Strax innan årsskiftet rapporterade vi om att utvecklaren Yuri "1usmus" Bubliy var i full färd med att betatesta version 2.0 av den populära överklockningsmjukvaran Clock Tuner for Ryzen. Betatestet var öppet för användare som stödde projektet finansiellt, och i och med den nya versionen utlovades stöd för bland annat processorer i Ryzen 5000-serien och nya övervakningsmetoder.

ctrhybridoc.jpg

CTR Hybrid OC. Bildkälla: Guru3d

I en matig artikel publicerad av Bubliy på Guru3D avhandlas alla nyheter i den senaste versionen, där ett exempel är CTR Hybrid OC. Läget beskrivs som ett sätt att hålla kvar vid en prestandaprofil i situationer med fluktuerande laster som annars skulle tvinga fram ändringar i klockfrekvens med prestandabortfall som följd.

ctr20.png

Förutom CTR Hybrid OC erbjuds även ett nytt grafiskt gränssnitt. Tidigare funktionalitet likt dynamisk överklockning per kärnkluster (CCX) och stresstestning med Prime 95 samt Cinebench R20 kvarstår. Mjukvaran kräver inte längre AMD:s mjukvara Ryzen Master för att fungera, medan det nya läget Phoenix Mode gör att programmet kan återuppta en optimeringssession även om den avbryts av exempelvis en blåskärm.

Clock Tuner for Ryzen 2.0 RC3 finns att ladda hem från Guru3d.

Överklockar du med Clock Tuner for Ryzen? Dela med dig av dina erfarenheter i kommentarerna!