Att bygga dator kräver inga expertkunskaper. Ett besök eller två på SweClockers forum, en datorguide och kanske en Youtube-video är du i hamn med första bygget. Nummer två och framåt är vardagsmat. Att göra det snyggt och gömma kablaget kan dock vara lättare sagt än gjort. Det här vill Gigabyte åtgärda med konceptet "Project Stealth".

På Gigabytes franska Twitter-konto publiceras en rendering av ett moderkort utan synliga anslutningar. Undantaget är 24-pinskontakter som sticker ut på höger sida, men denna maskeras av en täckplåt. Till konceptet hör även ett grafikkort vars annars tjocka och svårgömda PCI Express-anslutningar placeras bakåtvända mot moderkortets täckplåt.

Gigabyte-Project-Stealth-5.PNG
Gigabyte-Project-Stealth-3.PNG
Gigabyte-Project-Stealth-2.PNG

Det är inte helt ovanligt att företag släpper luftballonger i form av renderingar, i syfte att stämma av intresset hos konsumenter. Medan Gigabyte själva enbart släppte renderingar bjuder tekniksajten Cowcotland på bilder av det faktiska moderkort, något som kan innebära att det är en produkt som är på ingång.

Lösningen för att enkelt osynliggöra kablarna är lika enkel som den är elegant. Anslutningarna är placerade antingen på moderkortets högra sida, där den tillhörande täckplåten döljer de utstickande kablarna, medan andra som strömmatning till processorn, stift för frontpanelens strömbrytare, USB-portar och liknande sitter på moderkortets baksida. Dessa exponeras genom utstansade hål i chassit.

Då det uppenbarligen finns ett färdigt moderkort enligt konceptet är det ingen högoddsare att Gigabyte visar det under CES 2022, som går av stapeln den 5 januari 2022.

Skulle produkter enligt konceptet "Project Stealth" intressera dig?