Inlägg

Inlägg som grovlimpa har skrivit i forumet
Av grovlimpa
Skrivet av Ufos85:

Kanske för mycket "outside the box" för postnord/tullverket, men då mottagaren ändå idag redan är ansvarig för att betala in moms/tull för paketen, så kanske tullverket kunde gjort det enklare/möjligt att som privatperson faktiskt betala in denna moms/tullkostnad. En enkel sida med e-legitimation och som tar direkt/kortbetalning.

Sköter man sig så slipper man administrationsavgiften på paketen (~125kr), sköter man inte sig 2ggr så tar postnord över hanteringen för mottagaren och lägger på avgiften för samtliga paket därefter.

Då får tullverket in sin moms/tull, konsumenterna får betala rimlig kostnad för sina varor, och Postnord behöver bara administrera paketen för de som inte sköter sig istället för samtliga.

EDIT: Känns inte detta som ett enklare alternativ, än vad postnord nyligen sagt: "Postnord: Vi kan behöva lagra 10 miljoner paket"

En sån lösning hade varit perfekt. Eller en swish-länk i ett sms. Frågan är bara hur sugna PostNord är på att underlätta för denna typ av paket. Känns som att de gärna inför ändringar som minskar mängden Kinapaket.

Av grovlimpa
Skrivet av dovienya:

Detta borde innebära att småtjafset som beställs, typ HDMI-kablar för 9kr, mobilladdare för 19kr osv kommer avta över tid, och en sund handelsbalans uppstår.

Det beror på vad administrationsavgiften blir (de har dementerat att det skulle vara bestämt att den ska vara 125kr, den kan bli högre eller lägre). Det jag och många andra stör sig på är hur det kan kosta PostNord 125kr att driva in moms när mottagare och pris står på en stor utskriven lapp på paketet. I dagens digitala samhälle borde det gå att göra på ett billigare sätt.

Sen är det en helt annan diskussion hur ett företag i Kina kan gå runt på att sälja mobilskal för $1 inklusive frakt över halva jordklotet. Jag tror alla inser att det inte är hållbart.

Av grovlimpa
Skrivet av DozeN:

När införs allt detta, eller har det redan börjat?

Citat:

Nu har PostNord fått i uppdrag av Tullverket att ha en utredning klar senast den 1 mars. Sedan är det tänkt att det nya upplägget ska införas skyndsamt, eller åtminstone “så fort ett system finns på plats”.

http://www.ehandel.se/PostNord-tillbakavisar-uppgift-om-125-k...

Så senast 1 mars bör de ha kommit fram till hur det ska fungera. När det sen kommer införas tror jag få vet idag.

Av grovlimpa

Vore kul att veta när de planerar att införa det så man slipper bli överraskad.

Av grovlimpa
Skrivet av Chris_Kadaver:

Jag håller med om att latenserna inledningsvis kommer vara för höga för många. Samtidigt tänker jag att de snabba spel där folk prioriterar låga latenser är e-sportspel som i de flesta fall är lättdrivna. Du behöver alltså inget 1080 ti nödvändigtvis.

Om ingen kommer på någon nytt sätt att skicka data kommer latenserna inte bli särskilt mycket bättre än vad de är idag. Snabbare videokodning/avkodning kommer minska latensen på server/klient, men tiden det tar att skicka ett paket fysiskt lär inte förbättras om inget spektakulärt händer.

Av grovlimpa
Skrivet av meaow:

Kreditkortet 0kr årsavgift medans bankkortet 250kr årsavgift.
Det är enda anledningen att jag lutar åt att ta kreditkortet.

Fast har du inte internetbank hos en bank där det ingång ett debit-kort? Jag trodde det nästan var standard?

Av grovlimpa
Skrivet av agitax:

Vill gärna ha Walking dead season 1 om den finns kvar!

PM skickat!

Av grovlimpa

Jag tog en gratis nyckel till The Walking Dead: Season 1 (steam) på humble bundle men sen visade det sig att jag redan ägde det. Citera mig om någon vill ha den.

Av grovlimpa
Skrivet av pokerproffset:

väldigt mkt har hänt sen 2003. för det första är rätt många gamlingar döda som är hjärntvättade då de inte hade internet majoriteten av sitt liv och litade blint på staten.
Nya generationer är mer negativa, det jag kommer ihåg var från en aftonbladet omröstning, där nånstans vid 60 procent ville ta bort tv avgiften, det var dock med många år sen, säkert 7 år sen. De enda som vill ha kvar det är hjärntvättade kommunister.

Ja, väldigt mycket har hänt sen 2003, det är därför jag undrade om du hade någon nyare undersökning eftersom du verkade säker på din sak. Men sett till ditt svar så skulle jag bli förvånad om du faktiskt har det.

Av grovlimpa
Skrivet av pokerproffset:

Helt otroligt att trots att majoriteten av befolkningen inte vill ha tv avgift, så genomför regeringen med stöd från de flesta partier det. Fan vi har ju tillräckligt med skatt, och det ska föreställas att detta går till oberoende journalistik, hahaha, jo visst. precis som att tv4 inte har en agenda eller nåt, totalt neutrala såklart i alla lägen.

Var flera år sedan jag kollade på tv, Min tv är kopplad till datorn och kollar på netflix, HBO och några andra.

Källa på att en majoritet inte vill ha tv-avgift? Den enda undersökningen jag kan hitta är från 2003 (http://www.dn.se/nyheter/rekordmanga-betalar-tv-licens/):

Citat:

Enligt en opinionsundersökning som Temo har utfört för Radiotjänst anser sex av tio hushåll att de får mycket för tv-avgiften. En majoritet var också positiv till att SVT, SR och UR finansieras via tv-avgiften.

Eller syftar du på denna? För den säger att en majoritet vill ha det på skatten istället för en avgift.

Av grovlimpa
Skrivet av zin:

Är en ganska kvalificerad gissning att brottsstatistiken även kommer att stiga i takt med denna förändring. Det fungerar ju endast att kliva på folk så pass mycket. Vill man ha public service så kan man även få betala för det. Vill man inte ha det så är det inte mer än rätt att man inte betalar för det.

På senaste tiden har man ju även sett vissa idioter här i forumet jämföra radio och tv-avgiften med vård och säkerhet. Det går inte att jämföra två grundläggande enheter som är räddningstjänst och polis(som f.ö. är nödvändiga för att ett samhälle skall fungera) med en statlig tjänst som inte är nödvändig för att ett samhälle skall fungera. Ibland förstår jag inte hur folk kan tänka så fel.

Bibliotek, parker, simhallar, lekparker, naturreservat, osv är kanske en bättre jämförelse. Jag går aldrig på bibliotek men jag tycker ändå det är en bra sak att ha och de bör betalas av alla oss genom skatten. Jag tittar inte särskilt ofta på SVT men jag tycker det är otroligt viktigt med en TV-kanal som inte ägs av ett vinstdrivande företag.

Av grovlimpa
Skrivet av Frux:

Kul att det går bra och att folk är efterfrågade!

SVTs kulturredaktion tar upp samma nyhet men, som vanligt, med den rätt förutsägbara vinklingen "jämställdhet". Det jobbar flest män i branschen = ett problem. Oavsett om det finns några faktiska tecken på diskriminering eller inte.

"Jämställdheten i spelbranschen stilla – ”Mycket kvar att göra”. Men: Svenska spelbranschen växer"
Säger inte att spelbranschen är ett unket, förlegat och sexistiskt träsk för lågutbildade arga män, men...

Kan väl tillägga att vår senaste anställda programmerare f.ö. är en kvinna.

Jag har haft många intervjuer med potentiella programmerare till ett stort svenskt spelföretag. När max 1/20 sökande är kvinnor är det inte mycket att göra. Om det vore uppåt 30% skulle man kunna kvotera in dom i värsta fall, men det är inte ens i närheten av det. Ingen blir gladare än jag över en duktig kvinnlig programmerare, men det är otroligt svårt att hitta.

Skrivet av LinusNeuman:

Jag skulle rekommendera att du söker till The Game Assembly i Malmö om du vill jobba i spelbranschen.

Jag har bra erfarenhet av de som har gått game assembly så jag skulle också rekommendera den om du vill jobba som programmerare.

Av grovlimpa

Om du inte har bråttom finns det hur många som helst på aliexpress också. Tex denna.

Av grovlimpa
Av grovlimpa
Av grovlimpa
Skrivet av pekspro:

Den här personen har tagit fram ett sådant batteri:

https://youtu.be/dTYFecSg1a0?t=30m39s

Ser väldigt intressant ut. Har fått för mig att han träffade Samsung bara några dagar efter att detta spelades in, men minns inte vart jag fått det ifrån :-/

Jag läste någonstans att Elon Musk sa att det inte är svårt att tillverka ett batteri som är mycket bättre än litiumjonbatteri på vissa punkter, men att de alltid var sämre på någon annan punkt som gjorde de oanvändbara. Tex kan du göra ett batteri som rymmer dubbelt så mycket men bara går att ladda hälften så många gånger. Enligt honom var litiumjonbatteri den bästa medelvägen just nu. Det hade dock varit trevligt om han hade fel

Av grovlimpa

@Peter77: har du kontaktat fyndiq och frågat varför de säljer produkter med felaktiga beskrivningar? Får de ens sälja power banks som inte är CE-märkta?

http://static.desnivel.com/images/2013/01/10/logos-ce-europa-y-c...

Av grovlimpa

Om du föredrar lögner och falska nyheter så bör du nog byta sökmotor, ja. De flesta av oss föredrar dock någon form av algoritm som prioriterar ner det som är uppenbart felaktigt.

Av grovlimpa
Av grovlimpa

Hur kommer det sig att du inte bara använder en trimpot kopplad till någon av de analoga ingångarna? Jag är rätt grön på arduino och frågar mest av intresse