När Intel i höstas sjösatte åttonde generationens Core-processorer fick de sällskap av styrkretsen Z370, som är en omdöpt Z270 från föregående generation. Nya funktioner som stöd för Bluetooth 5.0 och trådlös uppkoppling enligt Wifi-standarden 802.11ac tillkom istället i de billigare styrkretsarna H370, B360 och H310.

Intel tillkännagav nyligen toppmodellen bland styrkretsar för Coffee Lake-familjen, som har namnet Z390 och kombinerar stöd för överklockning med nya funktioner. Moderkort bestyckade med styrkretsen har ännu inte nått marknaden, vilket väntas ske i samband med att Core-familjen utökas med åttakärniga processorer.

ASROCK-H310CM-HDV-8-core-Intel-CPU-support.jpg

Bildkälla: Videocardz

Videocardz rapporterar nu att Z390 inte kommer vara den enda lanserade styrkretsen som stödjer de kommande Core-processorerna. En bild på en moderkortsförpackning från Asrock bekräftar att även moderkort med den enklaste styrkretsen H310 ska stöda den nya generationen.

Specifikationer för Core 9000-serien hittade nyligen ut på webben och både Core i9-9900K och Core i7-9700K ska bjuda på åtta kärnor. Genom uppdateringar av BIOS/UEFI kan alltså Coffee Lake-kompatibla moderkort på marknaden fungera med de nya processorerna, som väntas lanseras under årets tredje kvartal.