Windows 8 i kombination med utfällbart tangentbord och pekskärm några av ingredienserna i MSI Slidebook S20 (tidigare Slider), en bärbar dator och surfplatta som visades upp redan på Computex i juni. Nu är modellen på väg till butikshyllorna.

Specifikationer: MSI Slidebook S20

Den nya hybriddatorn är en 11,6-tummare med upplösningen 1080p och 10-punkters multi-touch. Till skillnad från prototypen (från videon ovan) är den färdiga datorn utrustad med IPS-panel, vilket för med sig bättre färger och betydligt högre betraktningsvinklar än tidigare använda skärmpanel av TN-typ.

Inuti huserar en ännu okänd processor ur Core i5-serien och generation Ivy Bridge med "upp till" 8 GB minne. Det finns 64 alternativt 128 GB SSD-lagring i ett standardvänligt 2,5"-utrymme. Därutöver syns anslutningar för gigabitnätverk, trådlöst nätverk 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, två USB 3.0, ljud samt Mini HDMI.

I MSI:s specifikationer anges att datorn väger 1,16 kg och är utrustad med ett trecellsbatteri på 3 800 mAh. Vikten kan dock variera beroende på konfiguration och utförande. Modellen ska finnas ute på marknaden kort efter årsskiftet, men några prisuppgifter är ännu inte kända.