Hemelektronikmarknaden präglas sedan flera år av hård konkurrens, prispress och svag lönsamhet. Under senare tid har denna situation ytterligare förvärrats. I denna extrema marknadssituation har Onoff hamnat under svår press.

Styrelsen och ledningen har under våren arbetat intensivt för att hitta lösningar på bolagets lönsamhetsproblem. Flera kostnadsrationaliseringsprogram har genomförts samtidigt som förhandlingar har förts med ett antal olika intressenter om att sälja eller fusionera företaget. Förhandlingarna har varit långt gångna, men har inte lett till någon slutlig affär.

Bolagets ägare har under lång tid skjutit till kapital för att trygga företaget, men gör nu bedömningen att den nuvarande marknadssituationen inte kommer att förbättras inom överskådlig tid och kan därmed inte motivera att tillföra bolaget ytterligare kapital. Styrelsen ser därför ingen annan utväg än att begära företaget i konkurs.

– Det är väldigt tråkigt för alla som jobbar på Onoff, men även för leverantörer och kunder. Det är vår förhoppning att de förhandlingar vi har fört under våren kommer att leda till att åtminstone delar av Onoff drivs vidare, säger Sten Schröder, styrelseordförande och delägare i bolaget.

Onoff bildades 1982 och har 67 butiker i Sverige, sex butiker i Estland och en butik i Finland.