Inlägg

Inlägg som grovlimpa har skrivit i forumet
Av grovlimpa

Jag kör med en sån här som funkar bra. Så om du orkar vänta en månad så kan jag rekommendera den.

Av grovlimpa
Skrivet av spicy_mama:

Florerar en länk med ett påstående här:

http://www.game-debate.com/news/22390/numerous-sites-allege-i...

Ville diskutera den potentiella konspirationen. Vad tror ni?

Svårt att diskutera så pass vaga rykten. Är väl helt ok om intel skickar PR där de trycker lite extra på varför deras CPU:er trots allt är bättre. Typ information som direkt möter AMD:s fördelar.

Av grovlimpa
Skrivet av Vasadu:

MMX var speciella instruktioner som kunde optimera vissa saker

MMX är typ föregångaren till SSE. Jag tror inte det finns någon processor idag som inte fortfarande har stöd för det, isf skulle inte gamla program fungera. Dock är MMX så pass mycket sämre än SSE att ingen vettig person skulle använda det i nya program.

Av grovlimpa
Skrivet av Србо:

Inte någonting nämnde SVT i nyheterna om att Trump skapat jobb åt många amerikaner, Ford la ner byggandet av ny stor fabrik i Mexico på grund av Trumps hot om kraftigt höjda avgifter för deras bilar som importeras i USA så skall dom bygga fabriken i USA istället, finns många fler exempel. Inget av detta nämnde SVT ...

Kanske inte togs upp för att det inte är sant?

Citat:

In an interview on CNBC's "Halftime Report," Fields said the decision not move forward with its San Luis Potosi, Mexico, plant was due to market demand.

"The bottom line is we're not seeing the volume and the demand that we expected for that plant. And, therefore, we're looking at our capacity and saying, 'You know what, we can build that in an existing facility and use capacity that we already have,'" he said.

"Over the last couple of years we've seen small cars markedly decline. Every year we're looking at our capacity. We're looking at our forecast for demand. It became very clear that we didn't need this plant."

http://www.cnbc.com/2017/01/03/ford-ceo-main-reason-for-cance...

Av grovlimpa

Jag fick några dupes av Shining Force DLC:t till SEGA Mega Drive & Genesis Classics i senaste MWNL. Läs dom vertikalt, dvs första koden är första kolumnen osv:
A9XVI-HEWG9-3K0ZE
XZ6FV-IMFBY-V76EK
6TNNY-IYNZ9-T5RGE

Av grovlimpa
Skrivet av A-gubbe:

Jag har det lite svårt att hitta rätt i Windows 10. Går det att få den att likna W7?
Jag lyckades att få startknappen. Inte listan med alla program i tur och ordning.
Det bara kommer typ pussel...

Jag kör med Classic Shell och 7+ Taskbar Tweaker.

Av grovlimpa
Skrivet av drulovic:

Är du förvånad att folk inte tycker att Sverige är särskilt fantastiskt längre? Trump, SD, Brexit m.m är alla levande bevis på att politiker pissat på befolkningen och kört huvudet i sanden.

Jag har full förståelse för att folk känner sig bittra, men jag har svårt att se hur något skulle bli bättre i Sverige för att USA för en politik som dålig för oss. Om du tycker det var bättre förr och allt blir sämre borde du väl föredra en president som gör saker som gynnar oss?

Skrivet av drulovic:

Till er som kallar honom för clown och liknade så kan jag upplysa er om att det är skillnad på att vara en god människa och en bra politiker. Clinton är inget av dom.

Vad har Clinton att göra med om han är en clown eller inte? Har du så ont om argument?

Skickades från m.sweclockers.com

Av grovlimpa
Skrivet av studiox_swe:

nästa gång DU vill åka till USA kanske du inte kommer in, grattis!

Jag undrar om ens det skulle vara tillräckligt för att få svenska Trump-kramare att tänka om. Det verkar ju inte spela någon större roll att andra svenskar redan drabbas av hans galenskaper. Det finns ju inte heller något bra alls i att han vill försvåra handel med Sverige när USA är det 3:e största exportlandet för oss. Men även det verkar inte få vissa att förstå att Trump inte är bra för Sverige. Den enda slutsatsen man kan dra då är att de som gillar Trump inte gillar Sverige.

Av grovlimpa
Skrivet av anon185723:

Jag rekommenderar att folk håller sig borta från fejknyhter. Här har ni en bra källa i från The Guardian.Släpper man 26171 bomber så bör man vara redo på att terrorister kan komma för att ta hämnd.
https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/jan/09/america...

Jag rekommenderar också att folk gör det. Det är därför jag rekommenderar att läsa länken i mitt inlägg.

Av grovlimpa
Skrivet av anon185723:

Det är inte så konstigt att Trump ökar kontrollen för flyktningarna i dessa länder. Obama har ju under sitt styre bombat Syrien, Irak, Jemen, Libyen och Somalia. Det är självklart att man måste införa regleringar mot detta massiva terrorhot.

Nu är inte Huffington Post den mest neutrala sidan, men:
http://www.huffingtonpost.com/entry/trump-immigration-ban-ord...

Citat:

The waiting period for a student, tourist or work visa varies by country. No one from the seven Muslim-majority countries on Trump’s travel ban list ― Iran, Iraq, Libya, Somalia, Sudan, Syria and Yemen ― can enter the country without a background check. Even before Trump signed the order, people from those countries who applied to enter the U.S. were subject to “administrative processing,” a mysterious process Sabagh likened to a “black hole.”

“A lot of those cases will sit and sit and sit, and they won’t be cleared for weeks, months or years,” she added.

Så i praktiken låter det inte som att det kommer stoppa några terrorister.

Av grovlimpa

Det funkar. De flesta trådlösa routers kan köras i AP-mode också. Jag kör en linux-server som router och en netgear wifi-router som accesspunkt. Då funkar det som en trådlös förlängning av LAN:et.

Av grovlimpa

22:08:41 up 466 days, 22:00, 2 users, load average: 0.00, 0.01, 0.05
Linux-server som agerar router.

Av grovlimpa
Skrivet av spikfavoriten:

Poängen är att alla svenska respekterade medier ger en enhällig bild. Detta även försvarsministern, stadsministern ink oppositionspartier. Till och med vetenskaplig forskning från utrikespolitiska institutet belägger detta.

Bra att det nu tas på allvar. Blir intressant att följa hur det är tänkt att man skall kunna rädda valet 2017 dock. Förbjuda desinfo kanske skulle vara något?

En bra start är de direkt felaktiga "nyheterna" (tex att påven rekommenderar Trump, att Peter Hultqvist gratulerar Ukraina osv) som rätt enkelt går att motbevisa. Det som är svårare är de som hävdar att A är lika troligt som B bara för att ingen kan bevisa till 100% att A är sant, tex den globala uppvärmningen. Bara för att ingen någonsin helt kommer kunna bevisa att vi kraftigt har bidragit till den är det inte 50/50 att det är så. Samma sak med nedskjutningen av MH17, evolutionen, vaccin, osv.

Det tråkiga är att yttrandefriheten utnyttjas av länder som har väldigt mycket hårdare lagstiftning. Ryssland ligger tex på plats 148/179 när det gäller pressfrihet (Sverige ligger 8:a). Ett alternativ är att gå samma väg som Ryssland, Turkiet, Polen osv och fängsla/avrätta/utvisa de som har "fel" åsikt, men det tror jag nog få vill. Avpixlat är också lite roliga när de uppmuntrar sina läsare att jaga de som granskar dom. Det är något ironiskt med att en sida som tillåts existera pga yttrandefriheten som vi har aktivt försöker motarbeta andras frihet att framföra sina åsikter.

För övrigt är valet 2018, inte 2017

Av grovlimpa
Skrivet av IlyaZ:

Nya fejknyheter från DN

"Martin Gelin: Trump verkar stå närmare Putin än det amerikanska folket"
http://www.dn.se/nyheter/varlden/martin-gelin-trump-verkar-st...

"I fredags träffade Donald Trump representanter från de underrättelsetjänster som nu offentliggjort rapporten där man bevisar att Rysslands regering låg bakom en omfattande hackerattack under presidentvalet."

Det finns inga bevis alls i rapporten. En stor del handlar snarare om att man tittat på TV, diskuterar RT och hur vissa av deras program, några som slutat sändas för två år sedan, kunnat snuva Killary segern.

Har du ens läst rapporten? Här är ett stycke som är relevant:

Citat:

“Assessing Russian Activities and Intentions in Recent US Elections” is a declassified version of a highly
classified assessment that has been provided to the President and to recipients approved by the
President.
* The Intelligence Community rarely can publicly reveal the full extent of its knowledge or the precise
bases for its assessments, as the release of such information would reveal sensitive sources or
methods and imperil the ability to collect critical foreign intelligence in the future.
* Thus, while the conclusions in the report are all reflected in the classified assessment, the declassified
report does not and cannot include the full supporting information, including specific intelligence and
sources and methods.

Därför innehåller versionen vi kan läsa inte alla bevis. Om du sen inte litar på att de faktiskt har bevisen är det menlöst att diskutera saken eftersom du kommer avfärda alla argument med att dom ljuger. Jag har svårt att inte tänka på det här klippet när har ser vad många här skriver.

Jag förstår inte heller varför ni vill avfärda Rysslands försök att påverka andra länder när det även drabbar oss? Tycker ni tex att fejkbrevet från Peter Hultqvist är bra för Sverige eller är något som vi ska strunta i? Om USA:s underrättelsetjänst säger sig ha konkreta bevis på rysk inblandning i valet och att Utrikespolitiska institutet i en lång rapport säger att Ryssland bedriver informationskrig mot oss tycker jag definitivt att det är något som tas på allvar.

Skrivet av IlyaZ:

Närmare till hands borde vara att reda ut rötan på hemmaplan än att ropa Putin vid ebb och flod. Fejknyheter från den egna USA-tillvända borgarklassen, som monopoliserat nyhetsflödet, är snarare det överhängande problemet i Sverige.

Jag har lite svårt att förstå vad du vill säga i ditt inlägg, är det någon av dessa?

  1. Ryssland försöker inte aktivt påverka andra länder genom desinformation (dvs de som påstår motsatsen ljuger).

  2. Granskningen av pressen i Sverige funkar inte som den ska (pressombudsmannen, pressens opinionsnämnd osv).

  3. Du har inte samma syn på världen som DN (därav att du kallar deras nyheter för fejk när de snarare bara är vinklade).

  4. Putin och/eller Ryssland är en bra förebild för Sverige.

Av grovlimpa
Skrivet av Silcan:

Kan man få något konkret exempel? Så kan vi granska innehållet och se. Borde väll vara massiv med exempel om dom sprider massivt som du beskriver det.

Du kan läsa hela rapporten här: http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/01402390.2016.127...

Skrivet av Silcan:

Jag själv tror att allt detta är lite "spel för gallerian" och ska användas mot folket för att få mer makt över att styra folket. Man vill ha ensamrätt om nyhetsflödet helt enkelt. Ingen ska kritisera eliten, ingen ska ha misstro om media och alla ska med hull och hår svälja allt som pupliceras. Makten att styra folk politiskt, föra propaganda och desinformation. Den makten är ju nästintill att vara en gud.

Jag tror snarare att det är Elvis Presley som har kommit tillbaka från den planeten han har gömt sig på de senaste åren. Just nu arbetar han i det dolda och förbereder för andra fasen i hans plan att ta över världen. Men precis som du har jag ingenting som pekar på att det jag säger är sant, till skillnad från Aftonbladet.

Av grovlimpa

"PC-Per" - ny svensk talang?

Av grovlimpa
Skrivet av ClintBeastwood:

Han borde avbeställa den. Det borde dessutom vara böter på att kalla en dator för 9000:- för "console killer".

Säger kanske mer om konsoler än datorn

Av grovlimpa
Skrivet av Calby:

Men då får grabben och frugan problem iofs.

Jag växte upp med engelsk windows och dos och hade aldrig några problem. Bra sätt att lära grabben engelska

Av grovlimpa

När jag RMA:ade mitt nätagg till EVGA får ~2 år sen kom UPS förbi och hämtade upp det helt gratis. Dom stod för frakt både dit och tillbaka.

Av grovlimpa

AMD Riesen?