#bitcoin

107

El Salvador antar Bitcoin som officiell valuta

Få invånare har bankkonto och många får pengar från utlandet. Detta är två anledningar som får El Salvador att som första land i världen göra kryptovalutan officiell.

138

Poly Network hackat – 600 miljoner dollar i kryptovalutor stulet

Tiotusentals personer har bestulits och Poly Network vädjar till hackaren att återlämna tillgångarna.

99

EU föreslår ökad spårbarhet av kryptotillgångar

I ett nytt lagstiftningspaket ingår lagförslag som ökar spårbarheten av transaktioner och förbjuder anonyma plånböcker för kryptovalutor.

107

Polis i Malaysia går hårt åt hårdvara med stor vält

Lokal polis gör pannkaka av mining-farm efter elstöld motsvarande 2 miljoner USD och kör över hela kalaset med en stor vält.

44

Svensk kryptobedragare döms till 15 års fängelse i USA

Mannen döms för penningtvätt och bedrägeri efter att ha lurat över 3 500 personer på kryptovalutor till ett värde över 16 miljoner USD.

104

Africrypt-grundare försvunna med 69 000 bitcoin

Investeringsplattformen Africrypts grundare är försvunna tillsammans med bitcoin värderat till miljardbelopp efter påstått dataintrång.

212

Danmark vill komma åt kryptohandlare med skattereform

Enligt danska skattemyndigheter deklareras två tredjedelar av transaktioner med kryptovalutor felaktigt eller inte alls.

360

Kina förbjuder finansinstitut att hantera kryptovalutor

Banker, kreditinstitut och andra betalningsförmedlare får inte längre tillhandahålla några tjänster för transaktioner av kryptovalutor.

65

Twitter utsatt för massivt intrång – kända konton utnyttjas för Bitcoin-bluff

Genom kända konton som Apple, Elon Musk, Bill Gates och Barrack Obama försöker bluffmakare lura till sig Bitcoin-valuta.

15

Utebliven pension och mardrömmar – artificiell intelligens förklarar Bitcoin

Att förstå Bitcoin och kryptovalutor kan vara lättare sagt än gjort. Youtube-kanalen Botnik Studios "hjälper till", och resultatet är något tveksamt.

191

Skatteverket utreder kryptoinnehav – upptaxerar svenskar med miljonbelopp

Skatteverket meddelar i en intervju att de granskar privatpersoners innehav av kryptovalutor. Hittills har ett tjugotal svenskar upptaxerats med fyra miljoner kronor.

46

Samsung börjar tillverka kretsar för brytning av kryptovalutor

Världens största kretstillverkare Samsung meddelar nu att de hakar på trenden med kryptovalutor, då de börjar tillverka kretsar speciellt framtagna för brytning av dessa.

15

Facebook förbjuder reklam för kryptovalutor

För att skydda sina användare inför nu Facebook nya regler gällande annonser, vilka innebär att reklam för kryptovalutor inte längre är tillåtet på företagets webbplatser.

106

Skatteverket vill spåra affärer i Bitcoin

Kryptovalutor har på senare år blivit allt mer populära. Nu berättar skatteverket att de jobbar för att spåra Bitcoin-transaktioner och motarbeta kriminalitet.

69

Nicehash hackat – Bitcoin värda 540 miljoner kronor på vift

Kryptovalutamarknaden Nicehash har nyligen utsatts för ett intrång, där hackare kommit över cirka 4 700 Bitcoin värda 540 miljoner kronor.