Inlägg

Inlägg som anon999 har skrivit i forumet
Av anon999
Skrivet av Paddanx:

860/850 har också 5 år... och kostar mindre

Det med att köpa "för framtiden"...
I framtiden kommer PCI-E 4.0 och 5.0. (Standarderna är redan klara idag för 4.0 och nästa år för 5.0)
Och de kan då få samma prestanda som dagens på färre banor. Så moderkort tillverkarna kan flytta om dessa och göra fler smalare platser. Problemet är då att alla PCI-E 3.0 4x SSDer kommer tappa prestanda, hela vägen ner till 1x 3.0. Så köp då hellre en SSD i framtiden som är optimerad för framtiden.

Sata... kommer vara kvar i 10+ år, med samma hastighet garanterad.

Så from. nästa år kan det hända att om man pluggar in sin gamla PCI-E 3.0 4x M.2 disk i det nyköpta moderkortet får man en överföringshastighet som bara ligger ca 25% över den man har på sin gamla SSD SATA 6 disk? Ska bli intressant att läsa ramaskriken från alla de som nyligen köpt PCI-E M.2 diskar, mig inkluderat, som får se sina diskar gå i 1/4 av den fart det var tänkt map. bandbredd. Detta var ett bombnedslag.
Tack för att jag fick reda på detta Paddanx. (y)

Av anon999

Kastat om på kontakterna på utgående kabel från nätaggregatet för att köra 12 voltsfläktarna på 7 eller 5 volt vilket är en dödssynd som man märker när man långt senare har glömt bort detta och råkar mata 12 volt på något som ska drivas med 5 volt. Koppla ALDRIG ALDRIG ALDRIG! in en högre spänning på ett stift än vad det förväntas vara. Det är betydligt bättre\säkrare att koppla in ett motstånd istället för att kasta om kablarna\stiften om man vill sänka varvtalet på fläkten.

Av anon999

När du ska köra med konstant hög belastning under flera timmar på överklockad cpu och grafikkort och du samtidigt vill ha en tyst och välkyld dator, här är det custom vattenkylning som gäller. Men billigaste alternativet är att köra med luftkylning och ha datorn i en ljudisolerad kammare eller i ett annat rum om man har den möjligheten där fläktarna kan vråla hur högt dom vill utan att det stör någon.

Av anon999

En liten flaska kemiskt ren aceton för 18:- funkar bra, räcker länge och är billigt. Finns ingen anledning att slänga bort pengar totalt i onödan på dyrare produkter. https://www.coop.se/handla-online/varor/hygien/kroppsvard/ren...

Av anon999

Körde igång min nyligen ihopsatta vattenkylda dator utan att ha kopplat in strömkabeln till vattenpumpen, sladdriga slangar vid kylblocken och kokhett vatten han det bli innan datorn stängdre av pga överhettning men datorn tog ingen skada och kunde köras igång igen fast nu MED strömkabeln till vattenpumpen inkopplad.

Av anon999

Skulle ha valt EVO- istället för PRO-diskar, jag kan inte se att fördyringen som PRO diskarna medför uppvägs av fördelarna, ex. kommer livslängden aldrig att bli ett problem för normalanvändaren.

Av anon999

Läs detta https://www.metro.se/artikel/juristen-det-h%C3%A4r-g%C3%A4lle...

1. Försök prata med några och förklara att reglerna anger att det ska vara tyst mellan 22:00 - 06:00.

2. Funkar det inte 1'an så pratar du med hyresvärden, detta gör du varje gång dom bryter mot regen ovan för att hyresvärden ska inse vidden av problemet.

3. Funkar det fortfarande inte så kan du kanske höra med ex. polisen om hur du ska gå vidare?

Av anon999

Vänta på GTX1180 och om du inte ids vänta köp detta istället och spara 1000:- https://www.proshop.se/Grafikkort/EVGA-GeForce-GTX-1080-Ti-SC...

Av anon999

Riktigt snyggt bygge och jag gillar att vattnet är klart & ofärgat.

Av anon999

Jag skulle satsa på M.2 PCIe.
Den info som finns antyder att livslängden inte kommer att vara ett problem, ex. har Samsung's 970 EVO 500GB en garanti på 5 år (300TBW) och skriver du 50GB per dag varenda dag tar det drygt 16 år innan du kommer upp till det.

I NH's speltest är Samsung 970 EVO ca 4 ggr snabbare än ex. Samsung 850 EVO och även om du inte i dagsläget märker av hastighetsskillnaden kanske du kommer att göra det i framtiden om spelen ställer större krav på att stora datamängder ska läsas av?

https://www.ibas.se/blogg/hur-lang-er-livslangden-pa-din-ssd/

https://www.nordichardware.se/test/test-samsung-970-evo-970-p...

Av anon999
Skrivet av mixxo:

Nu var det min tur att stöta på patrull gällande ett garantiärende. Jag har sett liknande trådar där många har fått hjälp av duktiga sweclockare som har varit insatta, men inga problem av just det här slaget. Jag ska försöka sammanfatta allting så gott det går och det jag är ute efter är råd på hur jag ska gå vidare med det här.

Jag lämnade in min mobil hos NetOnNet på ett garantiärende. Killen som tog emot mobilen inspekterade den och skrev ner felen. Jag fick sedan ut ett Inlämningsbevis som jag skrev på där det står vilka fel som uppenbarade sig, och att NetOnNet numera har ansvar för min mobil.

Jag får senare ett sms från verkstaden NetOnNet använder sig av att mobilen "är böjd och bakstycket krossat” och är därmed inte ett garantiärende. Följande kostnadsförslag:

-
Kostnadsförslaget godkännes, reparera apparat. Pris: 2 959 kr

Kostnadsförslaget avböjes, åter till kund/ägare. Pris: 590 kr

Kostnadsförslaget avböjes, skrotas av verkstad. Pris: 0 kr ”
-

Jag kontaktar NoN kundtjänst och påpekar att bakstycket inte har varit krossat och om det hade varit det borde rimligen killen hos NoN som tog emot mobilen påpekat samt noterat detta. Svaret jag får är att det är rätt så vanligt att verkstaden hittar fel som servicepersonalen inte gör.

Jag svarar att det är märkligt att deras servicepersonal skulle ha missat något så tydligt som ”telefonen är böjd och bakstycket krossat”, och sedan tvinga mig betala 590 kr för att få tillbaka min numera krossade mobil. Jag frågar även om servicepersonalen har skyldighet att påpeka om mobilen hade haft några synliga skador. Ber också om att få en bild på min mobil. Svaret jag får är att deras servicepersonal tar ner de synliga skador de kan konstatera.

Jag svarar att om personalen tar ner de synliga skadorna borde det rimligen stå i inlämningsbeviset vilket det inte gör, och att verkstaden har skrivit att bakstycket är krossat, dvs inte en liten spricka bara. Hur missas det? Svaret jag får är att man skulle kunna tycka att servicepersonalen borde ha tagit med det, men att i vissa fall kan det missas. Får också en bifogad bild på mobilen där det tydligt syns att den är skadad.

Jag svarar att skadan har missats för att den inte var där till att börja med. Jag påpekar också att det i inlämningsbeviset står att NoN har ansvar för min mobil efter att jag har lämnat in den, och att mobilen inte är i samma skick längre som när jag lämnade in den. Svaret jag får är att kundtjänstmedarbetaren nu har varit i kontakt med personen som tog emot min mobil och att skadan har varit noterad från första början.

Jag ber om att få en kopia där det framgår att min mobil var skadad vid inlämningstillfället. Jag får ett urklipp från en skärmdump där det i ett fält står att min mobil är skadad.

Jag ber om att få hela dokumentet för det framgår ingenstans när noteringen är skriven. Svaret jag får är att det inte går för att det är en del från deras system och inte i en fil eller liknande.

Jag tycker NoN agerande är riktigt smutsigt. Det hela går från att kundtjänsten påstår att skadan har missats till att det ska ha varit noterat från första början. Om skadan har varit noterad från första början skulle det ha stått i Inlämningsbeviset som jag fick ut, och som jag skrev under samt påpekats vid inlämningstillfället. Kundtjänsten borde rimligen också ha börjat med att skicka deras (urusla) urklipp direkt, och inte efter 10 dagars mejlväxling.

NetOnNet hävdar själva alltså att de medvetet tar emot varor som de ser är trasiga och där garantivillkoren inte gäller för att kunna debitera en hög avgift och tjäna pengar.

För de som orkat läsa, hur går jag vidare? Jag får nu bara kalla handen och ovilja att ta ansvar från NetOnNets sida. Jag har ett inlämningsbevis där mobilen i fråga inte längre stämmer överens med beskrivning som de själva har skrivit, och som jag har skrivit på. De har ett urklipp på en textruta där någon har skrivit att mobilen är skadad.

Jag har varit med om något som delvis liknar detta fast hos Telia i mitt fall.
Lämnade in mobilen för att få framsidan utbytt som var spräckt, är rätt säker på att detta var det enda felet, men fick besked av de som skulle reparera mobilen att det även fanns en buckla på baksidan som medförde att även denna måste bytas.

Lärdomen är att kolla mobilen NOGGRANT och ta foton av den innan den lämnas in så vet man sedan och kan visa om reparatören försöker med en fuling.

Av anon999
Skrivet av tvelander:

Skillnaden är att om man köper PCI kortet så är värmen på den inga problen.
M.2 har ju ingen kylare på sig mer än padsen.

För mig är det inget problem eftersom kylflänsarna redan sitter förmonterade på moderkortet och det är väl ganska vanligt att moderkorten har detta numera.
Vill man öka på kylning ytterligare kan man montera en fläkt men har inte haft behov av det ännu iaf.

Dock kör jag ju med 960 EVO 500GB så om det blir problem med värmen om man kör med 970 vet jag inte.

Av anon999
Skrivet av XPerion:

Varför ska dom sänka priset när det finns folk som tvelander som ändå köper det oavsett pris. Så länge den är snabbaste SSDn i tester, så finns det alltid folk som vill ha den snabbaste oavsett pris.

Beror väl på hur försäljningen går men jag gissar att gruppen som köper svindyra Intel 900P istället för Samsung 960\970 är liten bland vanliga användare och gamers iaf, dessutom finns det områden där 900P är sämre än 970 EVO vilket man ser här https://www.nordichardware.se/test/test-samsung-970-evo-970-p...

Av anon999
Skrivet av XPerion:

Kan vara att den är inte så snabb som Intel Optane SSD 900P och sänker priset för folk skall välja deras SSD än Intel. Samsung har knipit 1 platsen tills Intel lanserade 900P. Om man inte har den snabbaste SSD, får man sänka priset för sälja mer.

Om man kollar map gamers verkar 900P 480GB vara ca 10% snabbare med energiförbrukningen som är ca 50% högre och kostar drygt 100% mer än 970 EVO 500GB, snarare är det väl Intel som borde ha behov att sänka priset.

https://www.nordichardware.se/test/test-samsung-970-evo-970-p...

Av anon999

Väntar på att priserna på 1TB modellerna ska gå ner, kanske dags nu iom. det här.

Av anon999

@tellus82: Tack! Nu kanske jag äntligen får kläm på vilka inställningar jag ska köra med i Bios för att få så jämn spänning som möjligt när man kör på full belastning och en CPU Vcore nära 1,4 volt och tidvis stora variationer på belastningen, är lite skraj för att dra upp LLC i samban med att man höjer CPU Vcore därför att det medför att spänningstopparna också höjs om jag fattat det här rätt.

Detta ska läsas igenom grundligt.

Av anon999

Det borde väl vara ganska enkelt att kolla om du har de förväntade spänningarna på kontaktstiften som ska pluggas in i moderkortet samt PCI- och HDD-kontakter.

Av anon999

Det enda riktigt negativa mot Intel 8700 är strömförbrukningen men så länge spel inte är det man enbart ägnar sig åt överväger fördelarna.

Av anon999
Skrivet av tellus82:

Skyhög Soc volt ger normalt inte bättre stabilitet för minnesbussen utan snarare tvärs om, i detta fallet underklockade man väl dock alla CPU kärnor rätt rejält för att kunna krana på minnesbussen

Skickades från m.sweclockers.com

Nja om du refererar till sidan sesese länkar till handlar det om 3 olika öveklockningar.

Men frågan är vad du ställer in och vad resultatet faktiskt blir, det verkar variera beroende på moderkort och version på Bios.
När jag endast överklockar min CPU, threadripper, och manuellt drar upp CPU Vcore till 1.288 och har resten på AUTO hamnar CPU Vcore på mellan 1.332 - 1.368 volt CPU VcoreSOC sjunker från 1.1 till 0.888, ställer jag manuellt CPU VcoreSOC på 1.1 blir överklockningen instabil.

Av anon999
Skrivet av sesese:

ja men ändå endast 1,76v det är inte dåligt eller ?

Undrar vilket värde dom har på CPU Vcore SOC och hur länge CPU'n skulle överleva med den spänningen.

https://www.gamersnexus.net/guides/3251-raven-ridge-soc-volta...