Den senaste tiden har grafikjätten Nvidia varit i ropet och nya uppgifter om bolagets Turing-arkitektur har avlöst varandra i tät följd. Tre grafikkort i den nya Geforce RTX 2000-familjen har sedermera släppts och dessa blir tillgängliga den 20 september. För modellerna stavas paradnumret stöd för RTX, som är Nvidias hårdvaruaccelererade teknik för strålspårning (eng. ray tracing) i realtid.

För att mäta prestandan för grafikkort används ofta syntetiska tester som ett komplement till mer vardagliga scenarion såsom spel. UL Benchmarks 3DMark är ett exempel som länge varit en del av SweClockers testsvit, och nu rapporterar Techspot att programvaran inom kort utökas med ett test för strålspårning.

3DMark Time spy ray tracing 1.jpg
3DMark Time spy ray tracing.jpg

Det handlar om en uppdaterad variant av segmentet Time Spy, som används för att pressa grafikkortet i DirectX 12. Utvecklaren UL Benchmarks berättade tidigare under året att Microsofts DirectX Raytracing ska ta plats i prestandatestet, vilket nu uppges ske i samband med höstens stora uppdatering av Windows 10.

Microsofts kommande Windows 10-uppdatering har namnet Redstone 5 och släpps någon gång i slutet av september. Bland nyheterna syns grafikgränssnittet DirectX Raytracing, men även ett mörkt tema för filhanteraren samt ökad funktionalitet med mixed reality-headset.