa folk som flyr från krig och död.....

Har du någon källa på bostadspriserna? En snabb titt på booli på sålda lägenheter visar att den dyraste (kr/kvm) i Kista gick för strax över 60000kr/kvm och i tex Enskede ligger den högsta över 100000kr/kvm, dvs nästan det dubbla. Det har visserligen sålts många enrummare i Enskede vilket gör jämförelsen lite skev, men det är ändå en stor skillnad även på lägenheter med lika många rum.

Av grovlimpa
Skrivet av grovlimpa:

Det ska verkligen blir intressant att se hur stor del av den lägre strömförbrukningen hos Polaris som kommer från FinFET resp. ändringar i arkitekturen. Om en majoritet kommer från krympningen, och nvidia gör samma sak, ser Pascal ut att kunna bli riktigt bra (eftersom nvidia idag har en strömstrålare arkitektur).

Jag svarar på min egen fråga (från anandtech):

Citat:

What isn’t mentioned in RTG’s key features for GCN 4 but is clearly a major aspect of the core architecture’s design is energy efficiency. While RTG will be drawing a significant amount of their energy efficiency gains from the switch to FinFET (more on this in a bit), the architecture will also play a large role here. RTG was upfront in telling us that on average the node shrink will probably count for more of Polaris's gains than architecture improvements, but this will also be very workload dependent. In order to make that happen the architecture team has been spending quite a bit of time on the matter, analyzing and simulating different workloads and architecture options to find ways to improve the architecture.

Av grovlimpa

Kabelhållare till hörlurssladden eftersom jag tröttnade på att stolshjulen fastnade i den hela tiden. Funkar perfekt:

http://files.k.vu/rubber.jpg

Av grovlimpa
Skrivet av Naxos:

Polaris vs Pascal. Fight!

Det ska verkligen blir intressant att se hur stor del av den lägre strömförbrukningen hos Polaris som kommer från FinFET resp. ändringar i arkitekturen. Om en majoritet kommer från krympningen, och nvidia gör samma sak, ser Pascal ut att kunna bli riktigt bra (eftersom nvidia idag har en strömstrålare arkitektur).

Av grovlimpa
Skrivet av Fumblebone:

Har även rotat fram dessa Steam nycklar, skicka ett pm om någon är intresserad och Gott Nytt År!

Hammerwatch
Gang Beasts
Samorost 2
Massive Chalice
Thomas was alone
Planetary Annihilation

Jag tar gärna Gang Beasts.