In i det sista har många aktörer valt att försöka hålla evenemang med stora folksamlingar som planerat, men som dominobrickor läggs de ned eller skjuts upp en efter en. I Sverige har Sveriges regering förbjudit sammankomster med fler än 500 personer tillsvidare, vilket av självklara skäl omöjliggör vissa evenemang.

Ett av dessa är Dreamhack, som varit senfärdiga med att komma med besked om framtiden för Dreamhack Summer 2020 i Jönköping. Nu till slut går organisationen ut med att tillställningen skjuts på framtiden och istället ska äga rum 6–9 augusti, knappt två månader efter ursprungliga 11–15 juni.

En direkt konsekvens av flytten är att Dreamhack Masters inte längre äger rum i Kinnarps Arena parallellt med Dreamhack Summer. Alla som köpt en biljett där Masters ingår kommer att få pengarna tillbaka, medan de som bara tänkt närvara för Dreamhack Summer kan välja att få pengarna tillbaka fram till den 19 april.

Vidare skriver Dreamhack att de fortsättningsvis följer rekommendationerna från experter och styrande i Jönköping. Beroende på utvecklingen runt coronaviruset är det således möjligt att de tvingas skjuta ytterligare på Dreamhack Summer.

Uppdatering 11:30: Kort efter publicering hör Dreamhacks pressansvarig, Per Sjölin, av sig till SweClockers och meddelar att ambitionen fortfarande är att Dreamhack Masters ska genomföras "på något sätt". Hur och om det är möjligt kommer det en uppdatering om senare i mars, men klart står att Dreamhack Summer och Dreamhack Masters inte blir parallella evenemang.