Med AMD som huvudsponsor var det föga förvånande att FSR 2 var prioriterad uppskalningsteknik när Bethesda öppnade slussarna till Starfield för några veckor sedan. Konkurrenten Nvidias motsvarighet går visserligen att använda med hjälp av moddar, men officiellt stöd saknas. Det blir det ändring på med nästa uppdatering.

Grafikprestanda i Starfield

För en tid sedan lovade Bethesda att DLSS var på väg. Då saknades däremot någon tidpunkt för exakt när det skulle ske. Nu meddelar spelstudion via sociala medier att det implementeras redan i nästa uppdatering, som väntas anlända under nästa vecka. Det inkluderar även interpoleringsfunktionen (eng. frame generation) för användare med grafikkort ur Geforce RTX 4000-serien.

Utöver DLSS filar Bethesda på inställningar för HDR och lovar en uppsjö andra optimeringar samt förbättringar. För Steam-användare är det möjligt att betatesta funktionerna och spelstudion menar att de välkomnar all återkoppling innan skarp lansering. Sist men inte minst meddelar de att de arbetar på att implementera AMD:s färska FSR 3, men något datum för när det är klart saknas fortfarande.