Processorn, som har gått under arbetsnamnet Kentsfield, har totalt fyra kärnor. Likt tidigare dubbelkärniga processorer har Intel valt att använda två stycken Core 2 Duo (Conroe)-processorer på samma kiselplatta, och således bildat fyra kärnor via två dubbelkärniga processorer.

De båda kärnorna kommunicerar med varandra via systembussen, vilket kan begränsa prestandan. Varje processorkärna har 4 megabyte nivå 2-cache vilket gör att processorn totalt har hela 8 megabyte nivå 2-cache. Antalet transistorer är ungefär det dubbla mot Core 2 Duo, 582 miljoner stycken. Det har varit mycket prat kring systembussen, och trots att det tidigare dykt upp arbetsexemplar på processorn som haft en frekvens om 1333 megahertz har Core 2 Extreme QX6700 en frekvens om 1066 megahertz precis som Core 2 Duo-processorerna.

Frekvensen på processorn ligger på 2,67 gigahertz vilket är ungefär 260 megahertz lägre än Core 2 Extreme X6800 som har två kärnor. Den finns inte att få tag på i Sverige i skrivande stund, men på de få återförsäljare som lagt upp den i sortimentet kostar den cirka 9 500 kronor.

För tillfället jobbar vi på att få upp vårt produkttest av denna processor. Tills vidare har det publicerats ett par recensioner på processorn: Lost Circuits, X-Bit Labs, PC Perspective, Tweaktown, Neoseeker.