I slutet av februari var det dags för Samsung Unpacked, där den nya trion i Galaxy S10-familjen avtäcktes. Nytt var bland annat skärmhålet på framsidan, där kameran huserar för ännu mer avskalade skärmkanter. Dessutom avtäcktes Galaxy Fold, en vikbar telefon som Samsung arbetat på under många år.

Inför lanseringen fick flera recensenter hem exemplar, och inom kort rapporterades det om problem med skärmarna. Nu avslöjar dessutom Engadget att Samsung mitt i det pågående felsökningsarbetet skjuter upp sina lanseringsevent för Galaxy Fold i Kina. För det ena eventet i Hong Kong anges ingen orsak, men motsvarande i Shanghai ska ha ställts in på grund av problem med lokalen.

Gurman1.jpg

Felen hittills har bestått av bland annat mindre artefakter och blinkande skärmar, till skärmar som varit helt trasiga eller deformerade. Orsakerna har varit flera, där den obligatoriska plastfilmen plockats bort av vissa. Andra har fått felen efter att ett dammkorn hamnat i skärmvecket, vilket skadar skärmen när den fälls ihop.

I dokumentationen för butiksexemplar ska det dock framgå tydligt att plastfilmen som sitter på från början inte får tas av. Nämnvärt är att detta inte är första gången Samsung har problem med en telefon. År 2016 kom Galaxy Note 7 vars batteri fattade eld, varpå modellen sedermera skrotades.

Samsung Galaxy Fold ska släppas den 26 april i USA och den 3 maj i Sverige. Huruvida de pågående inspektionerna av skadade enheter och senarelagda mediaevenemangen kommer påverka lanseringen globalt återstår dock att se. Prismässigt landar Galaxy Fold på över 25 000 kronor.

Läs mer om de vikbara telefonerna