Drivrutinsuppdateringar till grafikkort är allt som oftast att räkna med när det lanseras en ny speltitel, så är fallet även denna gång när actionrollspelet Forspoken säljstartade tidigare i veckan. AMD såg till att släppa version 23.1.2 av Software Adrenalin, en uppdatering som innehåller bland annat optimeringar för just Forspoken.

Uppdateringen är dock exklusiv för AMD:s Radeon RX 7000-serie, de användare som hoppades på en uppdatering till Radeon RX 6000-serien och äldre får hålla till godo. Senast det kom en uppdatering för de äldre produktserierna var den tolfte december förra året.

1224876-forspoken-screenshot4-1260x709.jpg

Forspoken är ett spel som integrerar många av de olika teknikerna som erbjuds i mjukvarusviten AMD Fidelity FX, bland annat Fidelity FX Ambient Occlusion samt Fidelity FX Super Resolution, mer känt som FSR. Vidare har titeln marknadsförts tillsammans med AMD och i de officiella rekommenderade specifikationerna föreslås bland annat Radeon RX 6800 XT för att driva spelet med höga grafikinställningar.

Varför optimeringarna trots rekommendationerna ännu inte nått mer än RX 7000-serien är inte känt och när ägare av RDNA- och RDNA 2-baserade grafikkort får ta del av förbättringarna får helt enkelt tiden utvisa. Den nya drivrutinen finns att hämta via AMD:s webbsida eller direkt via mjukvaran Adrenalin.