Till skillnad från konkurrenterna nöjer sig Sony med en uppfräschning av Xperia Z3, som med polerad design och processorn Snapdragon 810 tagit namnet Xperia Z4 i Japan och Xperia Z3+ i övriga delar av världen. Nu framgår att telefonen, som precis säljstartat i Japan, lider av allvarliga värmeproblem.

På publika forum och mikrobloggen Twitter klagar användare som hunnit lägga vantarna på Xperia Z4 att telefonen är för varm, till den grad att den är obehaglig att hantera. Problemet har inte gått obemärkt förbi återförsäljare och den japanska teleoperatören NTT Docomo, som varnar konsumenter om värmeproblemen.

Boven i dramat som pekas ut är processorn Qualcomm Snapdragon 810, som de senaste månaderna kritiserats för hög värmeutveckling. Medan Qualcomm tvärt förnekar några som helst problem sägs just detta vara anledningen till att Samsung helt frångick processorn med flaggskeppet Galaxy S6.

Sony har ännu inte svarat på rapporterna och det är ännu oklart om de planerar en lösning i form av uppdaterat firmware. Det är inte heller känt om samma fenomen även kommer gälla Xperia Z3+, som är på väg till svenska butikshyllor.

Källa: Xperia Blog.