Varje år runt månadsskiftet till juni äger en bland datorentusiaster högtid rum. Det handlar givetvis om elektronikmässan Computex i Taipei, Taiwan, där större delen av komponenttillverkarna huserar. Förutom grafikkort, moderkort, nätaggregat och kylare i överflöd tar givetvis även de stora drakarna på andra sidan oceanen plats.

Nu bekräftar AMD sin närvaro på Computex 2021, som för i år blir en digital upplaga. Vanan trogen blir talaren bolagets VD Lisa Su och enligt Computex webbplats (kinesiska) ska hon prata om bolagets vision för framtiden, detaljer om "High-Performance Computing" (i AMD-sammanhang ofta synonymt med processorer /reds. anm.) och grafikkort för entusiaster och gamers.

Exakt vilka produkter som ser dagens ljus framgår inte, men förhandstippat är en ny generation av Ryzen Threadripper med anor från serversidans Epyc 7003. Det skulle i sådana fall handla om processorer som likt dagens Ryzen Threadripper 3000-serie har upp till 64 kärnor, där arkitekturen tar steget från Zen 2 till senaste Zen 3. En "refresh" av vanliga Ryzen 5000-serien med högre klockfrekvenser är också en möjlighet.

På grafiksidan är det sedan tidigare officiellt att AMD under årets andra kvartal lanserar en Radeon RX 6000M-serie för bärbara datorer. Att AMD håller på detta till den 1 juni är därför ingen högoddsare. Få tror på nya grafikkort för stationära datorer, däremot är det möjligt att AMD ger en förhandstitt på vad som komma skall längre fram i tiden.

Vad hoppas du på att AMD presenterar den 1 juni? Dela med dig i kommentarsfältet!