Tidigare i veckan lanserade Raspberry Pi Foundation sin senaste enkortsdator – Raspberry Pi 4 Model B. Modellen följer den "fullstora" formfaktorn 85 × 56 mm och uppgraderar systemkretsen rejält, där fyra kärnor ARM Cortex-A72 i 1,5 GHz levererar omkring tre gånger högre prestanda än föregångaren.

Paradnumret som väckte jubelrop från Raspberry Pi-entusiaster var att modellen blir den första att levereras med mer än 1 GB primärminne. En grundmodell på 1 GB LPDDR4 har sällskap av en variant med 2 GB LPDDR4 och inte minst en toppmodell med 4 GB LPDDR4.

#

Vinst

Värde

1–5

Raspberry Pi 4 Mobel B (4 GB LPPDR4)

För att fira detta arrangerar SweClockers en tävling för medlemmarna, där inget mindre än fem stycken kammar hem varsin Raspberry Pi 4 Model B med 4 GB primärminne. Tävlingen arrangeras i samarbete med elektronikhobby- och smarta hem-specialisterna m.nu, som utöver Raspberry Pi även säljer en mängd tillbehör för enkortsdatorerna.

Vad behöver du göra för att vinna? Första Raspberry Pi släpptes för 7 år sedan och det råder ingen brist på projekt ute i stugorna där den används.

Tävlingsinstruktioner

 • Ta fram kameran och knäpp en bild på ditt befintliga Raspberry Pi-projekt.

 • För att undvika fusk ska en handskriven lapp med ditt användarnamn vara väl synlig i bilden.

 • Ladda upp din bild på valfri bilduppladdningstjänst, exempelvis imgur.com. Har du även laddat upp ditt projekt i Galleriet, länka gärna till det.

 • Visa ditt bidrag i diskussionstråden och berätta (skriv!) om vad din nuvarande Raspberry Pi fyller för funktion. Det är tillåtet att lämna in flera bidrag!

Tävlingen pågår till och med den 11 juli. Vinnarna utses av en jury och kontaktas via forumets interna system för privata meddelanden (PM). Enheterna skickas ut till vinnarna så snart m.nu får in Raspberry Pi 4 Model B (4 GB) i lager.

Visa tävlingsvillkor

Generella villkor

 • Alla kan delta i SweClockers tävlingar. Det enda som behövs är ett gratis medlemskap.

 • De specifika tävlingsreglerna är angivna i tävlingsartikeln. Kontakta SweClockers vid frågor eller andra funderingar.

 • Alla bidrag ska lämnas in på svenska, om ingenting annat anges.

 • Genom att skicka in ditt bidrag ger du både SweClockers (Geeks AB) obegränsat tillstånd att globalt och royaltyfritt använda, reproducera, anpassa och publicera verket.

 • SweClockers kan utan förvarning avbryta, upphäva samt redigera tävlingar och tävlingsvillkor.

Vinnare

 • Vinnare kontaktas via forumets interna system för meddelanden (PM) och har en vecka på sig att svara på meddelandet, annars utses en ny vinnare.

 • Om vinnare utses av en jury består denna av representanter från SweClockers och/eller medarrangör(er).

 • Juryns beslut är slutgiltigt och kan inte överklagas.

Missbruk

SweClockers förbehåller sig rätten att diskvalificera bidrag som bryter mot reglerna eller på annat sätt inte anses hålla måttet. Fusk, sabotage, upphovsrättsbrott, osportsligt beteende och andra överträdelser kan resultera i att användarkontot stängs av. Vid grova förseelser gör vi en anmälan till användarens internetleverantör och/eller vidtar rättsliga åtgärder.

Personuppgifter

När du skickar in ditt bidrag godkänner du att SweClockers sparar dina personuppgifter i syfte att möjliggöra fysisk distribution av vinster.

Vinstskatt

Eventuell skatt på vinsten betalas av vinnaren. Mer information finns hos Skatteverket, telefon 0771 567 567. SweClockers kan tyvärr inte svara på frågor om skatteregler.

Visa mer