Tidigare i veckan lanserade Apple sin nya bildskärm Studio Display. För ovanlighetens skull gick företaget även ut officiellt med att den nya skärmen inte är bunden till Mac OS utan även fungerar i Windows. The Verge har talat med Apple, vilka bekräftar att att den nya skärmen kommer att fungera med Windows, men dock med ett antal begränsningar. Anledningen till att The Verge tog kontakt med Apple från första början var eftersom folk var tveksamma att skärmen skulle fungera korrekt med hårdvara som inte kom från Apple, speciellt med tanke på den inbyggda webbkameran.

Apple förklarar att kameran kommer att fungera som vilken USB-kamera som helst under Windows, men finesser som Center Stage kommer inte att finnas tillgängligt utanför Mac OS. Andra Mac OS-specifika funktioner som Spatial Audio och Siri kommer inte heller att fungera om datorn den är kopplad till kör Windows. Ett annat, kanske lite mindre problem, är att firmware-uppgraderingar bara kan göras från en Mac. Med andra ord, har man inte tillgång till en Mac blir det svårt att installera uppdateringar för skärmen.

The Verge noterar också begränsningen när det kommer till grafikkortet som ska driva Apples Studio Display, eftersom inte alla grafikkort eller integrerade grafikkretsar är kapabla att driva en skärm med 5K-upplösning över Thunderbolt eller USB Type-C.

Läs mer om nyheterna från veckans Apple-evenemang: