Den digitala spelbutiken Steam lanserades av Valve år 2003 och har sedan dess blivit den ledande plattformen för speldistribution. I slutet av 2018 slog Epic Games upp dörrarna till en egen digital spelbutik, ett koncept utvecklaren storsatsar på. Paradnumret är de väsentligt lägre avgifterna som spelutvecklare betalar för försäljning genom plattformen, i jämförelse med Steams lägstanivå på 25 procent.

Epic Games lockar även användare genom att skänka gratis spel. Därtill har Fortnite-makaren kammat hem ett flertal titlar som endast är tillgängliga genom den egna butiken, där The Division 2 och Metro Exodus är exempel. I det sistnämnda fallet gäller dock en tidsbegränsad exklusivitet, som löper ut i februari 2020. Trots det syns nu PC/Windows-versionen av Metro Exodus i Microsoft Store, med lanseringsdatum satt till den 9 juni.

Metro Exodus MS Store 1.JPG
Metro Exodus MS Store.JPG

Datumet sammanfaller med den presskonferens Microsoft anordnar i anslutning till den efterföljande E3-mässan, och på agendan står en expansion av prenumerationstjänsten Xbox Game Pass. Tjänsten ger i dagsläget Xbox-användare tillgång till ett hundratal spel mot en månatlig avgift, och i samband med presentationen ska denna alltså utökas till PC/Windows.

Fler än 100 speltitlar från drygt 75 utgivare erbjuds och bland utvecklarna syns Deep Silver, som bland annat ger ut Metro Exodus. Sannolikt innebär listningen hos Microsoft Store att den dystopiska actionskjutaren blir del av Xbox Game Pass för PC-plattformen, men huruvida spelet också kan köpas separat återstår att se.

Har du införskaffat Metro Exodus genom Epic Games Store? Är köp genom Microsoft Store ett alternativ, eller väntar du på Steam-lanseringen? Diskutera i kommentarstråden!

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!