Om du kör Windows 11 är det dags att köra igång Windows Update. Microsoft har under natten släppt en uppdatering av systemet med ett antal viktiga fixar av säkerhetsbrister och diverse andra småfixar. Uppdateringen har koden KB5025239 och tar Windows 11 till byggnummer 22621.1555.

På säkerhetsfronten täpper uppdateringen igen 97 säkerhetsbrister, varav Microsoft har klassat 7 av dem som kritiska. En är en så kallad zero day, en tidigare okänd brist som har börjat utnyttjas av hackare. Den buggen låg i Windows loggsystem och gjorde det möjligt för en process med låg behörighet att skaffa sig full åtkomst till systemet. Den upptäcktes av Kaspersky och används av utpressningsprogrammet Nokoyawa.

Användare bör även hämta uppdateringar av Office-programmen där Microsoft har täppt en bugg som gjorde det möjligt att köra fjärrkod så fort ett specialkodat dokument öppnas.

Utöver säkerhetsfixarna har Microsoft bland annat fixat en bugg som gjorde att USB-anslutna skrivare felaktigt klassificerades som multimediaenheter och en som gjorde att det inte gick att se alla inställningar i Anteckningar. Uppdateringen innehåller även en testfunktion som visar notiser i Start-menyn för vissa användare. Microsoft ska testa olika design på funktionen under den kommande tiden.