I takt med att Bitcoin blivit allt mer utbrett bland användare har fler och fler digitala butiker börjat acceptera kryptovalutan som betalmedel. En av dessa är Valve, som under 2016 introducerade möjligheten att betala med Bitcoin på sin speltjänst Steam.

Nu meddelar företaget att de tar bort möjligheten att betala med Bitcoin på Steam. Orsakerna till beslutet är att det innebär höga kostnader för kunderna, samt att valutan blivit allt mer instabil och fluktuerat mycket i värde på senare tid. Som exempel nämner Valve att transaktionsavgifterna ökat till i genomsnitt 170 kronor per köp, jämfört med 2 kronor för cirka ett år sedan.

Bitcoin slog nyligen nytt rekord när den för första gången värderades till närmare 10 000 USD, motsvarande 84 000 kronor. Värdet har därefter fortsatt öka och ligger nu på cirka 14 600 USD och kryptovalutan överlag har ett marknadsvärde 254 miljarder USD, vilket motsvarar en ökning med mer än 1 200 procent det senaste året.

Valve berättar att de tar bort stödet för Bitcoin nu, men att de kan komma att utvärdera den på nytt framöver för att återintroducera den på Steam.