Det är den chilenska hårdvarusajten Chile Hardware som har smygfotat en av Nvidias presentationer. Fotografiet är dessvärre väldigt suddigt, men några få detaljer går ändå att läsa.

Presentationen heter "Driver Timeline – 2008" och visar grafikkortslanseringar och nya milstolpar för tillhörande drivrutiner. Längst upp finns en tidslinje från januari till december med olika händelser utplacerade, exempelvis lanseringen av Geforce 9800 GX2 i mars. Här finns också den mystiska "Big Bang II".

Alla detaljer om Big Bang II är ännu inte kända, men Nvidia avslöjar några av förbättringarna i presentationen. De fyra punkterna längst ned lovar OpenGL 3.0, bättre prestanda, bättre bildkvalitet och stöd för nya videoutgångar. Det återstår två punkter som är betydligt svårare att se, men det går åtminstone utläsa att SLI nämns.

Mer information om vad Nvidia planerar att införa i de nya drivrutinerna dyker förhoppningsvis upp inom kort. Senast "Big Bang" kom på tal handlade det om lanseringen av SLI – möjligheten att kombinera två grafikkort i samma datorsystem. Fram tills att Big Bang II avslöjas har SweClockers läsare chansen att leka CSI med fotografiet.

Källa: Chile Hardware.