Tidigare i veckan skrev vi om Intels kommande processorgeneration Penryn där Intel utlovade prestandaförbättringar på mellan 15 och 40 procent beroende vilka applikationer man kör.

Anantech har nu fått testa hur Penryn presterar i en rad tester och resultatet är inte riktigt i närheten av vad Intels första tester visade. Dock får man ha i åtanke att det handlar om tidiga exemplar av processorn på modifierade moderkort med bios-versioner som inte lämnat beta-stadiet ännu.

Jämfört med Intels nuvarande flaggskepp Core 2 Extreme QX6800 är prestandaökningarna mellan fem och tio procent vid samma klockfrekvens. Dock blir skillnaden större när man använder sig av applikationer som är optimerade för SSE4 vilket ger en rejäl prestandaförbättring, i detta fallet mer än en fördubbling.

På det stora hela ser det lovande ut men så länge det handlar om tidiga versioner så kan en del hinna att ändras innan vi får se hur den slutgiltiga produkten presterar. Med kommande klockfrekvenshöjningar och bättre optimerade program kommer vi antagligen att få se ännu större prestandaökning när de väl kommer ut till butikerna.

Testet i sin helhet finns att läsa hos Anandtech.