Tillbehör och kringutrustning

Iconia Tab W700 var del i den första vågen Windows 8-produkter och är såldes inte marknadens fräschaste produkt. Det har däremot skett en drastisk förändring i det medföljande tillbehöret, som tidigare bestod av en stationära dockningsstation som utökade antalet USB 3.0-anslutningar från en till tre.

Acer_dock_5.jpg
Acer_dock_1.jpg
Acer_dock_2.jpg
Acer_dock_4.jpg
Acer_dock_3.jpg

Det initiala tillbehöret fick dålig kritik av konsumenter och media, till stor del för att det inte höll samma kvalitet som själva surfplattan och ansågs opraktisk. Numera väljer företaget att istället leverera Iconia Tab W700 med ett tillbehör som fokuserar på den mobila aspekten.

Fodral med tangentbord

Det nya tillbehöret är kort och gott ett fodral gjort i vad som bäst kan beskrivas som konstläder och inbyggt i detta återfinns ett tangentbord.

Acer W700-16.jpg
Acer W700-17.jpg
Acer W700-14.jpg
Acer W700-15.jpg
Acer W700-12.jpg

Iconia Tab W700 hålls fast i fodralet av en plastram som är i det styvaste laget, vilket gör att det krävs lite lirkande för att få den att sitta perfekt runt surfplattan. Proceduren blir lite enklare efter att det gjorts några gånger. En annan sak värd att anmärka på är att det krävs mycket kraft för att trycka på knapparna för strömbrytare och volymen. Fodralets tangentbord har även en liten inskjutning, vilket surfplattan kan vila i för att sätta den i en vinklad position.

Det kompletta paketet med fodral och surfplatta mäter 21 millimeter i profil, och att behålla ett tunt mått kommer till ett pris. Tangentbord är av exakt samma design som används i Acers flaggskepp inom Ultrabook, Aspire S7, vilket innebär en nästan icke-existerande slaglängd och ganska dålig återkoppling. Positivt är i alla fall en gedigen layout med förhållandevis stora knappar.

Acer W700-9.jpg
Acer W700-10.jpg

Undertecknad har kunnat skriva större avsnitt av recensionen på tangentbordet, men det är inte en optimal lösning inom ett arbete som går ut på att skriva flera timmar i stöpet. Det fungerar hyfsat vid användning till vardags (sociala medier, chatt, mail, etc.). Det finns rum för förbättring – att göra tangentbordet 0,5–1 millimeter tjockare skulle göra underverk.

Därutöver har tangentbordet har ett eget batteri och laddas via Micro USB. Dess batteritid är ospecificerad, men under våra drygt två veckor med Iconia Tab W700 har vi aldrig behövt ladda det.