Cyber Snipa Precision Aluminium Mouse Pad

Den första av de tre musmattorna går under namnet Precision Aluminium Mouse Pad, och är som namnet antyder gjord i aluminium. Produkten levereras i en plastförpackning och inuti denna återfinns utöver musmattan själv också en papperslapp och ett fodral.

När musmattan för första gången packas upp är det styvheten och tyngden som är mest påtaglig. Då den är gjord i en metall är den inte fladdrig som tygmattor och eller inte böjbar som andra liknande produkter gjorda i hårdplast.

Mitt på musmattan finns ett tryck som ska efterlikna ett sikte och nere till höger en logotyp från Cyber Snipa. Utseendet är möjligtvis inte allt för elegant och stilrent, men då produkten är tänkt att användas av datorentusiaster som spelar spel är trycket passande.

Musmattan har måtten 305 x 225 x 5 millimeter, vilket är ungefär samma storlek som konkurrerande musmattor avsedda för spelande.

Strukturen på framsidan är relativt slät och hård. Det sistnämnda beror på att ytan som musen glider på är ett tunt lager som limmats fast på en aluminiumskiva. Ytan påminner om teflon i en stekpanna, om än inte riktigt lika glatt.

Baksidan av musmattan är täckt av ett gummimaterial som är till för att hålla musmattan på plats. Materialet är mjukt vilket gör att produkten rör sig något i höjdled när tryck appliceras rakt ovanifrån.

Det medföljande fodralet passar musmattan som hand i handske. För personer som ofta flyttar sig från en plats till en annan och på ett enkelt sätt vill ta med sig sin musmatta utan att repa eller på annat sätt skada den är fodralet utmärkt. Om musmattan däremot endast kommer att ligga på en enda plats är detta tillbehör helt onödigt.