Phanteks har sedan lanseringen av sitt första chassi haft en stark fokus mot vattenkylning, där radiatorplatser och pumpfästen har varit ett återkommande fenomen i merparten av chassisortimentet. Under Computex meddelar företaget att de i framtiden vill erbjuda en helhetslösning när det kommer till vattenkylning, och inleder med lanseringen av en serie egenutvecklade vattenblock.

Först ut är ett vattenblock anpassat efter Nvidias grafikkort Geforce GTX 1080 Founder's Edition. Blocket är av heltäckande typ, och tillverkas i nickelplätterad koppar med en genomskinlig akrylsektion på ovansidan. Företaget bestyckar även blocket med RGB-belysning som kan anslutas till företagets chassin och styras ihop med övrig ljussättning.

Därtill arbetar Phanteks på vattenblock för processorer, både med sluten topp och en genomskinlig akrylvariant. Ovanpå detta arbetas det på en myriad av olika kopplingar, där företaget trycker hårt på att de använder sig av vitonpackningar med bättre hållbarhet än traditionella silikonditon.

Phanteks vattenblock för Geforce GTX 1080 släpps i slutet av juni med ett rekommenderat pris på 129 EUR. Resten av vattenkylningsprodukterna väntas rullas ut under slutet på sommaren och följs därefter upp av både radiatorer, reservoarer och slangar.

► Läs alla artiklar från #computex-2016