Den koreanska elektronikjätten Samsung var bland de första att hoppa på konceptet Chromebook, som idag blivit en het konkurrent mot Microsoft Windows i de lägsta prissegmenten. Samsung ryktas ha inget mindre än två nya modeller på ingång, och nu läcker en av dem ut på bild.

Den välkända Twitter-profilen @evleaks bjuder på en pressbild av Samsung Chromebook 2, som skiljer markant från dagens modell. Vad som sticker ut mest är konstlädret på baksidan – ett designelement lånat från telefonen Galaxy Note 3 och bolagets surfplattor i 12,2 tum. Chassits formgivning påminner istället om bolagets exklusiva 9-serie bärbara datorer.

Utöver kosmetiska skillnader väntas Samsung Chromebook 2 finnas i två modeller: 11,6 tum och 13,3 tum. Detaljer kring specifikationerna är fortfarande höljda i dunkel, men den mindre modellen väntas få en ARM-baserad Exynos 5-processor medan den större väntas få en kraftfullare Intel-processor.

Samsung Chromebook 2 väntas gå loss för 299 dollar och uppåt beroende på modell, vilket motsvarar cirka 2 400 kronor inklusive moms. Det är ännu inte känt när den nya serien hittar ut i butik.