En av de mer omtalade händelserna inom spelvärlden på senare tid är det faktum att spelutvecklaren Telltale Games stängt ned. Anledningen till detta var ekonomiska problem och hundratals anställda fick lämna företaget med omedelbar verkan.

Kort efter nedstängningen meddelade Telltale Games att de arbetar för att kunna färdigställa den pågående säsongen av The Walking Dead som de arbetat med. Nu berättar Skybound Games, som grundats av The Walking Deads medskapare Robert Kirkman, att de slutit ett avtal med Telltale för att ta över utvecklingen av spelserien.

Skybound Games har varit inblandade i utvecklingen sedan starten och de kommer arbeta med personer ur Telltales utvecklingsteam för att färdigställa de två resterande episoderna. De exakta detaljerna kring avtalet håller fortfarande på att bestämmas och Skybound berättar att de kommer berätta mer inom kort.

Många anställda har sedan stängningen av studion vittnat om en ledning som misskötte bolaget och behandlade utvecklarna dåligt. Enligt flera tog studion på sig för många projekt, vilket gjorde att kvaliteten på spelen successivt sjönk. Enligt uppgift ska endast första säsongen av The Walking Dead och Minecraft: Story Mode ha varit ekonomiska framgångar.