Logitechs G Pro-serie för esportare har nu fått tillökning i form av tangentbordet Pro X 60. Som namnet kanske avslöjar så handlar det om ett tangentbord i 60 procents-format, vilket betyder att tangentbordet saknar dedikerad numpad, piltangenter och funktionsknappar. Resultatet är ett tangentbord som tar väldigt lite plats på skrivbordet, men med lite mjukvarupillande ändå ger en upplevelse som påminner om ett fullskaligt tangentbord.

03-2024-NERV-16x9-35.jpg
03-2024-NERV-16x9-45.jpg
03-2024-NERV-16x9-9.jpg
High_Resolution_JPG-PRO X 60 3QTR L Black US.jpg
High_Resolution_JPG-PRO X 60 3QTR L White US.jpg
High_Resolution_JPG-PRO X 60 3QTR R Black US.jpg
High_Resolution_JPG-PRO X 60 3QTR R White US .jpg
High_Resolution_JPG-PRO X 60 BLACK FOB UK.jpg
High_Resolution_JPG-PRO X 60 HIGH PROFILE Black.jpg
High_Resolution_JPG-PRO X 60 TYPING Black US.jpg

Detta är första gången på väldigt länge Logitech vandrar utanför normalformerna för tangentbord. Senast var när företaget lanserade G Pro-tangentbordet i TKL-format, men med nya Pro X 60 har bantandet fortsatt och tangentbordet är 29 centimeter brett och 10,5 centimeter djupt.

Brytarna i tangentbordet är Logitechs nya hybridbrytare GX Optical, som kan fås med taktilt och linjärt utförande. Med dessa optiska brytare ska aktivering ske snabbare än traditionella mekaniska brytare och som en bonus ska brytarna ha en längre livstid.

Trots tangentbordets storlek är det möjligt att få ut samma funktionalitet som ett fullstort tangentbord. Med tangentbordet kommer nya Keycontrol till G Hub som låter dig själv konfigurera vad varje enskild tangent ska göra i standardutförande, samt alternativa funktioner när du håller nere funktionsknapp, eller annan knapp.

Totalt kan du mappa 15 olika kommandon på en knapp, med olika variationer av funktionsknapparna, vilket är en överdriven mängd och lär inte användas till fullo om du inte är en manisk användare av makron av olika slag.

Fler knappar på sidorna

Storleken gör även att tangentbordet har annan placering av fysiska reglage, jämfört med större Pro X-syskonet. Volymsnurra har placerats på tangentbordets vänstra sida och på högra sidan kan du skifta mellan spelläge, där Windows-tangenter stängs av, samt vanligt läge.

På toppen, eller baksidan, sitter det power-reglage samt knapp för koppling till Lightspeed-dongle eller bluetooth. Här sitter även USB-C-port för laddning eller användning via kabel. Batteritiden ligger på 65 timmar, vilket kan höjas om du stänger av RGB.

Logitech G Pro X 60 börjar säljas 22 april och rekommenderat pris ligger på 2 299 kronor. Tangentbordet kommer finnas tillgängligt i vitt, svart och rosa.