Nya kryptovalutan Chia har på kort tid trissat upp priserna på hårddiskar i Kina. Nu följer moderkortstillverkaren Onda trenden och lanserar ett nytt moderkort speciellt anpassat för att bryta den nya valutan. Ondas nya B365 D32-D4 Magic Edition har hela 32 SATA-portar som tillsammans ger stöd för upp till 448 TB lagring med antingen HDD eller SDD över NVM Express.

Moderkortet dök upp på Twitter hos användaren @I_Leak_VN, men finns nu även på tillverkarens egen produktsida, rapporterar Wccftech. I specifikationerna framgår att det använder sig av Intels styrkrets B365 och sockel LGA 1151. Utöver de många SATA-portarna återfinns en M.2-plats och två DDR4-minnesplatser för upp till 32 GB.

Det massiva moderkortet mäter 530 × 310 millimeter och prislappen landar på 3 299 renminbi. Borträknat kinesisk mervärdesskatt (VAT) motsvarar det cirka 3 750 kronor exklusive moms, men det är sannolikt inte en produkt som kan väntas anlända på svenska marknaden. Det är dessutom osäkert hur användbar produkten egentligen är, då det fortfarande är oklart vad den nya kryptovalutan får för värde.

Hur mycket lagringsutrymme kan du tänka dig att avvara till mining?