På mässan CES 2014 i januari tillkännagav gamingföretaget Razer en satsning på modulära datorsystem. Tanken är att konstruera ett chassi eller snarare formfaktor med alla komponenter i individuella lådor och göra det enkelt för användaren att uppgradera alltifrån minne till grafikkort, processor och lagring. Sedan dess har det varit tyst om Razers storartade planer.

I en intervju med Maximum PC uppger nu Razers vd Min-Liang Tang att företaget fortfarande arbetar på den flexibla datorlådan Project Christine. För att projektet ska bära frukt krävs dock att hela datorindustrin sluter upp bakom Razer och anpassar komponenter för den modulära uppbyggnaden.

Det är lättare sagt än gjort. Tang har tidigare klagat på att tillverkarna endast bryr sig om lönsamhet och inte är särskilt intresserade av att ta risker med nya innovationer. Samtidigt är det omdiskuterat huruvida individuella lådor är en vettig lösning för påkostade datorsystem, där högpresterande komponenter kräver både god kylning och snabba databussar med kortast möjliga avstånd.

Razers vd vågar dock ännu inte ge några löften utan avslutar med det försiktiga beskedet "håll inte andan, men det är fortfarande på gång".