I hårdvarubranschen är det vanligt att tillverkare har sitt namn på produkter inom en rad olika kategorier. Corsair är ett praktexempel som expanderat från primärminnen till bland annat stolar, skräddarsydd vattenkylning och kringutrustning. Nu rapporteras att också AOC ger sig in på sistnämnda område.

Tekniksajten Kitguru besökte nyligen AOC och fick utöver skärmnyheter inspektera en helt ny satsning från företaget, i form av möss och tangentbord av spelinriktad typ. Vid tillfället skymtades två produkter av varje typ, där GK500 och Agon AGK700 är fullstora tangentbord med mekaniska brytare och RGB-belysning.

AGK700-1.jpg

Agon AGK700. Bildkälla: Kitguru

GK500-1.jpg

GK500. Bildkälla: Kitguru

En tydlig skillnad mellan modellerna är de förväntade prislapparna på 70 respektive 150 euro. Prisskillnaden till trots levereras båda med en ovansida av metall samt löstagbart handledsstöd. Med mer påkostade Agon AGK700 handlar det dock om en mer gedigen konstruktion och handledsstöd med konstläder istället för en plastvariant.

Den största skillnaden syns dock på brytarfronten, där billigare GK500 kommer med mekaniska varianter från relativt okända Outemu. För det dyrare syskonet gäller istället blåa MX-brytare från välrenommerade Cherry, och enligt uppgift väntar ett alternativ med MX Red-varianten. Agon AGK700 har avslutningsvis extra media- och makroknappar, samt en rejäl kontrollratt för saker som volym.

AGM700-1.jpg

Agon AGM700. Bildkälla: Kitguru

GM500-1.jpg

GM500. Bildkälla: Kitguru

AMM700-mat.jpg

AMM700. Bildkälla: Kitguru

AOC:s satsning på spelmöss är inledningsvis också två produkter i olika prisklasser, där den dyrare heter Agon AGM700 och får toppsensorn Pixart PMW 3389 under huven. Utöver de primära knapparna och rullhjulet finns tum- och DPI-knappar, samt möjligheten att justera vikten i fem steg.

GM500 är det enklare syskonet som istället har Pixarts PMW 3325-sensor och en mindre påkostad konstruktion. För de båda mössen gäller dock brytare från Omron, vävd kabel och inslag av belysning. Prismässigt ska GM500 landa på 28 euro och Agon AGM700 hamnar under 50 euro, men en exakt nivå nämns inte. Den nya musmattan AMM700 är en RGB-belyst variant som går loss på 33 euro.

Avslutningsvis gör hårdvaran sällskap av mjukvaran AOC G-tools, som används för att justera belysning och sannolikt även för inställning av DPI-nivåer och programmerbara knappar. Enligt sajten Rock, paper, shotgun breddar AOC produktutbudet någon gång i juli 2020.

Källa: Kitguru

Tycker du att AOC:s kommande kringutrustning ser lovande ut, eller bör de hålla sig till skärmar? Berätta i kommentarstråden!